Протеинов шейк. Кога се пие и защо?

Кога е най-добре да изпием протеиновия си шейк? Преди или след тренировка!

Време е за протеинов шейк! Но, кога е най-добре да го изпием? Протеинов шейк е напитка позната на почти всеки започнал да тренира за отслабване, мускулна маса, взривна сила или пък тонус. Но, кога е най-добре да се пие този „чудодеен“ протеинов шейк е един от въпросите, които често ми бива задаван!

Кога е най-добре да пием протеинов шейк?

Първо нека си отговорим на въпроса, що е то протеинов шейк! С прости думи казано, протеиновият шейк е вид храна богата на белтъчини, която би следвало да се усвоява много по лесно в зависимост от начина на производство. Т.е. той е нещо като сухото мляко. И не е вреден(за мама, тати, баба и дядо, и др. да добавя).
Най-добър шейкър за протеин
Аз използвам шейкър „Promixx“ за разбиване на шейка си!
Най-често срещаните протеиновите шейкове на пазара са яйчените, суроватъчните, соевите, граховите. С най-висока билологична стойност според изследванията, обаче си остава яйчния и суроватъчния протеин. Относно най-доброто време за пиене ще споделя, че такова чак пък най-добро време не смятам, че има! Това е все една да ме питате, кога е най-добре да се храня! Отговорът е на всеки 3-3,5 часа, като по този начин има постоянен прилив на хранителни вещества в организма ни.
Протеин добър доказан
На здраве!
Така ще имаме добри енергийни нива(няма да има резки спадове и покачвания на кръвната захар) , както и ще се забърза метаболизма ни(ако има системност). И все пак, пийте протеиновия си шейк тогава, когато нямате време за твърда храна богата на белтъчини.

Търсиш Фитнес инструктор или личен треньор? Хранителен режим! Виж това...

Имаш въпрос? Ползвай онлайн формата по долу и аз Мартин Гергов ще ти отговоря, възможно най-скоро!

Въведете вашето име
Въведете вашата електронна поща или телефон за връзка за да получите отговор на зададения въпрос
Въведете вашето запитване
С изпращането на тази форма Вие потвърждавате, че сте съгласни, с "Условия за ползване" и доброволно предоставяте Вашите лични данни само и единствено за ползване за връзка с Вас при необходимост. Ако сте съгласен поставете отметка в квадратчето!