Протеинов шейк. Кога се пие и защо?

Кога е най-добре да изпием протеиновия си шейк? Преди или след тренировка!

Време е за протеинов шейк! Но, кога е най-добре да го изпием? Протеинов шейк е напитка позната на почти всеки започнал да тренира за отслабване, мускулна маса, взривна сила или пък тонус. Но, кога е най-добре да се пие този „чудодеен“ протеинов шейк е един от въпросите, които често ми бива задаван!

Кога е най-добре да пием протеинов шейк?

Първо нека си отговорим на въпроса, що е то протеинов шейк! С прости думи казано, протеиновият шейк е вид храна богата на белтъчини, която би следвало да се усвоява много по лесно в зависимост от начина на производство. Т.е. той е нещо като сухото мляко. И не е вреден(за мама, тати, баба и дядо, и др. да добавя).
Най-добър шейкър за протеин
Аз използвам шейкър „Promixx“ за разбиване на шейка си!
Най-често срещаните протеиновите шейкове на пазара са яйчените, суроватъчните, соевите, граховите. С най-висока билологична стойност според изследванията, обаче си остава яйчния и суроватъчния протеин. Относно най-доброто време за пиене ще споделя, че такова чак пък най-добро време не смятам, че има! Това е все една да ме питате, кога е най-добре да се храня! Отговорът е на всеки 3-3,5 часа, като по този начин има постоянен прилив на хранителни вещества в организма ни.
Протеин добър доказан
На здраве!
Така ще имаме добри енергийни нива(няма да има резки спадове и покачвания на кръвната захар) , както и ще се забърза метаболизма ни(ако има системност). И все пак, пийте протеиновия си шейк тогава, когато нямате време за твърда храна богата на белтъчини.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *