Защо лютата чушка и българското зеле са най-добрите зеленчуци за отслабване!

Люта чушка ефекти
Тя е позната особено на хората от село, защото всеки ден присъства в менюто им, и заема специално място на трапезата. Обикновено я наричат люта чушка, и може да се определи, като най-добрият натурален „убиец“ на мазнините.

Повече за лютата чушка и нейните здравословни качества

Лютата чушка  има от среден до изключително лют(до припадък или кожно раздразнение) вкус. Причина за лютия вкус е наличието на съединението капсаицин, което в пиперливата чушка е 20 пъти по-голямо от това в сладката чушка.
Люто и язва
Лютото забързва метаболизма
През деветнадесети век столетие медикът Ходжис забелязал, установил, че капсацинът е виновник не просто за силното парене в устата, но и за отделянето на стомашен сок, който действал добре на храносмилателните процеси.

Ползите от капсаицина в лютата чушка

Капсаицинът забързва процесите в организма и по тази причина, той бива включен в диетата за отслабване на активно спортуващите хора. Ползите му обаче не приключват само с положителното действие в битката с отслабването.
Люта чушка ефекти
Хапнете люта чушка 5 мин. преди тренировка и споделете ефекта!
Изследователи от Нотингамския университет, стигат до извода, че капсацинът притежава способността да унищожава раковите клетки. Научни експерименти са били проведени с лабораторни мишки. И ползите от консумацията на люти чушки съвсем не приключват до тук. Ето една част от техните положителни качества:
  • Забързват метаболизма;
  • Мощен и натурален фет бърнър;
  • Имат противовъзпалително действие;
  • Положително влияние върху циркулацията на кръвта;
  • Повишават апетита;
  • Подобряват физическата активност;
  • Действат като „афродизиак“.
Уау, колко много полезни ефекти имат лютите чушки. Но! Те не са препоръчителни за всеки! Според изследователите, трябва да ги избягват бременни жени, кърмачки, както и хора страдащи от язви.

И преминаваме към българското зеле

Българското зеле е един от най-евтините зеленчуци на родния пазар. Цената му варира, около 20-30+ стотинки за килограм, което може би го прави и един от най-купуваните зеленчуци.
Българско зеле сеитба
Българско зеле
Българското зеле е следващият зеленчук на който искам да отделя специално внимание. Всъщност той е заслужил вниманието ми още през 1999 година, когато започнах да се състезавам по културизъм. Този зеленчук не само, че почти не съдържа калории, но и „яде“ от нашите калории. Това е така, защото е труден за разграждане от организма ни и така изгаряме повече калории, отколкото се съдържат в него.
Салата от зеле за отслабване.
Най-лесната салата за отслабване!
Купа със 100 грама сурово зеле съдържа само около 20 калории. Това е идеалната салата към всяко хранене в диетите за отслабване.
Изводът в крайна сметка е, че включвайки във всекидневното си меню и тези зеленчуци! Ще постигнем много по бързо и напълно натурално, красивите форми за които винаги си мечтаем!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *