За фитнеса, диетите, емоциите и любовта с Ал – приказният воин със сърце на Ангел

Albena Sitnilska

„Най-добрият избор е да разголиш душата си и да бъдеш уязвим, макар да живеем в свят, в който е по-лесно да бъдеш затворен навътре и много по-трудно да бъдеш отворен навън.
Не трябва да се опитвам да променям хората… защото никой не може да промени насила другия. Любовта е по силна от омразата и ако си бил напълно съсипан, но имаш смелостта да бъдеш добър към останалите живи същества, значи си корав човек със сърце на ангел“. / От фейсбук стената на Albena Sitnilska

Тя е истински войн, а истинските воини са със сърце на ангел… и разбира се са запазили детето в себе си. Чели сме за тях в приказките, а приказките съществуват, но… условието е… да не си загубил детето в себе си! На упоритостта в бойните спортове би й се възхитил и Брус Лий. Забелязах истинският войн Ал, докато летях високо в приказните облаци с Драконовските си криле. И още на момента се спуснах надолу и я поканих на интервю… в рубриката ми „Сподели с Mr. 3Hours“ в която си говорим по 4-ри теми – фитнес, диети, емоции и разбира се Любов… и тя прие!

Let’s Go! Интервю с Albena Sitnilska!!!

1. Имаш поне 82 медала от Световни и Европейски п-ва (златни, сребърни и бронзови)… Всички виждат резултатите, но малцина знаят как се постигат! Как се постигат всъщност?  На колко години беше, когато започна да се занимаваш с бойното изкуство Таекуон-До и кой беше виновникът, който те запали?

– Медали колкото искаш, медали зад които се крият всекидневни тренировки, всекидневни лишения, контузии, болежки, радости, тъга, разочарования… мога да го нарека цял един живот! Започнах на 15 г да тренирам съвсем случайно, макар че мисля, че няма случайности в този живот! Случайност или не точно тогава трениращите се бяха върнали от състезание с медали и споделяха успеха си, а виновникът да остана беше сприятеляването ми с отбора и запознанството ми с една от най-добрите ми приятелки Амалия / също многогодишен състезател с безброй медали и титли и страхотен човек и приятел.

2. Колко пъти седмично тренираш Таекуон-До и колко трае тренировката ти? Също така включващ ли базови упражнения със свободни тежести (например клякане, вдигане от лег, мъртва тяга…) и по колко повторения правиш в работните си серии. Правиш ли кросове?

 – Таекуондо съм тренирала минимум 6 дена в седмицата в продължение на около 20 години, по време на подготовки за състезания се е стигало и по 4 тренировки на ден. Единственото ми прекъсване е късане на предните кръстни връзки на коляното и бременността ми. В по далечните години физическата ми подготовка не е включвала тежести. Повече кросове, спринтове, стълбички! С фитнес и тежести започнах може би след 2017, не съм сигурна! Постепенно навлизахме в този вид физическа подготовка, а именно с тежести, клякания, тяги и т.н. Обикновено аз правя упражненията за време, не се съобразявам с бройката. 

3. Колко пъти се храниш на ден и на какви храни наблягаш? Също така приемаш ли хранителни добавки и какви?

– Когато съм в режим на подготовка в зависимост от това дали трябва да свалям килограми гледам да имам поне 4-ри хранения, като едното от тях е протеин. Признавам в добавките не съм стриктна, единствено когато бях в подготовка за фитнес състезание, тогава в продължение на месец месец и половина приемах добавки/ протеин, витамини, бцаа и омега 3 стриктно в точно определено време! 

4. Спомняш ли си първото си състезание и на кое място се класира?

– Единствения ми спомен от първото ми състезание беше, че ми изкараха въздуха с един удар в корема, че майка ми беше там и помисли, че умирам и че от тогава не е стъпила на мое състезание 🙂 . Помня първия ми медал, беше бронзов, не съм сигурна дали беше от първото ми състезание.

Albena Sitnilska

5. На кой приказен герой би се оприличила? Например моят е Драконът (дори имам и такъв татус на лявата ми гърда)!

– Хахаха… никога не съм се замисляла, може би жена войн или по скоро – феята на зъбките! ?

6. И като споменах татус… имаш няколко татуировки по тялото. Каква беше причината да ги направиш и какво символизират?

– Единствената ми така да го нарека безсмислена татуировка е направена на 18 годишна възраст на кръста ми, всички останали са правени с ясна за мен символика в която изразявам себе си.. символизират духът, ми същността ми, характера ми.

7. На какво те научи професионалният спорт?

– На много труд, на много лишения, на начина по който да се справям с трудностите, на всеотдайност, на постоянство и целеустременост.

8. Традицията гласи… мъжът е главата на семейството, защото бил по силен (например изкарва по голяма заплата… доста често се използва сред дамската аудитория)! Какво е твоето мнение по въпроса. Мъжът ли е по силен (и ако да с какво) или жената?

– В никакъв случай  не искам да омаловажавам  ролята на мъжът, но в днешно време е много трудно да намериш такъв мъж. Аз съм израснала в семейство, където мъжът е била майка ми и тя е човека, който е бил силният пол в семейството. Смея да твърдя, че заплата не може да определи, кой е по-силен.

Може мъжът да изкарва повече пари, но да не може една крушка да завие и това да го свърши жената. Да избие някоя стеничка сама, защото на мъжът не му се занимава с такъв “ изцапващ труд” или пък да боядисваш и лепиш тапети в 9ти месец по същата причина. Така че, мъжът си е мъж по природни дадености, но “ титлата – мъж в семейство” много малко са тези, които я заслужават в днешно време.

9. Спокойна натура ли си?

– В никакъв случай не мога да се нарека спокойна, аз съм адски емоционална , понякога огън, понякога направо торнадо, но и съм сдържана и дисциплинирана в определени моменти, обичам справедливостта.

10. Една притча гласи… „Веднъж в живота повярвай в Любовта… и за да не пропуснеш момента… вярвай винаги!“ Вярваш ли още в Любовта… онази Истинската? 

– Вярвам в любовта, вярвам, че тя е като наш двигател, вярвам, че ни дава крила, също така вярвам, че отлита със същата скорост с която е дошла, но с много по-големи поражения. Предадат ли те веднъж.. край тя отлита! Колкото и да се опитваш да я задържиш, тя вече я няма!

И колкото повече предателства преживяваш толкова по-трудно ти става да вярваш, че ще дойде, не че я няма, а че ще дойде отново истинската любов и е напълно възможно от съмнения и недоверчивост да я пропуснеш, да не повярваш. Но в такива моменти има други ангели, който ти дават любовта от която се нуждаеш. Моят ангел се казва Христея.

Имаш въпрос? Ползвай онлайн формата по долу и аз Мартин Гергов ще ти отговоря, възможно най-скоро!

За връзка с мен

Ако желаете да се свържете с мен Мартин Гергов във връзка с възникнал въпрос, използвайте формите за контакт.

Въведете вашето име
Въведете вашия е-мейл
Въведете вашето съобщение
С изпращането на тази форма Вие потвърждавате, че сте съгласни с "Условия за ползване".
Fitness trainer and Blogger

Името ми е Мартин Гергов и съм 4-тен Национален шампион по силов трибой, фитнес треньор и блогър.

Биография

Тел. 0893 889 768

МЕСТОПОЛОЖЕНИЕ

България
Град София

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *