С велосипед до Турция

С велосипед от София до Истанбул: Много кучета „Кангал“ и неасфалтирани пътища за велосипедисти

С електрически велосипед от София до Истанбул? О, не! Изберете си трекинг велосипед, както направих аз. Защото със сигурност ще имате проблеми с намирането на ток за зареждането на батерията. Също така тези велосипеди са и много по тежки от трекинг велосипедите, а да не забравяме и багажа, който ще сложите на него. Моят беше около 40 килограма.

Звучи като невероятно приключение! А какво ще кажете да се срещате и с многото кучета „Кангал“ по пътя? Също така и неасфалтирани пътища, които предизвикват амортизиране на велосипедите. Но и вдъхновяват велосипедистите, които не ползват електрически велосипед, а трекинг. По време на пътуването, ползвах премиум версията на приложението за велосипедисти „Komoot“! То ми помогна да открия пътищата за велосипедисти, колкото и да не са добри (особено, ако е вялял и дъжд, внимавайте и за билката „Бабини зъми“ на която лесно се пукат гуми) и да избегна магистралите.

Преходът с НЕ електрически велосипед, а трекинг от София до Истанбул беше незабравимо преживяване

Впечатляващата природа и срещите с интересни хора по пътя направиха нашето пътуване с велосипед още по-забавно и запомнящо се. Така, че пригответe своя не електрически велосипед, заредeте се с енергия и напред – Истанбул чака да бъде завладян и от вашата енергия, и усмивки!

Преход с не електрически велосипед от София до Истанбул

Днес ви разказвам, защо трекинг велосипедът е идеалният начин да преминете по неасфалтираните пътища от София до Истанбул. Както направих аз. Ако сте любител на приключенията и обичате да изследвате нови места, трекинг велосипедът е перфектният начин да се потопите в природата. Независимо дали сте начинаещ или опитен велосипедист, неасфалтираните пътища предлагат уникални предизвикателства и преживявания. Въоръжете се и с достатъчно време и финанси.

ВИДЕО МАТЕРИАЛ“

Но как можете да откриете тези скрити пътеки за велосипедисти, за да достигнете до всяка точка на света, но не по магистрала. Защото не само че е опасно, но е и забранено да се движим по тях с велосипед. Приложението Komoot е спасение за всички велосипедисти. То предоставя подробна информация за пътеките, профил на терена и навигация, скорост на движение и още, и още.

Всичко това го прави перфектен спътник за вашите приключения. Също така имате възможността да споделяте своята любов към трекинг велосипедите с други велосипедисти. Организирайте групови преходи или срещнете нови хора по време на вашите карания. Велосипедистите са уникални по своя си начин и винаги ще намерят радост в споделянето на преживяванията си.

С велосипед до село Ягода и Роза

Така че, готови ли сте да разкриете тайните на неасфалтираните пътища в София и Истанбул? Вземете трекинг велосипеда си, инсталирайте приложението „Komoot“ и заредете с положително настроение. Приключенията ви чакат!

Как да се подготвите правилно за трекинг с не електрически велосипед от София до Истанбул – съвети за безопасност? Внимание има много кучета “Кангал” и селата в Турция!

Ако планирате да се отправите на трекинг педалиране с не електрически велосипед от София до Истанбул, е важно да се подготвите правилно. И да осигурите своята безопасност по време на пътуването.

С не електрически велосипед до Турция

1. Първо и най-важно, проверете велосипеда си и го поддържайте в добро състояние

  Уверете се, че спирачките работят перфектно, гумите са напомпани правилно и веригата е натегната. Това ще ви помогне да избегнете нежелани инциденти по време на трекинга.

  2. Когато става дума за безопасност по време на пътуването, имайте предвид опасността от кучетата „Кангал“ в селата из Турция!

  Кучетата „Кангал“ са огромни и могат да бъдат агресивни към непознати хора или животни. Затова е препоръчително да избягвате преминаването през тези райони или да бъдете много предпазливи при минаването през тях. Ако се сблъскате с куче „Кангал“, не показвайте страх и се опитайте да останете спокойни, като избягвате директен контакт с него.

  3. Не забравяйте да носите защитна екипировка като каска, за да предпазите главата си при евентуални инциденти. Осигурете си и видимост по време на трекинга, използвайки светлинни рефлектори или жилетки.

  Накрая, бъдете добре информирани за маршрута и условията по пътя. Изследвайте предварително местата, през които ще минавате и научете повече за местните правила и обичаи. Насладетe сe на приключениeто c велосипедa c пoдxoдящa подгoтoвкa и не забравяйте за безопасността.

  Насладете се на природата и културата от София до и в Истанбул с вашето велосипедно пътешествие

  Ако сте готови да се насладите на природата и културата с не електрически велосипед, то маршрутът от София до Истанбул е изключителен. Следвайки премиум версията на приложението „Komoot“ ще откриете невероятни маршрути за велосипед, които преминават през много забележителности и културни обекти.

  Гара Kabaksa

  София е град с богата история и уникална архитектура. Вие можете да изберете някой от софийските маршрути на велосипед, които ще ви отведат до знаменитостите като Александър Невски катедрала, Национален художествен музей или Света София. Прекарвайки времето си на два колела, ще имате възможността да разгледате всичко това по-близо и по-лично.

  На хотел в Турция
  С управителя на хотел Kabaksa в Турция

  Истанбул е друг град, който не можем да пропуснем. Тук можете да си направите едно незабравимо велосипедно пътуване през истанбулските маршрути на велосипед. Открийте красотата на Босфора, разходете се известните квартални пазари и посетете исторически обекти като Синята джамия или Двореца Топкапъ.

  Вижте също:

  Не пропускайте възможността да се насладите на природата и културата, докато пътувате с велосипед. Изберете този невероятен маршрут от около 600 км и започнете вашето приключение, когато сте готов за него!

  P.S. Електрическите велосипеди са сравнително нов, но бързо нарастващ тренд в света на колоезденето

  Те предлагат уникална комбинация от физическа активност и помощ от страна на мотора, който ги задвижва. В резултат, електрическите велосипеди се радват на все по-голяма популярност както сред любители на активния начин на живот, така и сред хората, които търсят алтернативния начин за придвижване. Мненията за електрическите велосипеди варират. Някои хора ги приветстват като иновация, която дава възможност за по-удобно и лесно пътуване. Те отбелязват положителни страни като по-малко усилия при карането на дълги разстояния или изкачвания на хълмове.

  Други обаче изразяват опасения относно ефектите на електрическите велосипеди върху физическата активност и здравето на каращите ги. Те се опасяват, че използването на мотор може да намали физическата активност и да намали ползите от колоезденето като форма на упражнение. Също така те не са подходящи за много дълги маршрути, защото през голяма част от маршрутите няма място, където да заредите батерията на велосипеда си. Също така може да срещнете проблем в случай, че решите да ги транспортирате със самолет!

  Важно е да се има предвид, че електрическите велосипеди не са предназначени да заменят обикновеното колоездене, а по-скоро да предоставят алтернативна опция за хората с различни нужди и възможности. Всеки трябва да прецени сам какъв тип велосипед е най-подходящ за неговите нужди и цели.