Кой е най-добрият протеин в историята? Протеинът на прах vs яйцата и месата!

добрият протеин

Кой е най-добрият протеин е тема, която е доста непозната за голяма част от хората, които се стремят към здравословен начин на живот.
Тази тема е с противоречиви и неясни отговори, дори и сред не малка част от професионалистите.

И все пак, кой е най-добрият протеин в историята?

Предполагам сте разбрали във видео материала ми по горе. Ако пък не сте съгласни ще се радвам да оставите своите коментари в YouTube канала ми. Или пък посредством формата за коментари най-долу!

А сега да обобщим!

Протеините (белтъчините) са важни за поддържане и/или повишаване на мускулната маса. Приемът на необходимото количество белтъчини е вариращ. Той се определя в зависимост от целите – отслабване, повишаване на чистата мускулна маса, взривна сила или тонус.

Дори хората, които не спортуват активно е необходимо да следят за приема си на белтъчини. Като в случая той не трябва да пада под 1 грам на килограм телесно тегло. Целта е да се предпази мускулатурата от по бърза атрофия, а от там и по бързо износване на стави, хрущяли и т.н.
Това, количество протеини обаче не трябва да се приема на веднъж.
То трябва да е разделено на равни приеми за деня, като не превишава максимален прием от 25 грама(може и до 40 грама в зависимост от мускулното тегло) белтъчини в хранене. Промеждутъкът между храненията, трябва да бъде 3-3,5 часа и по едно и също време. За пример са бебетата!

Най-добрите източници на протеини са животинските храни.

По ред на номерата слагам – яйца, телешко, риба, мляко, сирене и т.н. поради съдържанието на незаменими аминокиселини, както и важни витамини.
От растителните храни богати на белтъчини храни, които бих препоръчал, пък са – боб, грах и леща. Те се вписват идеално в комбинация с горните храни! Например боб с телешко! Не вярвам, че може да намерите по добра комбинация! А тя ми беше постоянно препоръчвана от моят треньор по силов трибой(клек, вдигане от лег, мъртва тяга) в Национална Спортна Академия „Васил Левски“ в град София. И определено имаше, защо!


Виж още от блога

https://mgergov.com/toraefimerida/therma-cuts-otslabvane-12-kg/


Газ до дупка

Правилно отслабване с хранителен и тренировъчен план

септември 13th, 2010

Отслабването или по точно казано намалянето на подкожните мазнини със сигурност е много по лесно от колкото изграждането на мускулна маса. И ще ви запозная, защо нещата стоят така! Разход на калории =...

Виж Повече

Диета за мускулна маса

Как се прави „Мускулната маса“. Програма за хранене и тренировки.

юли 10th, 2010

Хм! Не се заблуждавай, защото това не става без забранени субстанции(лекарства) или допинг. Употребяван от състезатели. В случая обаче е ефектна снимка в голям размер. Т.е. това съм аз в една реклама....

Виж Повече


https://mgergov.com/toraefimerida/flexin-500/


Хранителен режим за отслабване

Вие сте най-добрият фитнес инструктор. Преливам от енергия. Чувствам се добре!

септември 17th, 2017

Хранителен режим за отслабване и тренировки с Костадинка от гр. София. Уважаеми читатели на блога ми, в днешната тема ще ви запозная с една многото хубава, и рядко споделяни истории от хора, които са ...

Виж Повече

Преди и след в снимки и история с плана за отслабване на Георги Калоянов

ноември 8th, 2016

Най-добрата програма за отслабване и има ли такава? Със сигурност има и формулата е просто една! Винаги съм се радвал, когато някой е споделял резултатите, които постига от хранителния и/или тренировъ...

Виж Повече

Влез във форма у дома

Тренировките у дома пестят време и средства, като и това е целта на този фитнес пакет, препоръчан от мен Мартин Гергов - 4-тен шамион на България по силов трибой.

Научи повече

Рубрика "Сподели с Mr. 3Hours"

Ракия от тиква
Най-добрата Covid ваксина
Юли Тонкин
Георги Варсамов
Мангъров в интервю за фитнесите
Приятелство с бившия

Mr. 3Hours препоръчва

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.