болки в коленете

Важни съвети за предпазване от болки в коленете, кръста, раменете и лактите

Болки в коленете, болки в лактите, болки в раменете, болки в кръста са едни от най-често срещаните болежки при повечето хора. Естествено по голям брой на хората с болежки в тези области са не спортуващите правилно, както и хората, които не се хранят правилно.

Тези болки в коленете обикновено са резултат от системно спазване на неправилно хранене, липса на тренировки със свободни тежести или пък неправилно изпълнение на упражнения със свободни тежести и неправилна стойка. Следвайте следните три на брой „правила“ за да се предпазите от тези болежки:

Как да се предпазим от болки в коленете?

1. Правилно хранене

Едно от най-важните правила е да се научим да се храним правилно. Това ще рече, хранене на всеки 3-3,5 часа с храни богати на белтъчини от животински произход, сложни въглехидрати и омега 3-6-9 мазнини, витамини и минерали. Как си представяте, организма ви да се възстановява правилно при положение, че се храните по 1-2 пъти на ден с храни „боклуци“ . Т.е. храна в която липсват белтъчините или количеството име е доста под минималната здравословна норма дори!

Хранителна програма за правилно отслабване
Яйца, риба, зеленчуци, овесени ядки и т.н.

Системната липса на правилно хранене води до износване на нашите части. Това е като все едно да не добавяте масло, вода и гориво на автомобила си! Не, не! По лошо е! При автомобила частите лесно могат да се подменят, но не и при човека! Така, че хранете се правилно и ако не знаете как, то посъветвайте се с някой, който може да ви изготви подходящ хранителен режим в зависимост от вашите цели и възможности.

2. Правилни тренировки

Като дългогодишен фитнес треньор съм се сблъсквал с един куп хора, които казват „Аз няма да клякам, защото не искам да ме болят коленете“, „Аз няма да правя мъртва тяга за да не ме боли кръста“ , „Аз не искам да тренирам с тежести за да не си докарам проблеми“. Истината обаче е, че повечето проблеми с кръста, коленете, лактите, раменете идват именно от липсата на тренировки със свободни тежести. И нито една друга тренировка не е толкова полезна, колкото силовата тренировка със свободни тежести.

личен фитнес треньор
Тренировката с личен фитнес треньор или тренировъчен партньор е най-доброто решение за да избягате от травмите!

Естествено обаче, упражненията, трябва да се изпълняват правилно. Именно тогава ще се намали и риска от болки в коленете. Моят съвет е да не си прахосвате времето и здравето, посещавайки фитнес залата хаотично! Ако не знаете как да тренирате и как да изпълнявате упражненията правилно, то наемете си личен фитнес треньор поне за няколко сесии в случай, че средствата ви не позволяват за всеки ден! Така ще се научите да тренирате правилно и болките в коленете, лактите, кръста, раменете ще стоят далече от вас. Силните и добре развити мускули предпазват ставите от износване и удължават живота им.

3. Правилни хранителни добавки

В наша полза е и да приемаме профилактично, особено след 30-35 годишна възраст и хранителни добавки за подхранване на ставите и хрущялите.

Ако пък проблемът вече е дошъл, то трябва да се постараем да го тушираме преди да е станало прекалено късно! За целта, трябва да се придържаме към горните две правила и да добавим подходяща хранителна добавка. Лично аз бих предложил „Flexin 500“ и разберете, защо!

„Flexin 500“ – „обещава“, че ще ви помогне да забравите за болката и да се насладите на живота

„Flexin 500“ – успокоява и облекчава болката в ставите, и едновременно с това регенерира увредените ставни връзки. Благодарение на него ще си върнете способността да се движите.

  • Уникална формула на базата на естествени съставки.
  • Предлага се без рецепта, всеки може да го използва.
  • Облекчава болката и премахва причините, които са я предизвикали.

Виж следния видео материал за „Flexin 500“

Кога, трябва да приемаме „Flexin – 500“?

Дори да не са налице болките е необходимо да приемаме и добавки подхранващи хрущялите и ставите. „Flexin – 500“ е добре да се приема при:

  • Липса на движение – когато прекарвате по-голямата част от деня в седнало и/или легнало положение;
  • Възраст – ако сте на 45 или повече години, трябва да започнете да приемате добавки за защита и подхранване на ставите и хрущялите.
  • Наранявания – ако сте претърпели някаква травма и имате силни болки в ставите, също включете „Flexin – 500“.
  • Спорт – когато спортувате активно, вие претоварвате ставите си, и трябва да ги подсилвате, за да подпомогнете възстановяването им.

От какво е направен „Flexin – 500“, как се приема и кога настъпва ефекта?

Хранителната добавка за подхранване на ставите „Flexin-500“ съдържа 90 капсули и включва следните активни и естествени съставки(в дневна доза от 3 капсули) :

Глюкозамин (1599 мг) Облекчава болките, причинени от артрита. Ускорява възстановяването на хрущяла.

FluidJoint Complex

FluidJoint Complex (1689 мг) е основната активна съставка в състава на Flexin 500, която ще регенерира вашите стави и ще облекчи болката в тях.

Индийски тамян

Boswellia serrata (60 мг) Екстрактът от босвелия (индийски тамян) има противовъзпали- телни свойства. Той помага за облекчаване на възпаленията.

Ц витамин добър

Витамин C (30 мг) Той помага за правилното производството на колаген, подхранва костите и ставния хрущял.

Начин на приемане

Според производителя, достатъчно е да се приемат по 3 таблетки „Flexin-500“ на ден с много вода. Времето, необходимо за възстановяването на ставите е около 2 месеца.След това се препоръчва да разреди приема на Flexin-500, за да се поддържат ставите в добра кондиция. Облекчаването на болката в ставите, настъпва само след няколко дни употреба.

One thought on “Важни съвети за предпазване от болки в коленете, кръста, раменете и лактите

  1. Pingback: Flexin 500 - програма за подобряване на здравето при възрастните

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *