Фотомонтаж с Лионел Messi за Световно първенство по футбол 2026

Българския национален отбор по футбол и Световно първенство по футбол 2026! Ще го бъде ли?

Световно първенство по футбол 2026 е следващия най-голям турнир в света на футбола, който ще отсее най-добрите отбори на планетата. До тогава всяка страна има на разположение куп време за подготовка. Но наред с българските щанги с от които се страхуваше цял Свят, така и родния български футбол изостанаха с класирането. Ясно е, че България пропусна участието си в Световното през 2022 година. Но ще успее ли нашия български национален отбор по футбол да се класира за участие в Световното по футбол през 2026-та година!

Именно на този въпрос ще дам мнения по темата – България и „Световното първенство по футбол 2026“ на база допира ми с професионални футболисти в България. Български футболисти на които съм бил и фитнес треньор. Мнения базирани и на лични разговори (преди години) под знаменателя на футбола с Димитър Бербатов, Станимир Стоилов, Георги Градевски, Стивън Роуз и други български футболисти.

Световно първенство по футбол 2026?

Световното първенство по футбол през 2026 г. ще бъде първото, което ще се проведе в Северна Америка. Съединените щати, Канада и Мексико ще бъдат домакини на събитието. Очаква се САЩ да бъдат домакини на 60 от 80-те игри, като Канада и Мексико ще бъдат домакини на по 10. Старта на Световното е планиран за понеделник, 8.06.2026?г., а краят му ще бъде сложен в петък, 3.07.2026? година. Източник: Уикипедия.

Световно първенство по футбол 2026 и мнения за участието на Български национален отбор

Квалификациите за турнира започват през март 2023 г. и трябва да отсеят 45 от всичко 48 отбора за финалния турнир. Но има ли България място в този турнир, имайки предвид сегашното положение на футбола. Именно на този и други въпроси ще дам отговор в следващите редове.

Световното първенство по футбол 2026 и класиране на Българския Национален отбор по футбол?

Преди няколко дни си зададох и аз този въпрос, въпреки че не съм фен на нито един български отбор по футбол или пък чуждестранен. И причината е, че защото възприемам футбола като вид работа и понеже не правя залози, същият не ми харесва да го гледам. А същото важи и за всички останали спортове сред които фитнес, културизъм и силов трибой, като в последния съм бил и в Националния отбор на България.

Световно първенство по футбол 2026 и мнения по темата
Снимка с Димитър Бербатов по време на тренировка във фитнес World Class Health Academy
И така… ще се класира ли България за Световното първенство по футбол 2026?

Не! Кратко, ясно и точно това е моят отговор на въпроса. Българския Национален отбор по футбол няма да се класира за участие в Световно по футбол 2026. Исках да получа и отговори по темата от Димитър Бербатов, като за целта съм изпратил запитване. Очаквам отговор в случай, че приеме интервюто ми!

Защо Български Национален отбор по футбол няма да се класира за Световното през 2026-та година според мен?

Първото нещо, което няма да достигне на Националния отбор по футбол за класиране в Световно първенство по футбол 2026 е липсата на висококачествена подготовка и време за нея. И още още повече липсата на подходяща силова подготовка, както и хранителен режим. Силова подготовка ще рече, че футболистите трябва да тренират не само на терен, но и във фитнес залата. За целта се изпълняват и специални упражнения, които развиват взривната сила. Така ударът става много мощен, а футболистът много бърз. Тренировките на терен са най-вече за техника и тактика. Но за да се затвори целия този цикъл е необходимо да се правят поне 2 качествени силови тренировки седмично. Поне 4 пълноценни хранения за деня и т.н.

Опитът ми като кондиционален треньор на някои футболисти с цел развиване на взривната сила е доказал, че силовите тренировки са огромен плюс. Те дават бързина и сила на удара с крак, както никоя друга тренировка. Затова, колкото и добра техника да има един футболист, то другия, който има и по-голяма взривна сила… ще бъде в пъти по-добър от него. Затова едната без другата тренировка не може! Специални силови тренировки правят и спринтьорите, и в бойните спортове. Следва правилното хранене и възстановяване.

Очаквайте скоро и видео мненията ми по темата „Световно първенство по футбол 2026 и България! Ще го бъде ли?“ В него ще споделя и подробности по темата „Силови тренировки при футболистите“. Снимката с Лионел Меси е монтаж!

One thought on “Българския национален отбор по футбол и Световно първенство по футбол 2026! Ще го бъде ли?

  1. VladTepes says:

    За футболистите най-голямо значение имат отличната алкохолна подготовка и владеенето на високо ниво на важните финтове по масите в чалготеките, затова са нужни редовни нощни тренировки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *