Търсите сериозна връзка, но сте приятел с бившия? Не го правете – ще съжалявате!

сериозна връзка

Когато имате приятелски отношения с бившия си, едва ли ще срещнете емоционално достъпни потенциални нови партньори. А дори и да ги срещнете – ще ги отблъснете, особено ако са с чисти помисли – сърца (моногамни). Когато емоционалните ви нужди са задоволени от бивш пламък, по-малко вероятно е да отворите сърцето си напълно, давайки шанс на нов потенциален любовен партньор. А истинската любов иска всичко или нищо! Тя е моногамна!

Според проучвания (както и според личния ми опит в това число и в разговори с психотерапевти, клиенти и приятели) е установено, че хората, които са в приятелски отношения със своите бивши, са склонни да имат по-малко успешни отношения с нови хора.

И тук може би си задавате въпроса, който някак си „ограничава“ свободата ви, а той е…

„Кой има нужда от ново гадже, което е „ревниво“ или се държи неприятно щом стане дума за моя скъп приятел, който „случайно“ е моето бивше гадже, с когото спях?“

Видео материал. За да го изгледаш кликни на видеото!

ВИЖ ОЩЕ ПУБЛИКАЦИИ НА ТЕМА ЛЮБОВ И ВРЪЗКИ

Оу! Това е много лош знак, ако разсъждавате така. Напълно нормално и очаквано е потенциалните нови партньори да имат проблем с доверито ви, щом вие още „храните“, дори и с трошици да е бившата си връзка! Използвайте цялата си енергия за нова и здрава връзка, която има потенциал да има бъдеще и прекъснете енергията си към бившата!

В публикацията ми са използвани и материали на Д-р Джен Ман – лицензиран брак и семеен терапевт.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *