мечта

За „Силата на една моя мечта“ в любезната компания на „Martines Caffe“

Умора в Тренировките, Диетата, Положителните си емоции и в търсене на Истинската си Любов аз ще усетя едва, когато замина на „Почивка в Гроба“ ! Ха-ха… шегувам се! Дори и там не вярвам, че ще спра, докато не намеря последната си част от тази формула наричайки я „Формула на младостта“, защото с нея стават чудеса, а сърцето ти прелива!

„Емоции и чувства, които са прикрити, подтиснати, завършват с болести като: гастрит, язва, лумбални и гръбначни болки. С времето, потискането на чувствата поражда рак. Тогава отиваме при специалист, за да споделим нашите интимности, нашите тайни, нашите грешки. Диалогът, говорът, думите, са силен лек и отлична терапия“. / Драузио Варела, бразилски лекар, учен и педагог 

И така, нека ви разкажа…

Тя изскочи, нейде от фейсбук пространството. Уау, сърцето ми се разтуптя и започнах да чета! Казах си от раз… това съм аз, но във форма на жена. Да, да… може би, ако бях жена щях да изглеждам така. Така, че веднага й подадох своята ръка, а не след дълго тя подаде своята. На пръв поглед всичко беше едно към едно с моите разбирания. Тя имаше супер форма, беше фитнес инструктор дори, занимаваше се и с фотография, а както виждах от коментарите й… мисля, че имаше и много добро чувство за хумор! Но усещах някаква тайна сякаш се криеше в нея! Имаше нещо скрито, което не можех да разбера(и признавам, това ме плашеше).

Казах си, о да, най-вероятна се сбъдна моята мечта, която написах в стихотворение преди години:

Не е трудно да намериш ти в живота, човекът, който сексуално те привлича.
Не е трудно да намериш и човекът, който да те заобича.
Но е трудно да намериш, копие на теб самия.
Защото казват, че това е орисия.

Дали обаче истината е това.
Или просто спрял си ти да търсиш копието свое, прикланяйки глава.
Потънал в страх от бъдещето свое,
Готов да носиш кръста тежък и безсмислен… и това е ход тотално необмислен.

И ето, че моментът днес дойде.
Хей, ти… Вдигни главата си сега и изненадай,
прободи го ти от раз в сърцето, онзи черен враг страха.

Какво последва…

Верен на моя опит, реших да предприема следващите стъпки, които съм описал в статията ми „Четири сериозни стъпки по време на първа среща„. Започнахме да си пишем във фейсбук всеки ден, пожелавахме си добро утро, лека нощ… е да, тя понякога „забравяше“ , а аз пък й задавах плах въпрос… но как така забрави? А тя с усмивка виртуална отговаряше… е стига де… това са лигавщини! Да, но не така гледах аз на тез, наричат ги уж „мънички неща“ , а всъщност, колко са големи, знаят само истинските воини и чувствах как пронизват ме болезнено! Не ми харесваше, че вечер(след 21.00ч.) изключваше напълно и телефона си, но 🙁 …

И така след 5 дни писаници във фейсбук, няколко разговора по телефона решихме да излезем на кафе, но не в града, а в планината! Всъщност виновникът за кафето се оказа цитат сниман от книгата „Силата на една мечта“ , който тя беше публикувала преди години във фейсбук! Но тя беше забравила името на книгата и обеща, че ще се опита да намери заглавието й, защото я беше подарила след като я беше прочела! В знак на благодарност аз й предложих да направя риба на скара, чай или кафе.

И тя прие да бъде кафе, защото, както тя сама се определяше беше – „кафехолик“ 🙂 .

Тогава реших да й приготвя кафе по Етиопски(със счукване на зърната) с едно друго кафе, но сякаш не беше това кафе! Нещо не ме изпълваше! Малко по късно обаче се „сблъсках“ с една празна картонена чаша от „Martines Caffe„. И чашата с кафе „преля“! Това беше кафето!!!

Веднага влезнах в онлайн магазина на „Matines Caffe“ да го поръчам, но точно това, което търсех го нямаше в сайта. Тогава им написах е-мейл с част от историята ми и те го намериха за мен! Поръчах и книгата „Силата на една мечта“ за да си четем по време на нашето кафе в планината… и тя пристигна, въпреки, че вероятността да пристигне в срок беше малка… имах само 1 ден, а куриерът доставчик идваше само 2 пъти седмично в града. Направих и палачинки(рано сутринта) със сладко от горски плодове. И след като разбрах, че се е натъжила, защото и тази година е пропуснала „Legion Run“ … реших да й спретна и подарък по темата, като й подаря единствената си оригиналната тениска от „Legion Run 2018“, която ми беше подарък от състезанието! Изникна съвсем от раз и още една изненада, за която мой приятел собственик на известно кафене в МОЛ-а на Цариградско шосе с усмивка обеща да ми съдейства!

И напред към планината Витоша за кафе…

Натоварих багажа си в автомобила и след 390 км, ето ме на мястото за среща – на една бензиностанция „OMV“ в гр. София. Пристигнах 40 минути по рано, взех си кафе и мюсли бисквити, седнах на една външна масичка, изпратих смс, че вече съм тук и зачаках. След 10-тина минути покрай мен премина една бабичка, която… уааааууууу направо не можах да повярвам… кожата ми настръхна. Бабичката държеше в ръцете си чаша с кафе „Martines Caffe“ и вървеше, и ме изгледа, и отмина. После си казах… ех, трябваше да я попитам откъде си го е купила!

P.S. „Martines Caffe“ се среща на малко места и наистина много се зарадвах. Определено имаше нещо приказно, някаква „магия“.

След 40 минути „тя“ дойде на мястото. Прегърнахме се и седна. Вече се видяхме и реално и започнахме да си говорим. Разговорите на спираха, но усещах студенина! Нещо сякаш имаше! След 30 минутки се качихме в автомобила ми и потеглихме към ж.к. Симеоново. Паркирах, взехме си раниците и напред към планината за кафе! Беше много красиво… След 30 минути седнахме на пейки с масичка. Извадих палачинките, запалих газовия котлон, налях вода в джезвето, откъснах едно лилаво цвете, което й подарих и в приказки зачакахме водата да заври.

Нямаше вятър, беше тихо и унесен в разговорите ни някак си вълшебни, дори котлонът беше спрял, а ние се зачудихме, защо водата още не е завряла. Запалих го отново и след минутки кафето ни „Martiness“ си завря и ето го – готово. Ето за теб, а ето и за мен, а останала част ще си я вземеш вкъщи за да ти напомня някак си за мен! Надявам се, зарадвах я и с тениската… „Legion Run“ , която й беше ами да голяма, но в магазинът вече не се продаваха!

мечта

Теглихме късметчета, снимахме се, и… аз й казах… знаеш ли, че ти си копие на мен! А тя отвърна! Да, но трябва ти оригинал! И всъщност се оказа права… малко по късно го разбрах и признавам си ме заболя, защото винаги „играя“ в любовта с отворено сърце, и с наивност сходна на дете!

Но да в стихотворението(в началото на публикацията) аз си бях поискал „копие на мен самия“. Но копията изглеждат просто като оригинала, но сърцевината е коренно различна. Така беше и в случая, и нормално! Нямаше го онзи важен и задвижващ живец, и след като го разбрах се натъжих, бях й подготвил, и уау… беше много готина изненада в МОЛ-а на Цариградско шосе! Слизахме вече към града, вече захладняваше, а потта по мен беше много по голяма от тази на изкачване! Разделихме се с прегръдка!

Само след минутки получих смс от нея:

„Усетих те, че настроението ти си отиде… на мен също ми е мъчно, но от друга страна се радвам, че се запознахме. Имаш наистина адски готина и положителна енергия. Нищо не е случайно и ще ми е приятно да си поддържаме контакти макар и от далеч. А, когато имаш път към София винаги ще намеря време за кафе и разговор с теб“. / М

P.S. Истината обаче е, че аз Мартин Гергов никога не поддържам приятелство с хора в които съм вложил чувствата наречени „Любов“ и те са се разпаднали по една или друга причина! И според мен това е правилна постъпка! Повече по темата вижте в публикацията ми – „Моят коментар по темата: Приятелство с бившите любви

Е… за следващия път си „пожелавам“ оригинал на мен самия! А тя „М“ ще се радвам да разбере, че не трябва да се отказва от търсенето на любовта(вярвайки, че само ученическата й е такава и единствена) , вярвайки, че някой ще се бори за любовта ти! Любовта, трябва да се търси, не трябва да се бориш за нея, а просто и чисто, трябва да й се отдадеш с цялото си сърце и това, трябва да е взаимно! Научих нови уроци и изкачих още едно стъпало по високо! 🙂

ИМАШ ВЪПРОС? ИЗПРАТИ МИ ГО ЧРЕЗ ОНЛАЙН ФОРМАТА ПО ДОЛУ И ЩЕ ТИ ОТГОВОРЯ!

Сигурно отслабване за два месеца с PGX Daily и планът на фитнес треньора Мартин Гергов
Името ми е Мартин Гергов и съм автор на блога. Също така съм бивш старшина на рота, 4-тен Държавен шампион и рекордьор по силов трибой, 4-ти в света по мъртва тяга, фитнес треньор и SEO блогър. Ще се радвам да си бъдем полезни!
Въведете вашето име
Въведете вашата електронна поща или телефон за връзка за да получите отговор на зададения въпрос
Въведете вашето запитване
С изпращането на тази форма Вие потвърждавате, че сте съгласни, с "Условия за ползване" и доброволно предоставяте Вашите лични данни само и единствено за ползване за връзка с Вас при необходимост. Ако сте съгласен поставете отметка в квадратчето!

One thought on “За „Силата на една моя мечта“ в любезната компания на „Martines Caffe“

 1. Мартин Гергов says:

  Препоръчвам и тази статия:

  Думи за здравето от известния бразилски лекар, учен и педагог Драузио Варела

  Емоции и чувства, които са прикрити, подтиснати, завършват с болести като: гастрит, язва, лумбални и гръбначни болки. С времето, потискането на чувствата поражда рак. Тогава отиваме при специалист, за да споделим нашите интимности, нашите тайни, нашите грешки. Диалогът, говорът, думите, са силен лек и отлична терапия.

  Ако не искате да сте болни… Взимайте решения.

  Нерешителният човек остава в съмнение, в тревога, в терзание. Нерешителността акумулира проблеми, тревоги и агресии. Човешката история е изградена от решения. Да вземете решение е точно да знаете да отречете, да знаете да изгубите предимства и ценности, за да спечелите други. Нерешителните хора са жертва на стомашни проблеми, нервни болки и проблеми на кожата.

  Ако не искате да сте болни… Намирайте решения.

  Негативните хора не намират решения и увеличават проблемите. Те предпочитат оплакването, клюките, песимизма. По- добре е да се запали клечка, отколкото да се съжалява за мрака. Пчелата е малка, но произвежда едно от най-сладките неща, които съществуват. Ние сме това, което мислим. Негативната мисъл създава негативна енергия, която се трансформира в болест.

  Ако не искате да сте болни… Не живейте според външния вид.

  Който крие реалността, се преструва, позира и винаги иска да създава представа, че е добре. Иска да бъде виждан като перфектен, безгрижен и т. н., но акумулира тонове тежест. Бронзова статуя с крака от глина. Няма нищо по- лошо за здравето от това да се живее според външния вид и фасади. Това са много лъскави хора, но с малки корени. Тяхната съдба е аптеката, болницата и болката.

  Ако не искате да сте болни… Приемайте.

  Отказът да се приеме и липсата на самоувереност ни кара да се отчуждаваме. Да бъдем едно със себе си е основата на здравословния живот. Тези, които не приемат това, стават завистливи, ревниви, имитатори, свръх състезателни, деструктивни. Бъдете приемани, приемете, че сте приемани, приемайте критиките. Това е мъдрост, здрав разум и терапия.

  Ако не искате да сте болни… Вярвайте.

  Този, който не се доверява, не комуникира, не е отворен, не е свързан, не създава дълбоки и стабилни връзки, не знае как да създаде истинско приятелство. Без доверие няма взаимоотношение. Недоверието е липса на вяра във вас и в самата вяра.

  Ако не искате да сте болни… Не живейте живота тъжни.

  Добрият хумор. Смехът. Почивката. Щастието. Те възстановяват здравето и носят дълъг живот. Щастливият човек има дарбата да подобрява средата, където и да живее. Добрият хумор ни спасява от ръцете на доктора. Щастието е здраве и терапия.

  Източници: https://www.webstage.bg

  http://lifetime.bg/%d0%b0%d0%ba%d0%be-%d0%bd%d0%b5-%d0%b8%d1%81%d0%ba%d0%b0%d1%82%d0%b5-%d0%b4%d0%b0-%d1%81%d1%82%d0%b5-%d0%b1%d0%be%d0%bb%d0%bd%d0%b8-%d0%b8%d0%b7%d1%80%d0%b0%d0%b7%d1%8f%d0%b2%d0%b0%d0%b9/

Comments are closed.