Кето диета и мнения по темата

Кето диетa за отслабване и най-често задаваните въпроси и отговори по темата

Какво представлява т.нар. кето диета за отслабване и как действа е днешната ми тема? В тази статия ще разгледам някои от най-популярните диети за отслабване днес и какво предлагат. Ще споделя и мнения на база опита ми като фитнес инструктор и професионален състезател по силов трибой и културизъм. За да отслабне, човек трябва да приема по-малко калории, отколкото изгаря. Има много различни начини за постигане на това, но най-популярният е нискокалоричната диета. Този тип диета е известна още като „кетогенна“ диета, което означава, че консумирате голямо количество мазнини и протеини, но не много въглехидрати.

Кетогенната диета е с високо съдържание на мазнини и ниско съдържание на въглехидрати и протеини. Идеята зад това е, че тялото ви ще премине от използването на въглехидрати като основен източник на гориво към мазнини, които могат да бъдат изгаряни по-ефективно с по-малко въздействие върху нивата на кръвната ви захар.

Какво е кето диета?

Кето диетата е диета с много ниско съдържание на въглехидрати и високо съдържание на мазнини, която споделя много прилики с диетите на Аткинс и тези с ниско съдържание на въглехидрати. Кетогенната диета е една от най-популярните диети за отслабване, защото предлага нещо различно от другите диети: бърза загуба на тегло.

Keto dieta

Според някои източници кето диетата води до повече загуба на тегло от диетите с ниско съдържание на мазнини, въпреки че не е толкова ефективна за дългосрочно управление на теглото. Също така не е ясно колко устойчив е този тип модел на хранене в дългосрочен план, така че може да е трудно за хората да се придържат към този тип модел на хранене в дългосрочен план. Различава се от диета с ниско съдържание на въглехидрати, при която приемът на въглехидрати е силно ограничен, но все още съдържа малко протеини и мазнини.

Стандартната кетогенна диета се състои от приблизително 70% мазнини, 25% протеини и 5% въглехидрати!

Виж също:

По време на кето диета вашата цел е да усвоите възможно най-малко въглехидрати. До максимум 50 на ден. Тази промяна учи тялото ви да използва мазнините като гориво вместо въглехидрати и захар. Този процес поставя тялото ви в кетоза, телесно състояние, което можете да достигнете, като не усвоявате въглехидратите.

Често задавани въпроси, отговори и мнения за кето диетата!

Кето диетата надхвърля отслабването?

Въпреки че много хора използват кето диетата за отслабване, вие можете да използвате диетата за по-добър баланс на енергията в тялото си. Според някои изследвания кето диетата стимулира по-равномерното разпределение на енергията през целия ден. В резултат на това ще изпитате по-малко енергийни спадове и ще се чувствате по-малко уморени.

Чийт дните са забранени по време на кето диета?

Дните за измама не са голяма работа с повечето диети, но с кето начин на живот това е различна история. За да достигнете пълна кетоза и да започнете да изгаряте мазнини на пълен работен ден, тялото ви се нуждае от 4 до 7 дни екстремни ограничения на въглехидратите. Веднага след като ядете въглехидрати между тях, тялото ви ще излезе от състоянието си на кетоза и ще започнете всичко отначало.

Как реагира тялото ни, когато го подложим на кето диета?

Тялото ви трябва да свикне с този нов начин на хранене. В тази преходна фаза можете да страдате от така наречения „кето грип“. Симптоми като умора и главоболие са част от това. Не всеки страда от това и за щастие вие ще страдате от това само когато започнете диетата.

Правилни проценти по време на кето диетата?

Много хора смятат, че следват кето диета, но все още усвояват твърде много въглехидрати. Това ще ви предпази от изпадане в кетоза. Правилното съотношение за достигане на кетоза е 75% мазнини, 20% протеин и 5% въглехидрати. За да сте сигурни, че тялото ви е в кетоза, можете да направите кръвен тест или да използвате специални ленти за урина у дома.

Какво усвоявате, когато сте на кето диета?

Въглехидратите присъстват в много продукти, които консумираме всеки ден. Това, което много хора са склонни да забравят, е броят на въглехидратите в зеленчуци като картофи, царевица, моркови, лук и тикви. Повечето месни продукти са безопасни за консумация, но препоръчваме да проверите опаковката за добавени вещества, които съдържат въглехидрати.

Спазват ли професионалните културисти кето диета за отслабване?

Това е един от най-интересните въпроси. И на база опита ми като професионален състезател по силов трибой и културизъм, както и като фитнес треньор, лично аз Мартин Гергов не познавам такъв. В крайна сметка, ако наистина кето диетата е толкова добра, защо всъщност професионалните културисти са привърженици на бедните на мазнини и въглехидрати, но богати на протеини хранителни режими за отслабване. Именно същите са използвани най-вече в пред състезателната им подготовка.

Заключение: Защо да живеете живота си нездравословно, когато можете просто да започнете да се храните здравословно сега!

Много хора мислят, че воденето на здравословен живот е трудно и отнема много време. Но в действителност не е така. Просто трябва да започнете да се храните здравословно сега и да направите малки промени в начина, по който живеете. Както и да спортувате правилно поне 2 пъти седмично, като тренирате всички мускулни групи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *