Петиция ГКПП Ивайловград

Интервю по Българско Национално Радио по темата: Петиция за отварянето на ГКПП „Ивайловград – Гърция“

Промяната не се случва, ако мълчим и не действаме. Не е нормално ГКПП „Ивайловград – Кипринос“ да бъде затворено вече над две години, като се има предвид, че пунктът има над 20-годишна история. Подробно с историята ме запозна един от бившите заместник-кметове на община Ивайловград – Бай Георги от село Ламбух. И като човек от този град реших да предприема действия. Първото явно такова задълбах по време на една от почивките ни във вила „Casa Lambuh“ с бай Георги за който споменах по горе през ноември 2021 година.

След това пътувах за новогодишните празници до Гърция за да видя част от семейството ми, и по стечение на обстоятелствата ми се наложи да отскоча до този район от гръцка страна. Минавахме през гръцките селца и така отскочихме и до ГКПП-то свързващо България с Гърция. Беше толкова пусто. Толкова мъчно! Толкова тъжно.

И всичко това ме накара да предприема действие по темата!

На 31 януари 2022 година направих материал в блога ми „ГКПП „Ивайловград-Кипринос“ не работи вече над две години! Защо господа управляващи?“. Малко след това създадох „Петиция“ – линк към петицията: https://www.peticiq.com/gkpp-ivaylovgrad. А след това потърсих и медиите. Подкрепа към днешна дата оказаха вестник „Марица„, в. „Десант“ и Българско Национално Радио – Стара Загора. Запис от интервюто ще чуете в материала по долу!

ИНТЕРВЮ ПО ТЕМАТА В БНР „СТАРА ЗАГОРА“

Разбира се изпратих писмо и до Администрацията на Президента на Република България – Румен Радев. И днес получих първия отговор. Очаквайте повече по темата в следващите ми публикации.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *