Фитнес треньор VS Фитнес партньор? Предимства и недостатъци в тренировката!

фитнес треньор

Фитнес треньор и тренировъчен фитнес партньор. Тренировка с единия или с другия? На пръв поглед изглеждат еднакви. Но само на пръв поглед. И едната и другата тренировка имат обаче своите предимства и недостатъци!

Тренировката с фитнес партньор обаче не е подходяща за всеки за разлика от тренировката с личен треньор. Споделям го от личен опит като 4-тен шампион на България, Държавен рекордьор по силов трибой и фитнес инструктор. Най-добрият вариант да се пристъпи към тренировка с партньор е след като сме заучили правилното изпълнение на упражненията и сме прекрачили класа на начинаещите. Целта на тренировката с тренировъчен партньор е постоянен прогрес.

Тренировка с фитнес треньор VS тренировка с партньор?

Преди да пристъпим към тренировка с тренировъчен партньор, трябва да имаме предвид, че е търсим партньор, който е на почти същото ниво като нашето и има почти същите цели.
В противен случай ще се разочаровате и резултатите никак няма да ви харесат, особено, ако се готвите за състезание или друг вид подобна изява.

Видео материал. За да го изгледаш – кликни на видеото!

ВИЖ ОЩЕ ВИДЕА В YOUTUBE КАНАЛА МИ - КЛИКНИ ТУК

Какво ще рече това? Представи си, че ти тренираш с цел повишаване на мускулната маса, а партньорът ти тренира с цел отслабване или пък сила. Представи си и че ти си с тегло 100 килограма, а партньорът ти е 50 килограма. Това, което ще ви сближи в тренировката ще бъдат най-вече базовите упражнения. Но това сближаване не е достатъчно.

Разликата в повторенията, работната тежест, почивките между сериите със сигурност ще имат повече отрицателен, отколкото положителен ефект върху качеството на тренировката и на двамата партньори. Така, че да си намериш подходящ тренировъчен партньор е по нелека задача, отколкото да си намериш личен треньор.

В следващите редове ще изброя три огромни ползи, които може да извлечеш от тренировката с тренировъчен партньор.

Уговорката (но не с фитнес треньор, а с партньор)

Да отидеш на тренировка веднъж седмично е лесна задача. Да отидеш два пъти също е почти по силите на всеки. Но да тренираш 3-4-5-6-7 пъти седмично е въпрос на организация, която не е лесна задача. Именно тук важна роля играе уговорката за тренировка с тренировъчен партньор.

фитнес треньор
С актьора Ники Илиев (позинг след тренировка)

Или с други думи казано – искаш не искаш, мързи те, изморен си – отиваш на тренировка, защото в противен случай ставаш несериозен и това ще се отрази и на твоя прогрес и на прогреса на тренировъчния ти партньор.

Мотивацията

Мотивацията е онази част от тренировката, преди тренировката и след тренировката, която ни кара да продължим напред. С нея тренировъчните партньори, трябва да се презареждат взаимно за да вървят напред. С други думи казано тренировъчния партньор е този, който ще ти помага за последните 3-4-5 повторения във всяка една работна серия и ще те мотивира с думи и жестове за да изминеш още една и още една крачка.

Виж още и: „Преди и след в снимки и история с плана за отслабване на Георги Калоянов“

Спестяванията (от личен фитнес треньор)

Тренировката с тренировъчен партньор ще ти спести немалко финансови средства. Средната цена за тренировка с личен треньор е между 10 и 30 лева. С тези пари, които ще спестиш тренирайки с тренировъчен партньор, ще имаш възможността да си закупиш по качествена храна, както и хранителни добавки.

персонален фитнес треньор

И това ще се отрази още по добре на прогреса ти повишавайки личностната си мотивация и самочувствие, които ще доизградиш от правилните тренировки и хранене.

В заключение, ако смяташ, че първият който си помолил във фитнес залата ще ти асистира правилно! Отговорът ми е, че ще вероятността да сгрешиш не е никак малка. А дори и да ти помогне за една работна серия правилно, той няма да е постоянно до вас! Предполага се, че ще се наложи да го търсиш из залата за следващата серия и т.н., а това води до лошо качество и слаби резултати.

Имаш въпроси? Ползвай формите за контакт!

Ако желаете да се свържете с мен Мартин Гергов във връзка с възникнал въпрос, използвайте формите за контакт по-долу. Ще ви отговоря възможно най-рано!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *