Паскал Дойчев, Андон Николов, Митко Иванов, Ахмед Али и Янко Карабаков са най-големите ми мотиватори
Блог, Емоции

Паскал Дойчев, Андон Николов, Митко Иванов, Ахмед Али и Янко Карабаков са най-големите ми мотиватори

Паскал Дойчев, Андон Николов, Митко Иванов, Ахмед Али и Янко Карабаков заемат челни позиции в моето личностно израстване! Мотивацията е важна част в живота на всеки един човек. Малцина са хората, които могат да се мотивират сами. А тези, които са се превърнали в мотиватори са изминали дълъг и обикновено „трънлив” път в живота си. Именно в тази публикация искам да изкажа своята благодарност към хората изброени в заглавието, споделяйки част от личния ми контакт с тях през годините.

Ще започна отгоре на долу, защото не трябва да забравяме, откъде сме тръгнали без значение, къде се намираме в момента. И започвам с Паскал Дойчев – собственик на „Pulse Fitness & Spa“.

Паскал Дойчев – „Кралят на хелтливинг индустрията” в България

Паскал Дойчев
Паскал Дойчев – собственик на „Pulse Fitness & Spa“

Малцина хора по света могат да се похвалят с огромни, луксозни фитнес и спа центрове, които са построили. И още по малко от тях пък могат да се похвалят със супер добри цени и бонуси, които предлагат на клиентите.

Ако днес ме запитат на кого бих дал титлата „Крал на фитнесите”, т.е. това е Паскал Дойчев.

С Паскал Дойчев се запознах още преди създаването на първия фитнес „Пулс”.

Това беше преди около 7 години. Запознахме се в „World Class Health Academy”, където бях фитнес инструктор. Един ден този човек дойде да тренира и ме попита, каква хранителна добавка да пие за да има повече енергия за предстоящата му тренировка. Погледнах към протеиновия бар и не видях нещо, което може да му даде енергия на максимум.

Разбира се споделих, че нищо повече не мога да му предложа от л-карнитин или кафе. И поради тази причина ще му дам доза бустер, който пиех. Той се съгласи. След това ме попита, какво струва. Аз отговорих – нищо не струва, защото е от моите добавки, а не от на фитнеса. Тогава той извади 50.00 лева и ми каза – почерпи се. О, не… вземи си парите, отвърнах аз, та тази порция от добавката струва 1 лев. Но, не… това беше категоричното му решение.

Паскал Дойчев в The Ring Tower
Паскал Дойчев / The Ring Tower

Малко по късно разбрах, че той е бил човекът, който е отворил и първия супер луксозен и огромен фитнес и спа център „Pulse” (в град София на бул. България 132). А малко по късно мой приятел ме запозна с него и така започнахме да работим заедно. Малко след това пътищата ни се разминаха поради различни причини. Но години след това, отново се намерихме, а фитнес центровете от веригата му вече наброяваха 10-тина. Много хора биха го определили като строг и твърде критичен човек, перфекционист може би е точната дума.

Моят личен коментар за Паскал Дойчев е, че освен гореописаното е и човек с голямо чувство за хумор.

Човек който може и да те зареди тотално с позитивна енергия, мотиватор. Човек, който полага огромни усилия в работата си. Наистина обаче и до ден днешен не мога да си обясня, каква е тази енергия, която той притежава за да гради империята фитнес и спа центрове „Пулс”.

За мен фитнес и спа центрове „Pulse” са най-добрата верига фитнеси, които познавам.

Казвам най-добрата, защото такъв лукс, такива цени (40-60 лв. месечна карта включваща ползване на луксозни фитнес зали, групови занимания – тапаут, кросфит, спининг, тае бо, йога и още, и още, басейни, сауни, парни бани, безпалтен солариум в някои от фитнесите и безплатно кафе дори, и още, и още екстри). Със сигурност Дойчев ще остане в историята завинаги, защото определено се грижи за здравето на хората, както никой до сега!

Паскал Дойчев – видео

Интервю с Паскал Дойчев , собственик на „Pulse Fitness & Spa” във вестник „Труд“ (на този линк): https://trud.bg/%D1%85%D0%BE%D1%80%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D1%82%D1%80%D1%8F%D0%B1%D0%B2%D0%B0-%D0%B4%D0%B0-%D0%BE%D1%81%D1%8A%D0%B7%D0%BD%D0%B0%D1%8F%D1%82-%D1%87%D0%B5-%D1%84%D0%B8%D1%82%D0%BD%D0%B5%D1%81%D1%8A%D1%82/

Андон Николов – Олимпийски шампион по вдигане на тежести и личен треньор

андон николов

Малко са днешните фитнес инструктори и състезатели, които са имали възможността да тренират при Олимпийски шампион. За моя радост аз Мартин Гергов съм един от тях. Андон Николов ми беше треньор по време на подготовката за Световното първенство по силов трибой през 2001 година. Той е човек с огромно чувство за хумор и с такава дисциплина разбира се.

Спомням си как веднъж ме „изгони” от залата по вдигане на тежести, и вината беше моя.

Имах среща и закъснявах за нея, и се разконцентрирах, и разбира се не успях да си направя рекорда в залата. „Хайде тръгвай си. Какви са тези слаби резултати. Вчера правиш с повече, днес с по малко килограми. Липсва ти концентрация. Какво ти има?” Аз се ядосах и отправих също няколко негативни фрази и си „тръгнах”. Чао, ще ви еб* и Световното. Тръгнах си на инат. И разбира се той ме върна. Чакай малко. Добре де, защо не можеш да ги дръпнеш тези килограми? Тогава аз му отвърнах – ако ги дръпна може ли да си тръгна по рано. Да, може! Върнах се и ги дръпнах не един, а два или три пъти в серията. Явно, трябваше да се случи този „скандал”!

Мартин Гергов
По време на Световното състезание по силов трибой с 260 кг мъртва тяга

Андон Николов беше много всеотдаен за спорта човек.

Даваше от личните си парични средства за отбора, водеше ни по доктори, когато някой имаше травма. А, когато му откраднаха автомобила посред бял ден! Хах! Той беше ухилен до уши и идва и казва „Откраднали ми колата и ми се обаждат за откуп”. Ще ги намеря аз, ще ги намеря! Отличен мотиватор, който ми даде много и затвърди дисциплината ми!

Андон Николов е:

  • Бронзов медалист на Европейско първенство (1978, 1972);
  • Сребърен медалист на Европейско първенство (1974, 1973);
  • Златен медалист на летните олимпийски игри в Мюнхен 1972 г.;
  • Златен медалист на Световно първенство (1972);
  • Поставя шест световни и девет олимпийски рекорда.

Митко Иванов – треньорът ми в Национална Спортна Академия

С него ме запозна председателят на Българска Федерация по силов трибой – Мишо Савов. Един ден реших, че имам по добри резултати от златния медалист на републиканското състезание от предната година. И потеглих от гр. Крумовград (работех като старшина на рота там) за Столицата. Имах добри резултати и ми предложиха да се състезавам за отбора на Национална Спортна Академия.

Митко Иванов
С Митко Иванов

Митко Иванов беше човек с рядко срещано спокойствие.

Изпълнявах всичко, което ми казваше и така резултатите ми растяха бързо. Това разбира се ме скара със състезателите от отбора, защото си мислеха, че най-вероятно пия забранени стимуланти и не споделям истината.

А истината беше, че аз тренирах двуразово почти всеки ден и трите движения – клек, вдигане от лег и мъртва тяга. И така се превърнах в любимеца на треньора. Но си тренирах „сам” в един ъгъл на залата, белязан от отбора като „лъжец”. Но истината разбира се възтържествува. Така, че той ме научи на спокойствие.

Ахмед Али – модната икона в България, чието място е в Холивуд

Днес аз нямам нищо общо с т.нар. масовка, която не живее живота си, а бива „контролирана” от другите и така не е себе си. С Ахмед Али се запознах през 2000 година. Безкрайно упорит човек, психолог, мотиватор и разбира се модна икона, която знае какво Fashion!

Запомних го като усмихнат и позитивно настроен към живота.

От него научих, че не трябва да ми пука, какво ще говорят хората за мен. Ако искаш нещо отиваш и питаш. Ама, кой, какво ще кажел… негова си работа. Представете си само… ами аз дори не ходех на дискотека, бях много срамежлив. Толкова срамежлив, че абсурд беше да заговоря момиче. Благодарение на него аз преформулирах и намерих вътрешното си аз, такова, каквото трябва да бъде. Той ме научи да не казвам да на всичко, а да казвам тогава, когато и аз желая. Научи ми дори да танцувам професионално. Хаха… дълга история и безценен мотиватор.

Прочети повече за Ахмед Али в публикацията, която писах за него преди време: https://mgergov.com/toraefimerida/modna-agentsiya

Янко Карабаков – моят първи треньор

Ще го видите по пътя от Ивайловград за остров Самотраки в началото и/или в края на лятото, яхнал стар велосипед. Това е, човек природа. Човекът, който ме мотивира да продължа тренировките си при това в най-откачената фитнес зала – биха казали някои.

Янко Карабаков
Първата ми фитнес зала

Но не мястото прави хората, а хората – мястото! Именно в тази фитнес зала с лежанка сглобена от дъска облепена с балатум и две дървени кутии от патрони. Правени дъмбели и щанги от железа изхвърлени за претопяване. Счупено огледало подпряно на празна тенекия от сирене. Студ през зимата и мухъл по стените. Там научих много. Научих, че най-важни са човеците, а те не са никак много особено днес!

фитнес инструктор в град София

youtube fitnes instruktor

Мартин Гергов / Автор на блога

Аз съм 4-тен Национален шампион по силов трибой, 4-ти в Света по мъртва тяга за 2001г. , фитнес треньор и блогър. Тел. за връзка с мен: 0893 889 768

2 коментара

  1. Чудесна статия Марти, като човек бил до теб си припомних старите времена в НСА и как се подготвяше за световното. Прочетох я на един дъх! Желая ти успехи, защото освен добър човек ти си и истински приятел!

    Отговор

Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.