Бягаща пътека за домашно ползване

Да тичаш на бягаща пътека у дома си е наистина яко! Внимавайте обаче, какъв модел си избирате!

Каква бягаща пътека, но не за публична фитнес зала, а за домашно ползване да изберем е въпрос, чийто отговор ще дам в днешната ми публикация. Отговорът ми е базиран на дългогодишния опит като фитнес треньор в София. Както и опита ми като ползвател и на двата вида – бягаща пътека за вкъщи и професионална пътека за публичен фитнес център. Както предполагам разбрахте, днешната ми тема е посветена на тичането на открито и на пътека за тичане.

Виж различни видове бягащи пътеки и цена в зависимост от възможностите

Тичането е уникално упражнение за цялото тяло. То може да бъде практикувано и от млади, и от възрастни хора. Тичайки забързваме и метаболизма си, както и засилваме имунната система. Стимулираме дейността на жлезите с вътрешна (повишава се и „хормона на щастието“) и външна (изхвърляме токсините) секреция. Но не винаги имаме възможността да тичаме на открито. И причините са най-различни – липса на време, зимен сезон и други. Тогава остава възможността за тичане на бягаща пътека, което също е много яко, а има и доста благинки!

Но каква бягаща пътека да изберем за домашно ползване?

На пазара има най-различни бягащи пътеки, и като дизайн, и като цена и разбира се като комфорт по време на тичане и издръжливост. Ако сме решили да си изберем бягаща пътека за домашно ползване, първото нещо което гледаме е цената. Но всъщност цената не е най-добрият показател, защото лесно може да ви изиграе лоша шега. Разбира се, че и тя е важна, защото все пак зависи и с какъв бюджет разполагаме. Но нека цената да не е първия фактор по който си избираме пътека за тичане у дома.

ВИДЕО МАТЕРИАЛ / ПРИЯТНО ГЛЕДАНЕ!

Бягаща пътека – цена и качество

Ако плочките ви на корема са се скрили под мазна обвивка натрупана… „ей така от въздуха“! 🙂 Тогава тичането ще бъде сред най-често използваните упражнения. И, ако целта ви е да отслабнете възможно най-бързо!? Разбира се, че искате възможно най-бързо да отслабнете! Че кой не иска! Тогава драги ми читателю… ще се наложи да тичаш не само всеки ден, но и по 5-10-15+ километра на ден.

Отслабване с тичане

И точно в този момент настава часът на истината по тема за избор на качествена бягаща пътека, но пък на добра цена! Ако влезете в някой спортен магазин със сигурност ще намерите бягащи пътеки и за 500 лева. Ако пък потърсите бягаща пътека втора ръка, тогава може да намерите и на по ниска цена! Но тези пътеки на база опита ми са подходящи най-вече за снимки, закачалка или пък ей, така просто да се похвалите, че си имате бягаща пътека у дома. Ако сте решили да спортувате усилено, а не просто да рехабилитирате върху нея, тогава се нуждаете от хубава пътека за тичане.

P.S. Не пропускай да прочетеш и материала ми: Бягаща пътека или велоергометър?

Да имаш имаш хубава бягаща пътека у дома не е гъзария, а инвестиция в здравето

В следващите редове ще ви споделя една много яка бягаща пътека. Тя не за 500 лева, нито пък е бягаща пътека втора ръка. Тя е чисто нова и е от спортни магазини „Яко“ за която споделих и във видеото по горе (изгледайте го до край, ако сте пропуснали). Тя грабна вниманието ми, както онази палатка за къмпинг в предната ми публикация. Така че, ако си търсите стабилна бягаща пътека за домашно ползване, моето предложение е ето тази!

Полупрофесионална бягаща пътека

Електрическата бягаща пътека inSPORTline inCondi T400i е стабилен и много добре оборудван фитнес уред, който може да бъде ползван от цялото семейство. Така, че ако обичате да бягате и харесвате съвременните технологии! Искате да направите тренировката си още по-яка? Тогава добавете към фитнес арсенала си и inSPORTline inCondi T400i!

Пътеката е предназначена най-вече за домашна употреба. Тази сериозна смарт машина е от висок клас, като разполага с богат избор от програми и елементи за безопасност. Включително и усъвършенстван компютър с LCD подсветка, и разбира се мощен двигател с максимална мощност от 3.5 конски сили и 22 позиции за регулиране на наклона. Здравата конструкция с просторна бягаща повърхност с размер 140 x 53 см, е подходяща за потребители с тегло до 180 кг.

Моделът е оборудван и с механизъм за Максимално безшумно действие (специални пружиниращи и против шум подпори SAS, които намаляват шума, когато краката ви се удрят в бягащата повърхност). Почти безшумният мотор на бягаща пътека inSPORTline inCondi T400i e s ниски нива на шум, което прави пътеката подходяща за ползване и в апартамент.