Хранителен режим и диета на база опита ми над 20 години

Най-добрата диета за отслабване? Тренировки за отслабване? Споделям над 20 години опит!

Загубата на тегло или наричано още отслабване е една от най-търсените ключови фрази и думи в Google. И причината е, че има много хора с наднормено тегло. Има много причини за наддаване на тегло. Но най-често срещаните са липсата на движение, нездравословните хранителни навици и генетичната предразположеност.

Днес думата отслабване се е превърнала и в голям бизнес. И това не е лошо, но само когато става дума за здравословно отслабване. Което ще рече, че в този случай не трябва да се приемат забранени стимуланти. Също така не е хубаво и да се практикува за дълго така популярното гладуване с цел отслабване. И, ако сте решили да приемате забранени стимуланти за отслабване, тогава трябва да си зададете въпроса! За здраве ли тренирате или поставяте здравето си на втори план, защото имате някаква по важна цел. Както и какъв е смисъла от гладуването?

В следващите редове ще изброя най-важните и най-добрите на база опита си (над 20 години) стъпки по пътя към здравословно отслабване.

Коя диета за отслабване е най-добрата?

Днес има много диетични планове за отслабване, както и хапчета за отслабване, от които да избирате. Но преди да започнете някоя диета от многото, важно е да знаете какво трябва да направите, за да отслабнете ефективно. Първото нещо, което трябва да направите, е да се уверите, че ядете здравословни и питателни хранителни продукти. Има много диетични планове за отслабване, които могат да ви помогнат да постигнете целта си, но това зависи и от вашите предпочитания и начин на живот.

Диета за отслабване Weight loss

Всъщност от огромно значение е да разберете, че правилната и здравословна фраза, когато стане дума за здравословно отслабване – не е диета за отслабване! Отслабване е много обща фраза и включва не само мазнини, а и мускулна маса. Именно това правят много диети за отслабване, които са поставили в основата си предимно гладуване. А гладуване означава и да не приемаш необходимите количества белтъчини, въглехидрати и мазнини. И именно поради тази причини в началото се получава едно бързо сваляне на няколко килограма. И точка!

И до кога можете да гладувате с цел отслабване?

В разговори с потребители на сайта ми, както и такива посещавали някои известни санаториуми за отслабване съм чувал, какви ли не глупости на търкалета. И същите се крепят на гладуване (супички, чайчета, ябълки) , разходки и народни танци, йога и почти с това диетата за отслабване се изчерпва. И давате едни големи пари на вятъра.

Йо-йо ефект след гладуване в санаториум за отслабване

И след т.нар. интензивен курс за отслабване приключи! Тогава спирате да гладувате, защото няма как да гладувате постоянно. И! Връщате си свалените килограми, като получавате и „бонуси“. Килограмите (мазнините) ви стават повече, а мускулната маса по-малко, отколкото преди започването на популярната диета за отслабване, изградена на гладуване. Метаболизмът се забавя! И всичко това не е никак добре!

ТОП ЪФ ДЪ ТОП: Популярни диети за отслабване, които ви съветвам да избягвате!

  • Лунна диета!
Лунна диета мнения

Колко, трябва да си… за да се довериш на малоумната… да де… на ЛУННАТА ДИЕТА?! Дори не заслужава да бъде коментирана повече! Пълен абсурд, който е изключително популярен в т.нар. женски, мамченски и прочее форуми! В зависимост от фазите на луната пиеш яко вода и чайове. Мммм това нещо ми намирисва на ретроградния меркурий, така че… хайде да сложим точка!

  • Високо-мазнинна диета за отслабване

Вун да ба! Ама вие сериозно ли? Еха-а-а! Плющиш вратни пържоли, сланина на шиш, кашкавал пане и оле! Отслабваш! Верно ли брат?! Виж ти, колко „прости“ или пък „извратени “ били професионалните състезатели по културизъм! Нито един културист не познавам, който да спазва тази така нашумяла диета за отслабване. От край време културистите си наблягат на високо-белтъчната диета, а на т.нар. високо-мазнинна диета за отслабване, обикновено наблягат плувците на дълги разстояния в студени води. Така съм чувал като кадър на Национална Спортна Академия „Васил Левски“. Слагам и тук точка.

P.S. Е, копелле, аре дай на някой с наднормено тегло да спазва високо-мазнинна диета. Аз имах клиент във фитнес залата, който беше 160 килограма и за 9 месеца свали на 85 килограма, но с високо-белтъчно хранене. А не с високо-мазнинно, защото той беше натрупал килограмите си, именно от високо-мазнинното си хранене. Хапвам си… вика по една бучка сирене с доматки на хранене! 🙂

  • Разбира се, че има и още куп „популярни диети“ за отслабване, измислени от инстаграменстъри, тиктокъри и медуза горгона. Но… уа-та-фа!!!
Fat burn

И в заключение! Когато стане дума за диета за отслабване!!! Запомнете, че диетата за отслабване е нещо временно, което може да ви бъде предписано поради здравословни причини или участие в състезание, снимки за филм и подобни. Правилната фраза и „диета“ към която е хубаво да се придържате е хранителен режим за отслабване. С други думи казано – хранителен план съдържащ необходимото количество белтъчини, въглехидрати, мазнини, витамини и минерали в зависимост от целите ви.

Кои са най-добрите хапчета за отслабване?

Един куп реклами и „фитнес гурута“ с изкуствено завишени нива на тестостерон на които би завидял и селският бик, дърдорят публично, какви ли не глупости по темата отслабване! И особено големи са, когато стане дума за великата тема наречена „Хапчета за отслабване“. Ваай, ти да видиш. И обикновено между тези уж, хранителни добавки се бутат и някакви баш „хапчета за отслабване“ или с други думи казано – лекарства. Най-вече лекарства за астматици, диабетици, както и хора с тироидни проблеми. А да не забравяме и онези мускулно-изграждащи химии, които също яко горят мазнини, дават сила, мотивация и… деградация на вътрешните органи, психика и…

Та! Вълшебно хапче за отслабване има… но това са лекарства. И тогава темата автоматично отива под знаменателя „Нездравословно отслабване“. Което ще рече, че ако сме решили да заложим да хапчета за отслабване, тогава нека погледнем към щанда за хранителни добавки. И, ако не знаем на какво да наблегнем, нека се посъветваме с патило (човек с доста практика по съответната тема). А не просто с някой. който бил разбираш ли фармацевт, личен лекар или некъв там „термометър“, дрънкащ глупости на търкалета на жълти лалета.

Най-добрите НЕ хапчета за отслабване на база моя опит

Първо да подчертая, че ефект от приема на НЕ – ХАПЧЕТА ЗА ОТСЛАБВАНЕ без спазване на хранителен режим, силови тренировки и допълнителен разход на калории (тичане, бързо ходене, велопедалиране и подобни)… ИМА! И този резултат и изписан с мънички букви в рекламата на съответната хранителна добавка за отслабване. И е така… ГАРАНТИРАНО ОТСЛАБВАНЕ до 10 кг на месец! Така е! И един грам да отслабнеш… така си е. Правилно са написали хората!

Затова, ако решите, че прочетеното по горе не ви задоволява особено. Тогава започнете хранителен режим за отслабване, силови тренировки под ръководството на личен фитнес треньор, а не с общак (фитнес инструктор). И тогава добавете следните хранителни добавки за отслабване, които подпомагат пътя ви към отслабването (намаляването на мазнините)!

Първата хранителна добавка, която препоръчвам да включите още от самото начало е PGX Daily Ultra Matrix!

За да сложа името си на тази хранителна добавка, създадена в Канада с цел подпомагане на отслабването! О, да! Направих личен експеримент лично със себе си в рамките на около два месеца! Всичко по темата ще намерите в категорията „PGX – сигурен начин да стопиш излишните килограми„.

ВИДЕО МАТЕРИАЛ

Доволен съм от PGX Daily Ultra Matrix! Приемът й допринася за:

  • Подобряване инсулиновата чувствителност;
  • Намаляването на излишните подкожни мазнини;
  • Стабилизирането нивата на кръвната захар;
  • Понижаването на гликемичния индекс на храната;
  • Контрола върху повишения апетит за сладко, дълготрайното усещане за ситост и здравословната загуба на тегло;
  • Редовната дефекация при хроничен запек, подут корем, прекомерно отделяне на газове и тежест;
  • Очистването на стомашно-чревния тракт от токсините, образуващи се в процеса на храносмилане и отделящи се в червата. Така отпадните продукти не могат да попаднат в кръвообращението и организма е 100% защитен и др.

Втората хранителна добавка на която давам също златен медал и идеално се комбинира с предната е TRIAPIDIX300!

Отслабване с triapidix

Името на тази добавка за отслабване, която идва в България от Полша – хм, може да се каже според мен, че претърпя няколко пъти промени (не знам, защо), като съставките се запазиха идентични. Разбира се съм ползвал всичките й варианти и да, мога да си сложа името! Ето повече за нея!

„Всеки ден получаваме писма от хора, които са останали доволни от TriApidix300 и резултатите, които са постигнали с него“, споделят от сайт на добавката. Ето някои от тях!
Резултати преди след
Снимка от: Triapidix.300.com! За да видите още по темата – кликнете на снимките!
TriApidix300 е една от най-ефективните хранителни добавки, предлагани в Европа. Създаден от най-добрите, натурални съставки, TriApidix300 ще ви осигури ефективна защита и изключително бързо действие. Първите резултати от употребата на продукта могат да бъдат забелязани само след няколко дни!

Един от най-важните фактори, които спомагат отслабването, е правилно функциониращия метаболизъм. Лекарите са единодушни, че бавната обмяна на веществата влияе негативно на процесите на отслабване и значително забавя изгарянето на мазнините.

TriApidix300 е хранителна добавка, която ускорява метаболизма по безопасен начин и едновременно с това намалява апетита. Тези два взаимосвързани фактора имат огромно влияние върху редуциране на теглото.

Изгледай видеото за TriApidix300

Благодарение на уникалния си състав, продуктът ускорява процеса на изгаряне на мазнините

Имаш въпрос? Тел. 0893 889 768

Сила от природата

TriApidix300 е хранителна добавка, която ускорява метаболизма и намалява апетита. Уникалната му формула съдържа екстракти от тирозин, гуарана, черен пипер и горчив портокал. Благодарение на тях,TriApidix300 успешно прочиства тялото от натрупаните токсини, стимулира липолизата и предотвратява натрупването на мазнини в тялото. Естествените екстракти в TriApidix300 подобряват циркулацията на кръв в тялото и предпазват от възпаления. Освен това TriApidix300 укрепва организма и го предпазва от инфекции.

Какво съдържа този продукт?

Екстракт от гуарана - намалява липогенезата!

Гуараната е и отлично средство за прочистване на кръвоносните съдове.

Екстракт от горчив портокал

Екстрактът от горчив портокал - стимулира притока на кръв и уплътнява кръвоносните съдове. Блокира развитието на възпаления. Също така прочиства тялото от токсини.

Тирозин

Тирозин – намалява апетита и инхибира абсорбцията на мазнини. Освен това увеличава енергията, която се получава от мастните тъкани.

Черен пипер
Екстракт от черен пипер

Екстрактът от черен пипер - ускорява действието на продукта. Спомага за нормалното функциониране на епидермалната липидна бариера.

ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ

1. Какъв е съставът на TriApidix300?

TriApidix300 е натурална хранителна добавка, която може да ви помогне да се отървете от нежеланите килограми. Революционната формула на продукта е тествана от екип експерти, които дълги години се занимават с проблемите на затлъстяването. TriApidix300 съдържа тирозин - компонент, който намалява апетита и ефективно инхибира абсорбцията на мазнини, гуарана, която активно се бори с липогенезата и екстракт от черен пипер, който повишава по-бързото и лесно усвояване на добавката. Съдържа още екстракт от горчив портокал, който ускорява притока на кръв и уплътнява кръвоносните съдове.

Съставки за дневна доза / Активни съставки за 4 капсули: L-тирозин: 990 mg; Екстракт от листа на зелен чай: 500 mg (Включва: Кофеин: 25 mg - Полифеноли: 490 mg - Катехин: 350 mg - EGCG: 275 mg); Екстракт от горчив портокал: 350 mg (Citrus Aurantium L., Включително синефрин: 1,75 mg); Безводен кофеин: 140 mg; Екстракт от семена на гуарана: 160 mg (Включително кофеин: 35 mg); Екстракт от плодове от черен пипер: 5 mg (Включително пиперин: 4,75 mg).

TriApidix300 значително подобрява обмяната на веществата в организма и спомага за по-бързото и ефективно изгаряне на натрупаните мазнини. По време на този процес продуктът съдейства за премахване на токсини и прочиства тялото.

Категорично не! TriApidix300 действа на метаболитно ниво. Не е нужно да прекарвате дълги часове във фитнеса или да спазвате диета, за да получите желаните резултати.

P.S. Въпреки споделеното от производителя, аз Мартин Гергов на база опита си като фитнес треньор и 4-тен шампион на България по силов трибой, споделям, че хранителната добавка подпомага процеса за изгаряне на мазнините при това доста активно на база лични наблюдения, относно съдържащите се съставки (особено екстракта от горчив портокал). Разбира се за да се постигне красиво телосложение и здраве е необходимо спазването на хранителен и тренировъчен план в зависимост от целите.

TriApidix300 е напълно безопасен и ефективен продукт, хранителна добавка. Ако все пак имате някакви сериозни здравословни, сърдечни проблеми, високи кръвно, ако сте бременна или кърмите, препоръчваме да се консултирате с лекар или специалист, преди да започнете употребата на продукта.

Приемайте по две капсули, два пъти на ден с много вода, 30 минути преди хранене или тренировка. Когато спортувате - 20-30 мин преди тренировка.

Не. TriApidix300 е 100% естествена и безопасна хранителна добавка, достъпна без рецепта.

Разбира се. При направени поръчки от чужбина се изисква да платите предварително чрез е-Pay системата за електронни плащания.

ГЛЕДАЙ ВИДЕОТО!

За да научиш повече за моята биография, изгледайт видеото

ОЩЕ ЗА МЕН? КЛИК ТУК!

Попълни "Анкетната карта" и да започваме!

Поставете отметка в квадратчето. Цена за доставка до адрес в България до 14 дни с наложен платеж - 5 лв.
* Онлайн съветите се провеждат еднократно в рамките на 30 минути.
Въведете вашето име и фамилия
Въведете е-мейл адрес за получаване на вашия хранителен и/или трен. план
Въведете вашия телефонен номер
Въведете вашия адрес за доставка. Цена за доставка до адрес в България до 14 дни с наложен платеж - 5 лв.
Въведете вашето тегло в килограми
Въведете вашата възраст в години
Въведете вашия ръст в сантиметри
Въведете храни, които не желаете да включа в хранителния план
Посочете травми, операции и др. проблеми, които биха попречили на плана, ако имате такива
Изберете, колко пъти седмично имате възможност да спортувате поне 60 минути във фитнес зала
Изберете вариантите, които са от първостепенна важност към днешна дата
Опишете вашия хранителен план, който следвате в момента или сте следвали, ако имате такъв
С изпращането на тази форма Вие потвърждавате, че сте съгласни, с "Условия за ползване" и доброволно предоставяте Вашите лични данни само и единствено за ползване за връзка с Вас при необходимост. Ако имате спешни въпроси, ползвайте тел. 0893 889 768

Упражнения за отслабване! Кои са най-добрите?

И тази тема е изпълнена с какви ли не фантасмагории. Отдавна са забравени и все по-малко популяризирани най-добрите упражнения за отслабване от корема, от бедрата, от задника, от ръцете и откъде ли не. Като същите се използват и за повишаване на мускулната маса.

Книга за фитнес у дома

Все повече се набляга на групови занимания, и все по-малко на базовите упражнения – пълен клек, вдигане на щанга от хоризонтален лег, мъртва тяга, гребане с щанга от стоеж, придърпване на лост на скрипец, сгъване с щанга за бицепси, френски преси и т.н. И още по-малко на качественото им изпълнение.