Детето в семейството

Детето НЕ е най-важният човек в семейството! Разберете и моето мнението по темата!

Не, детето не е най-важният човек в семейството и рядко ще срещнете такова мнение от мъже, и още по рядък отговор от жени. Ето например попитайте няколко женени двойки, които имат едно или повече деца „Кои са най-важните хора в семейството ви“? Повечето майки и бащи най-вероятно ще отговорят „Ами… децата ни или детето ми“. И, защо децата ви… нека бъде следващият ви въпрос!

Реално погледнато няма основателна причина да дадете този статус на детето си! Също така това, че имате дете в никакъв случай непременно не означава, че сте… уауу… голяма работа и връзката е щастлива. Болшенството от връзките са нещастни откъм любов и традиционно стоя в нея заради децата си. Колко кофти пример за самите тях. Същото важи и за поддържането на изкривени приятелски отношения с бившите. Например излизане „по семейно“ на вечеря с бившия или бившата и детето… всички заедно, като идеята била детето да бъдело щастливо така. С други думи… залъгвайки го от малко!

Повечето родители се държат с децата си така, сякаш те, бракът им и семейството им съществуват заради децата. А всъщност е точно обратното. Колкото и грубо да прозвучи, все пак вие би следвало да встъпите в любовна връзка по любов към самия човек в който виждате най-сродната си душа. А не да го вземете с цел „разплод“ (ами, ако не може да има деца… ще го оставите ли?!) или пък поради друга причина (например материална).

Детето съществуват поради любовта на двойката и ще бъде щастливо в семейството, когато вижда истинската любов между родителите си!

Бракът на родителите е по важен от връзката с децата. Затова децата не трябва да спят в леглата на родителите си, както и да настояват за по голямо внимание към тях, отколкото вниманието един към друг между мъжа и жената (мама и тате в случая). Същото важи и за т.нар. домашни любимци, често възприемани като особено важен член от семейството и спящи в леглото на двойката, неотлъчно търсене на внимание и причината е, че така са ги научили, което е груба грешка! Твърдо не!

Видео материал. За да го изгледаш кликни на видеото!

ВИЖ ОЩЕ ВИДЕА В YOUTUBE КАНАЛА МИ - КЛИКНИ ТУК

По този начин децата ще бъдат по самостоятелни, а любовната връзка няма да се превърне в тип „съквартиранти“. Важно за децата е да бъдат отговорни, научете ги да бъдат самостоятелни, учете ги на любов, но истинска и ще бъдете пример за самите себе си, а от там и за тях!

P.S. Спомням си как преди време бях взел синът ми на кафе с бивша… за да ги запозная. И докато си говорихме в един момент синът ми каза „Тате може ли да остана довечера при теб?“. Разбира се, че – НЕ! 🙂 Отговорих аз! Защото тази вечер съм я запазил, но не за нас двамата. Предполагам ме разбра, нали! Обяснявал съм ти по темата за важните хора в семейството!

Разбира последва неодобрение на отговора ми от бившата. И разбира се… по късно връзката ни приключи! Така, че поставяйте не децата си на преден план, не кучето си, а… половинката си! И това ще бъде така, ако наистина сте помъдрели. Ако наистина сте си научили уроците на Любовта.

Радвам се, че са споделили мнението ми по темата темата, която отдавна се канех да напиша в блога си и вече е факт, и от сайта „Мама 24 – Мисия перфектен родител„.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *