Шъ плача приятели! Дори започнах вече! Защото ми казват да не клякам с тежести!
Блог, Фитнес

Шъ плача приятели! Дори започнах вече! Защото ми казват да не клякам с тежести!

Клякане вреди ли на коленете

Да плача ли или да се смея!?

Г-н професор Павел Добрев, г-н Иван Абаджиев, г-н Уидър(сори, че и вас занимавам.. знам, че не сте тук), г-н Крум Крумов, г-н Ивайло Христов… о мои треньори и „старци“ на по 60+ години от НСА трениращи цял живот със свободни тежести! Шъ плача!

Шъ плача казвам ви – въпреки, че няма да ми повярвате

Не за пореден път ми казват да не тренирам клекове, мъртва тяга и прочее силови упражнения със свободни тежести. Защото! Да… защото щял съм да имам проблеми с коленете, кръста. И ми дават пример с тях самите(хора, които никога не са били професионални състезатели и не са се хранили правилно, а най-вероятно и не са тренирали правилно).

Съветват ме и фитнес инструктори или треньори са(има разлики) с курсчета за по 2 седмици, но вече дипломирани, че не клякам правилно и че реклама лоша си правя. И започнах да си мисля, че скоро идва края! И че ще си повредя коленете…  И ето на днес се аз разплаках и се запитах за пореден път! Кога?

И вие всички разбирачи… моля ви кажете ми, че това не е наистина… защото вече отивам към 40… въпреки, че се чувствам като на 18+ (без червена точка). И не искам да ходя като прегърбен бастун.

И още има прочетете… и с мен моля ви се поплачете!

Да започна ли тренировки по „Аростос“(превод от гръцки болен) Фит и ТР с някакъв си Хикс или да тръгна на Тумба(може и да бъркам някоя от буквите… недовиждам от сълзите в очите ми).

Ок да кажем, че тръгна на „Аростос Фит“. Акробатични номера със свободни тежести и без тежести. Ами смятам, че по добре ще е да започна тренировки по футбол… там е по малък риска!

Отиваме към ТР с някакъв си Хикс. О, йе!
О небеса, о мълнии, ооо Холивуд. Чудесен екшън сериал на който биха завидели не само братята Уидър, но и Шварценегер(ако ми осигурите билет за пътуване, храна и престой… имам връзки – сериозно говоря… ще отида лично да го попитам)… какво му е мнението!

Почти съм без сили вече… добре, че имам добри новини от Столицата(които след време ще споделям) , че почти бях припаднал. Какво?

– Хайде на Тумба.
– Шегуваш се!?

Не не се шегувам, каза той или тя беше. И аз блокрах! Т.е. за момент щях да блокирам(добре, че пия рибено масло и частите на двигателя ми с вътрешно горене се смазват). Тумба за мен драги ми приятели е… ох.
Не мога повече! По добре се запишете на час по хоро, ако сте привърженик на традициите.

Всъщност правете, каквото си искате! То си е за вас! Но разберете, че ако не се храните правилно и не включвате в тренировките си упражнения със свободни тежести… които да изпълнявате правилно под ръководството на мислещи с главата си хора(не всеки желае да е състезател) и с не малко стаж! Да познахте! Той „бастунът“… ви очаква!

А докторът ми каза да не пия протеини, защото са вредни!

Нима! Учудих се аз. Та как съм оцелял бе аджеба… та аз ги пия над 20 години. Сигурно съм робот! Дори и на малки деца съм давал, но може би и те били друиди. Замислих се и отново се натъжих… очаквайки родителите да ме линчуват! Дори изпратих писмо до няколко фирми произвеждащи сухо мляко за бебета да спрат… но! Така и не го спряха!
И хоп преди Коледа се случват „чудеса“!

Да! Оказа се че има и протеин специално създаден за деца!

„Уважаеми родители, доктори и прочее здравни служители! С някои от вас съм се сблъсквал не веднъж с отговори като тези: „Протеините не са за деца!“ или „Протеините са вредни“ и т.н. Но истината е, че бъркате жестоко! „Бъркате“ протеиновите шейкове не така, както трябва! Или с други думи казано… слагате ги под знаменателя на допинга(лекарствата).
Е днес попаднах и на протеин създаден за деца(не, че е кой знае, каква разликата) , но има и такъв! Така, че не се плашете, а мислете и не тъпчете децата и себе си с „боклуци“!

Протеин за деца

Протеин за деца

Приятели. Олекна ми. Ако и на вас ви е олекнало споделете този материал за здраве! И хайде да поклякаме! Ок?! 🙂


Виж още от блога

От кой алкохол не се пълнее

От кой алкохол не се пълнее? Митове и истини по темата на база опита ми като фитнес треньор и шампион!

юли 10th, 2021

Трябва ли да спра алкохола, когато съм на диета за отслабване е въпрос, който си задава почти всеки човек тръгнал по пътя към отслабването. И със сигурност на база опита ми все повече хора запитани &#...

Виж повече

Онлайн фитнес инструктор

Онлайн фитнес инструктор на живо – митове и истини на база професионалния ми опит

юли 10th, 2021

Онлайн фитнес инструктор е най-новата и атрактивна услуга, която започва да набира все по-голяма скорост по света. Все повече фитнес центрове и фитнес треньори, започнаха да предлагат тренировки на жи...

Виж повече


Therma Cuts обещава до 12 килограма отслабване за 5 седмици


Правилно отслабване с хранителен и тренировъчен план

септември 13th, 2010

Отслабването или по точно казано намалянето на подкожните мазнини със сигурност е много по лесно от колкото изграждането на мускулна маса. И ще ви запозная, защо нещата стоят така! Разход на калории =...

Виж Повече

Диета за мускулна маса

Как се прави „Мускулната маса“. Програма за хранене и тренировки.

юли 10th, 2010

Хм! Не се заблуждавай, защото това не става без забранени субстанции(лекарства) или допинг. Употребяван от състезатели. В случая обаче е ефектна снимка в голям размер. Т.е. това съм аз в една реклама....

Виж Повече

фитнес инструктор в град София

Вземи книгата за тренировки у дома. Кликни тук!

фитнес инструктор в град София

youtube fitnes instruktor

Мартин Гергов / Автор на блога

Аз съм 4-тен Национален шампион по силов трибой, 4-ти в Света по мъртва тяга за 2001г. , фитнес треньор и блогър. Тел. за връзка с мен: 0893 889 768

Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.