добър психотерапевт в София и сексолог в софия

Най-често допусканите грешки, които водят до разпад на една любовна връзка

Не вярвам, че има човек, който да желае започването на нова любовна връзка и след това да страда от нея. И все пак страданията, причинени от любовни връзки със сигурност превъзхождат другите(без страданията).
В следващите редове ще опиша едни от най-често допусканите грешки, които подронват и събарят любовните връзки. Те се базират най-вече на моят личен опит и колкото пъти съм позволявал да се примиря с тях, толкова пъти съм приключвал връзките си.

Най-често допусканите грешки, които водят до разпад на всяка любовна връзка?

Знам, колко трудно е да приключиш любовна връзка, която си имал дори само 3 месеца. А, какво да кажем, ако си имал такава две, три, четири или пет години. А повече? Но нека ви представя най-често допусканите грешки по темата. Митовете и реалностите, които могат да съсипят или пък слеят в едно цяло любовната ви връзка.

 • Неправилното тълкуване на религията и вярата – разтрогва редица любовни връзки

Истина! Казват, че бог е любов. Но редица хора четат и не виждат. Четат, какви ли не религиозни книги, спят дори с тях и се правят на проповедници, и изпълняват като роботи писанията им. Те са много по слепи от хората, които имат наистина здравен проблеми с очите. Защото наистина не осмислят, какво пише. Та, какво всъщност е бог? Както казах бог е равно на любов. Следователно любов е равно на бог. Примерът, който се дава в една от религиозните книги наречена „Библия“ с господ (не мога да я цитирам дословно цялата, но примера е следният), който казва на един човек дали би пренесъл в жертва детето си(мисля, че беше първородното) в името на любовта си към него. И този човек се съгласява и точно, когато посяга с ножа… господ го спира и му дава агне.

любовна връзка и грешките, които се допускат

Изводът е, че няма нищо по първо пред истинската любов. Т.е. човекът до теб, това е твоят бог – твоята любов. Нито деца, нито родители, нито куче… нищо друго не може да бъде по напред пред съществото, което истински обичаш. И това същество сред хората се нарича човек, който може да бъде мъж или жена. Така, че внимавайте да не се подхлъзнете.

Също така голяма грешка е да делите една спалня с детето, кучето, котката и половинката си. Това е груба грешка най-вече допускана от жените. Когато в спалнята се помести без значение дали е детето или кучето, и това стане системно. Със сигурност според опита ми не влияе добре на вашата любов!

 • Аз да не съм майка ти или баща ти е предразсъдък, който ще убие всяка любовна връзка?

Истина! Какво ще рече изречението „Аз да не съм майка ти или баща ти“. Мъжът или жената, трябва да бъдат, както чудесни любовници, така и както майка и баща. Та нали, ако се наложи другият да се грижи за теб, той ще изпълнява именно такава функция. Така, че забравете за тези слова и бъдете, и най-големите „порно актьори“ , и най-големите майки и бащи, когато се наложи.

 • Системното негативното настроение убива любовната връзка?

Истина! Имате проблем в работата или някой от вашите родители го е споходила беда, или пък кучето ви има проблем. Добре. Ок. Случват се и такива неща в живота. Но нека бъдем реалисти. Какво ще се получи, ако след някоя от тези или подобни случки вие постоянно сте настроени негативно към живота. Мислите ли, че с тази негативност и отчаяност ще си помогнете на вас или на хората, или на кучето, които имат нужда от помощ.

Напротив. Негативната енергия не лекува. Тя ще ви донесе още повече неприятности. Отдайте се в тъга по някой друг и ще загубите, човека, който наистина ви е обичал. Така, че забравете притчи, като „Много хубаво не е на хубаво“ , примирете се със случилото се. Дори и да е починал някой.
Да починал е! Е, и? Трябва да тъжите дни и нощи. И на кого ще помогнете с това. На никой. Ще навредите на всички, около вас и на себе си. Негативната енергия не лекува. Лекува позитивната енергия.

 • Ти си мъж и си главата на семейството в нашата любовна връзка?

Мит! С това твърдение според мен са съгласни единствено хората, които нямат достатъчно опит или просто търсят финансова изгода.
В една истинска любовна връзка не трябва да я има онази измислена от комплексирани мъже или хора без достатъчно опит или търсещи финансова изгода – „Глава на семейството“, чиято роля са я давали на мъжа. Пълни глупости! Две глави мислят много по добре от една, така, че „Главата на семейството“ са мъжът и жената заедно. На каквото е способен единият, на това е способен и другият.

Както има жени, които са готвачи, така има и мъже, които също са готвачи. Както има мъже, директори на компании, така има и такива жени. Както жената може да мие чинии и да пере, същото го може и мъжът. Предполагам сте съгласни! Да продължавам ли? Както жената може да бъде Олимпийски шампион, така може и мъжът!

 • Болката в любовната връзка може да ви докара тежки болести, включително рак, диабет и др.?

Истина. Стресът и най-вече постоянният стрес е този, който може да ви докара преждевременна смърт. Така, че ако системно се мъчете в една любовна връзка, то по добре я прекратете и колкото по рано, толкова по добре. Нямате сили? Започнете тренировки във фитнес залата, започнете да се храните правилно. Обградете се с позитивни хора. Ако, трябва дори си изтрийте и фейсбук профила. Започнете нов живот и не допускайте поне същите грешки с които сте се сблъсквали, както и тези, които съм описал.

 • Противоположностите се привличат?

Истина! Наистина хората от противоположния пол, когато стане дума за любов се привличат много повече, отколкото еднополовите. Но, какво ще се получи, ако нямаме еднакви разбирания за живота. Ако единият е тотален пушач, или алкохолик, или наркоман или пък има друга мания. Крайностите не са за предпочитане. Пффф. Тук нещата наистина стават сложни, като каква ще бъде вероятността да помогнете на вашия човек. И това обикновено се случва, когато се любовта пламне и тогава се разкрие самата реалност.

На мен са мили били задавани въпроси като например: Ще ме обичаш ли, ако съм дебела?

А аз отговарям, но защо, трябва да си дебела? Да си дебел не е нито красиво, нито здравословно!

Естествено, че напълняването може да се дължи и на заболяване, но тогава вече темата е коренно различна.

 • Истинската любов приема различията и не променя човека?

Мит! Какво ще рече, че приема различията. Представете си само следните ситуации! Примерно, човекът, който заобичахте са оказва наркоман или алкохолик, или пък е член на някоя религиозна секта и т.н. Реално погледнато според разни неосмислени писания, трябва да продължите да го обичате, такъв, какъвто е. Но! Любовта е да помага, т.е. вие, трябва да помогнете на този, човек да излезе от калта. Но това за да се случи, този човек, трябва да ви послуша.

В противен случай, вероятността да се погубите по рано от него не е никак малка! Така, че любовта е да променя човека към добро. Не виждате ли напредък в промяната му… опитът ми подсказва – махай се от там!

 • В истинската любов, трябва да мислиш повече за другия, отколкото за себе си?

Истина! Наистина, това е любовта. Да мислиш повече за другия, отколкото за себе си. Но аз ще добавя! Да, много правилно, но само, ако и другия мисли повече за теб, отколкото за себе си.

Ще се радвам да споделите и вашите виждания по темата, чиято цел е да се предпазим и предпазим повече хора от „Болезнена любовна връзка“.

      Подкрепи автора с дарение

One thought on “Най-често допусканите грешки, които водят до разпад на една любовна връзка

 1. Ivelina says:

  Те си мислят, че са подписали договор с Господ, че ще киснат всяка неделя по 2 часа в църквата, ще се молят редовно, ще благодарят за щело и нещело, ще постят, ще се изповядват редовно и в замяна Той ще ги възнаграждава и ще им помага за всичко в живота. Не ги понасям особено тия, дето наблягат на проповядването ама на дела ги нема никакви – гледат си интересите и все намират как да се оправдаят с Господ за всичко. Заради тях вече и в църква не ми се влиза – отвратена съм.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *