Диета за отслабване по кръвна група и наистина ли работи! Видео интервю!

Диета за отслабване по кръвна група
Диета за отслабване по кръвна група е една от популярните диети за отслабване за която може би сте чували. Според някои изследвания в тази насока, има хора, които в зависимост от кръвната си група – усвояват или не усвояват добре някои храни. Което ще рече, че ако например аз съм еди коя си кръвна група и ям пилешко филе, то това филе може да се окаже, че не е полезно за мен! Лично аз Мартин Гергов няма да коментирам тази тема днес, но ще дам думата на Светослав Ковачев на който направих интервю.

Диета за отслабване по кръвна група в интервю с фитнес треньор Светослав Ковачев

Светослав Ковачев е и фитнес треньор, като първият ми въпрос към него беше, какво представлява така популярната диета по кръвна група.
Вижте повече по темата във видео интервюто:
Според него храносмилателната система на човека разгражда всичко, но когато се стигне до ензимно ниво не всяка храна се приема така, както би трябвало да бъде. Поради тази причина, някои хора усвояват по добре меса, а други постни храни. Например повечето Мистър Олимпия  са нулева кръвна група. Тази кръвна група е известна още като кръвната група на ловците, и за тези хора месата са добър източник на протеини и съответно добре се усвояват от организма.
Моята кръвна група е нулева, което означава, че месата са в мой плюс, като най-добри резултати съм имал, когато правех 2 разови тренировки всеки ден в комбинация със специален хранителен режим за повишаване на чистата мускулна маса, включващ и 1 килограм телешко филе дневно. / Мартин Гергов
Телешкото месо заема първо място от всички други меса, освен по съдържанието на качествени белтъчини, така и по съдържание на креатин. Креатинът съдейства за бързо повишаване на силовата издръжливост и взривна сила. Той може да се приема и като хранителна добавка, но според моите статистики най-добре работи креатин монохидрат. Лично аз съм най-доволен от креатин монохидрат.

Границата между фитнеса и бодибилдинга?

В интервюто си говорихме и за границата между фитнеса и бодибилдинга, която не малко хора, които не са от професионалните среди бъркат. А тя е значителна. В професионалния бодибилдинг се използват значителни количества забранени стимуланти(обикновено изкуствени хормони) и до там приключва спортът за здраве. Нито една хранителна добавка не може да бъде сравнена с анаболните стероиди, и не трябва да се сравнява! Повече по темата е споделено във видео материала.

Но как да влезем във форма, ако нямам време за публичната фитнес зала? Не става ли само с диета за отслабване по кръвна група!

Според Светослав Ковачев форма може да се прави и в домашни условия дори с подръчни материали, а също и на открито. Той препоръча дори каране на ендуро мотоциклет. Усилията, които се използват при този вид мотициклетизъм е свързан с много голям разход на калории(стрес, бутане на мотора, падане, ставане, концентрация) и това води, освен до по бързо изгаряне на мазнините, така и до увеличаване на издръжливостта на мускулите. Естествено важно правило е да има системност, както в тренировките, така и в правилното хранене.

А късно ли е да започнем фитнес, ако сме над 50 годишна възраст?

Фитнесът е може би единственият спорт за който възрастова граница няма. Благодарение на упражненията с тежести, човек може да постигне по добра физическа форма. Важно правило, което обикновено се пропуска е тренировката с личен фитнес треньор. Тренировките с персонален личен треньор са задължителни за начинаещите и не само. Целта на тренировките с фитнес треньор е да се заучи правилното изпълнение на упражненията, както и да се подпомогнат последните повторения в работните серии. Дори копането с мотика е много добър вариант за раздвижване и изгаряне на мазнините, стига да се поддържа правилната форма на стойката. А тя в случая е S-образна. Основна грешка е, че преди тежък физически труд(например в гората, или по строежите, в склада и т.н.) хората не разгряват, не поддържат правилната стойка и от там идват травмите на момента и/или след време.

Кардио и отслабване! Мит или реалност?

Много хора считат, че кардиото е идеалната тренировка за отслабване. Но всъщност оптималният вариант за красиво тяло е комбинацията му с тежки тренировки със свободни тежести. Първо направете тренировката с тежести, а след това т.нар. кардио(тичане, бързо ходене, велоергометър, кростренажор).

Билки в помощ на отслабването, чистата мускулна маса, взривна сила и издръжливост?

Едни от най-добрите билкови екстракти, които могат да се използват в битката за постигане на красиво тяло са трибулус и левзея.
левзея
Виж повече за Левзея – кликни тук!
Левзея билков екстракт е от полза не само за активно спортуващите. Екстрактът от билката Левзея дава прилив на сили на всеки, по-лесно да се адаптира към различните промени в околната среда, тъй като благоприятно стимулира имунната система.

А добра възможност ли е да си намерим спътник в живота във фитнес залата?

Определено е много по лесно е в дискотеката според Светослав Ковачев, в предвид нетрезвото състояние на хората. Но определено е за запознанството във фитнес залата и ако там двама човека се харесат и си съвпаднат като приоритети! Връзката ще бъде много по стабилна!
Внимание освен прочетеното за „Диета за отслабване по кръвна група! Не забравяйте и тази хранителна добавка за да предпазите ставите си от износване! За да туширате болките в коленете, лактите, кръста! диета за отслабване по кръвна група Става дума за хранителната добавка „Flexin 500“. Сещаме се за фет бърнъри, витамини, минерали, но не и за тази хранителна добавка, обикновено позната сред професионални състезатели и хора, които вече имат проблеми с износването. Вижте повече за нея във видео ревюто в публикацията по долу!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *