С велосипед до село Ягода и Роза

С велосипед през село Ягода и Роза! Нощувахме на палатка и си взехме душ с минерална вода!

В следващите два дни от инициативата „С велосипед от София до Дубай“ достигнахме приказните селца Ягода и Роза. По пътя срещнахме още един велосипедист (на снимката вляво), но с много повече опит от нас, който ни придружи поне 10 км и ни даде важни съвети на тема колоездене на дълги разстояния.

Пътищата през които минавахме се оказаха не само асфалт. Всъщност имаше не малко неасфалтирани пътища, където спуках и двете гум на билката бабини зъби от която се прави добавката за повишаване на потентността – трибулус. За първи път попаднах на толкова много бабини зъби забити и по двете гуми. Все едно бяха стреляли с картечница по тях. Случи се малко преди свечеряване и си припомних как се сменят гуми на велосипед. Не бях сменял гума за велосипед поне от 5-6 години. А задна гума съм сменял като ученик!

В село Ягода се настанихме в парка на селото, който беше много красив

Ягода е село, което се намира в Задбалканските котловини. Селото се намира на около 15 км от град Стара Загора. В село Ягода има множество извори на лечебна минерална вода с висока температура (40 – 45 градуса Целзий), подходящи за лечение или възстановяване. Също така има и градска баня, разположена в центъра на селото от която се възползвахме в 6.00 часа сутринта.

Центъра на село Ягода

Именно в това село, точно в парка на центъра си разпънахме палатката и пренощувахме. А сутринта към 7.00 часа бай Ангел ни изненада с вкусен армаган. Човекът ни беше донесъл закуска, като ни остави и по левче за кафе от кафеавтомата в близост до нас. Рядко срещан човек е той!

ВИДЕО МАТЕРИАЛ ОТ СЕЛО ЯГОДА“

И след като си взехме душ с минерална вода в Ягода, хапнахме вкусна закуска приготена с желание и пихме по чаша кафе! Напред към следващата ни спирка – село Роза!

В село Роза бяхме поканени да бъдем гости на Иван

В село Роза пристигнахме към 23 часа поради факта, че спуках задна гума, като по-късно се оказа, че е спукана и предната гума. Но нека ви разкажа в текст, снимки и видео за гостоприемството на Иво от Розовото село.

КЛИКНЕТЕ НА ТАЗИ СНИМКА ЗА ДА СЕ ОТВОРИ ВИДЕОТО ОТ СЕЛО РОЗА“

Иван от село Роза

Иван ни подслони и нагости с вкусни селски продукти, абсолютно произведени от самия него. Вечерята с която ни нагости и беше много вкусна, включваше – домашна лютеница, лук, хляб, домашно сирене, гроздова ракийка и червено вино. Иво е човек с толкова много енергия, че е трудно да го опиша с думи. Благодаря ти от все сърце Иво.

Виж също:

На сутринта след като се събудихме към 6.00 часа за добро утро ни посрещна дъждец и спукана предна гума. Смених я и напред към следващата спирка в посока Истанбул!