Чувството за Хумор като Важна Основа в Начинанията

Чувство за хуморХей, здравей как си. Изглеждаш страхотно.
Поддържаш много добра форма.
Познаваме ли се? Не.
Аз не разговарям с непознати.
Това е често срещан отговор у нас.

На какво се дължи това състояние с малко повечко старание, можем и да разберем, но само ако имаме желание. Да проведеш разговор, обаче с такъв човек понякога отнема, толкова много позитивна енергия, че се чувстваш като изстискана риза.
Или с други думи, като парцал.
Така, че колкото и опити да съм правил, училището е едно и също.

Определено средата оказва огромно влияние и определено съм минал по този път, който е толкова стръмен, че и Еверест ще му завиди, колкото и да се обиди!

ПОЗИТИВНОТО ПРИВЛИЧА ПОЗИТИВНО

Определено описанието, което току що прочетохте е напълно достоверно и не един и двама мислители са писали за позитивната настройка към живота.
Но в един момент, когато нещата от живота стана като компота, колкото и да си пействате разни цитати и постулати, нещата няма да се оправят, ако не погледнете сериозно.

От особено значение е да имате чувство за хумор, което ще рече, че ако можете да си правите майтап с другите е добре, но ако можете да си правите и с вас самите, то вие определено сте интелектуалец. А, какво ще кажат хората… тяхна си работа!
Колкото обаче и да ви прозвуча грубо и коравосърдечно, то съветът ми е да не хабите енергията си за постоянно кисели хора, които ще ви изтощят.
По добре излезте сам и се запознайте с нови позитивни хора, както аз на снимката и ще видите, че съм бил напълно прав. Но!

Маскара - фотограф Жоро Плачков

Не си правете изводи за втората крачка без да сте направили първата. И като заговорих за крачки ще ви споделя една от историите ми в която ще разберете „Как привлякох Кока-Кола да работим заедно“.

ДУХЪТ В БУТИЛКАТА НА КОКА-КОЛА

Беше началото на лятото и аз се разхождах в късния следобед в центъра на столицата.
Поизморих се и реших да отседна в „ЦУМ“ за да изпия бутилка „Кока-Кола“.
След като отворих бутилката се случи нещо странно.

Бербатов фитнес тренировкаКазах „Хей, защо не поканиш Кока-Кола да рекламира в рубриката ти за фитнес, която създаде преди месец във вестник „Труд“.

Зарадвах се на вътрешния ми глас или може би духът от бутилката беше!
Но в следващия момент друг глас ми се изхили подигравателно и каза „Хей, кой си ти, че да дойде Кока-Кола да рекламира с теб… да не си Бербатов“. Хм!
За миг се замислих, дали да направя втора крачка, но рязко стъпих напред и казах „Как кой – аз съм Мартин Гергов. Не съм Бербатов, но с е познавам с Бербатов“.

В този момент извадих мобилния си апарат и звъннах на потребителския номер, който беше изписан на бутилката.

– Добър ден, потребителски ценър на „Кока-Кола“ с какво можем да ви бъдем полезни.
Свържете ме с PR отдела. Няма как господине, това е потребителски център. Да знам, отговорих аз. Но знаете ли следното „Ако ви се случи нещо хубаво, колкото и мъничко да е то… споделете го. Така, че аз имам да споделя нещо хубаво, имам една идея за една моя рубрика за фитнес, и вие със сигурност може да ми помогнете за да споделя идеята ми, и ако вие не знаете номера, попитайте, някой ваш колега. Амиии… хах… щом имаме амиии… значи сме направили първа крачка. Момичето се усмихна и каза… да изчакам за момент.
След минутка вече разговарях с PR отдела…

Минерална вода БанкяЗдравейте дъра-бъра-дъра-бъра пак наново обяснявам и от отсрещната страна бях рязко прекъснат с думите „Човече, кажи ми че това не е истина“!

Кое попитах аз! Ами аз току що седнах на компютъра, отворих Google и точно започнах да пиша ключова дума за фитнес инструктор и ти се обаждаш. Уау! Кажи ми, че не е истина… отвърнах и аз! Но беше истина!
Последва 3 часово интервю, както и подарък за мен, който получих изненадващо след 3 дни във фитнес залата лично от компанията.

И така след 2 седмици Кока-Кола се включи в моята рубрика с Минерална вода „Банкя“.
И това е само една от историите ми, случили се благодарение на позитивното мислене.

Усмихвайте се, постарайте се да запазите детето в себе си, не затваряйте сърцето си и ще се почувствате щастлив. Но не бъдете и „слепец“.
И не казвайте, че не искате да ви променят. Кой не иска да се промени към добро!

P. S. „Мога да превърна дори една прашинка в звезда, а пък само от искра… мога да запаля чувствата на Любовта“. /Mr. 3Hours/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *