Кой е най-добрият протеин в историята? Протеинът на прах vs яйцата и месата!

добрият протеин

Кой е най-добрият протеин е тема, която е доста непозната за голяма част от хората, които се стремят към здравословен начин на живот.
Тази тема е с противоречиви и неясни отговори, дори и сред не малка част от професионалистите.

И все пак, кой е най-добрият протеин в историята?

Предполагам сте разбрали във видео материала ми по горе. Ако пък не сте съгласни ще се радвам да оставите своите коментари в YouTube канала ми. Или пък посредством формата за коментари най-долу!

А сега да обобщим!

Протеините (белтъчините) са важни за поддържане и/или повишаване на мускулната маса. Приемът на необходимото количество белтъчини е вариращ. Той се определя в зависимост от целите – отслабване, повишаване на чистата мускулна маса, взривна сила или тонус.

Дори хората, които не спортуват активно е необходимо да следят за приема си на белтъчини. Като в случая той не трябва да пада под 1 грам на килограм телесно тегло. Целта е да се предпази мускулатурата от по бърза атрофия, а от там и по бързо износване на стави, хрущяли и т.н.
Това, количество протеини обаче не трябва да се приема на веднъж.
То трябва да е разделено на равни приеми за деня, като не превишава максимален прием от 25 грама(може и до 40 грама в зависимост от мускулното тегло) белтъчини в хранене. Промеждутъкът между храненията, трябва да бъде 3-3,5 часа и по едно и също време. За пример са бебетата!

Най-добрите източници на протеини са животинските храни.

По ред на номерата слагам – яйца, телешко, риба, мляко, сирене и т.н. поради съдържанието на незаменими аминокиселини, както и важни витамини.
От растителните храни богати на белтъчини храни, които бих препоръчал, пък са – боб, грах и леща. Те се вписват идеално в комбинация с горните храни! Например боб с телешко! Не вярвам, че може да намерите по добра комбинация! А тя ми беше постоянно препоръчвана от моят треньор по силов трибой(клек, вдигане от лег, мъртва тяга) в Национална Спортна Академия „Васил Левски“ в град София. И определено имаше, защо!


Виж още от блога

[mp_row_inner] [mp_span_inner col=“12″]

https://mgergov.com/toraefimerida/therma-cuts-otslabvane-12-kg/


[mp_posts_grid query_type=“ids“ custom_tax_field=“slug“ posts_per_page=“3″ posts_order=“DESC“ ids=“1129, 1122″ columns=“2″ posts_gap=“30″ show_featured_image=“true“ image_size=“large“ title_tag=“h2″ show_date_comments=“true“ show_content=“short“ short_content_length=“200″ read_more_text=“Виж Повече“ display_style=“show_all“ load_more_text=“Load More“ filter=“none“ filter_tax_1=“category“ filter_tax_2=“post_tag“ filter_btn_color=“motopress-btn-color-silver“ filter_btn_divider=“/“ filter_cats_text=“Категории:“ filter_tags_text=“Етикети:“ filter_all_text=“Всички“]

https://mgergov.com/toraefimerida/flexin-500/


[mp_posts_grid query_type=“ids“ custom_tax_field=“slug“ posts_per_page=“3″ posts_order=“DESC“ ids=“7552, 6193″ columns=“2″ posts_gap=“30″ show_featured_image=“true“ image_size=“large“ title_tag=“h2″ show_date_comments=“true“ show_content=“short“ short_content_length=“200″ read_more_text=“Виж Повече“ display_style=“show_all“ load_more_text=“Load More“ filter=“none“ filter_tax_1=“category“ filter_tax_2=“post_tag“ filter_btn_color=“motopress-btn-color-silver“ filter_btn_divider=“/“ filter_cats_text=“Категории:“ filter_tags_text=“Етикети:“ filter_all_text=“Всички“] [/mp_span_inner] [/mp_row_inner]

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *