Да тренираме заедно във фитнеса

След новогодишните празници се оказа, че издутината е над гащите, което хич не ни хареса. И понеже знаем, че ОНЕЗИ шест плочки няма да се покажат навън от само себе си, когато се стопли, решихме да потърсим квалифицирана помощ.

Представям ти най-новото попълнение в редиците на vratovrazka.com – Мартин Гергов, фитнес инструктор и шампион по силов трибой!

Помолихме Мартин да води по пътя към перфектното тяло и съвсем скоро ще можеш да прочетеш на страниците на списанието неговите съвети за фитнес и хранене.

Фитнесът и правилното хранене са задължителни за модерния млад мъж. Дори да знае много за тях обаче, всеки има нужда от малко помощ. Затова потърсихме Мартин, защото Vratovrazka.com обича да помага на читателите си.

Преди да започнем със съветите, представяме ти Мартин:

Как би се описал с три думи?

– В никакъв случай не съм консервативен; нахален; упорит. Станаха ли три?

Ти си учил във военно училище, затова ми е интересно какво смяташ за отмяната на задължителната казарма? Идеално е, че я отмениха. Във военното училище аз бях доволен, защото там ходят цивилизовани хора и има подбор. След това бях старшина в една казарма в Крумовград, където беше пълен ужас, просто няма устави, няма нищо, те са си установили собствен измислен закон; и примерно за най-малкото нещо, ако ти е разкопчано най-горното копче, влизаш в ареста. Просто нямам думи. Затова по-добре, че я отмениха.

Трудно ли ти беше във военното училище? Не. Трудно е влизането, въпреки че аз нямах желание да влизам, исках в НСА. Но не беше трудно.

А доволен ли си сега, съжаляваш ли?

За нищо не съжалявам, което е минало и е станало по един или друг начин.

Строг старшина ли беше? Ами… Аз съм човек, когото много го е яд, когато някой използва някого. Имаше един случай с едно ромче, което войниците просто го използваха за всяко едно нещо. Но аз не оставих нещата така, защитавах го и когато ставаше време за пускане в отпуск, всички такива големи тежкарчета ги оставях без отпуск.

Какво те мотивира да тренираш?

Едно време ме мотивираха състезанията. Да стана републикански, после световен шампион, да се видя по списанията. В един момент това ми мина. Следващата крачка беше професионален спорт, спорт за пари, при който здравето се залага за сметка на пари – не спорт за здраве, а спорт за пари. А в България не дават почти нищо – само чест и слава. Федерацията почти нищо не ти осигурява. И така се отказах от професионалния спорт и в момента тренирам за добра форма.

ana2.jpgКак е по-полезно да се тренира – на открито или в зала? Какво смяташ за тренировките вкъщи? Може да се комбинират и трите начина. Определено е по-готино да се тренира в зала, но в хубава зала, а не някоя махленска. Излиза малко по-скъпичко, но пък в готините зали има и готини мадами.

Какво е отношението ти хранителни добавки?

Без тях може, но и не може. Ако искаш да постигнеш някаква форма е желателно да се употребяват, те спомагат за по-добро възстановяване. Под добавки някои хора разбират и стероидите, които не са добавки. Та хранителните добавки не вредят ако не се прекалява с тях. Има една поговорка: „Дозата прави отровата” А стероидите определено не са за начинаещи.  Обикновено се използват от почти всеки професионален спортист. Стероиди се вземат, има си медикаменти, които ги прикриват и ти отиваш на допинг тест чист, но това не означава, че ти не си взимал. Страничните им действия обхващат черен дроб, тестиси, психиката…

Ти употребявал ли си стероиди?

Употребявал съм, бил съм професионален състезател, а, както казах преди малко, в този случай няма как да не употребяваш.

Защо прекрати състезателната си кариера?

Заради парите. Също така мога да кажа, че след като се ожених, това също оказа голямо влияние. Когато отидох във федерацията, още в началото първото, което ме попитаха, беше „Имаш ли си приятелка?” и аз им казах „Имам си, да – щангата” и те бяха възхитени от моя отговор. И така нещата много бързо напредват. А ако имаш семейство… Ти си по цял ден в залата, вечер се прибираш скапан, а все пак трябва да ходиш на работа, защото, както казах не плащат добре. Така за семейството не ти остава почти никакво време. И все пак основната причина бяха парите.

В какви състезания си участвал?

Участвал съм на републикански състезания по силов трибой. Също така съм участвал в състезания по културизъм. Там бях станал четвърти. На това състезание отидох, понеже един културист, който е известен в тези среди, – Галин Коларов – просто хареса моята физика и ме спонсорира за участие в самото състезание.

Приключи ли със състезанията по културизъм? Със състезанията по културизъм съм приключил, там само един път съм участвал. Последното състезание, на което участвах, беше световното по силов трибой, където направих държавен рекорд. За който държавен рекорд получих едно парче пица, едно рекламно тефтерче и една химикалка… А и една грамота. Поощрителна грамота. Просто съм толкова очарован от тази голяма награда, че няма да я забравя никога.

Какво мислиш за мъжете, които никога не са стъпвали в зала?

Или са генетично надарени или просто вместо фитнес практикуват повече секс. Абе то си е до време, обаче ако искат да са във форма трябва да влязат в зала, няма как.

ana3.jpgЗадължително ли е за модерния мъж да тренира?Е, чак задължително не може да се каже. Но за да е във форма, просто трябва да спортува, няма как иначе. Дори да е генетично надарен, то ще е до време. Дори да е слабичък, като натрупа на корема и на задника… А, доколкото знам, повечето мадами, които ходят на фитнес, колкото и да казват на гаджетата си, че не било заради инструктора, доста от тях отиват и заради инструктора.

Само мъже ли тренираш или и жени?
И мъже, и жени, и травестити. Не ме бърка дали са мъже, жени, гейове.

Какво мисли жена ти за това, че тренираш жени, за фенките ти?

Аз и казвам на жена ми, че тя самата ми е фенка. Определено имам жени фенки, които са ми докарвали проблеми. Имал съм случаи във фитнеса, когато обръщам на едното момиче повече внимание, и другото се разплаква, и аз отивам да успокоявам едното, обаче другото почва да се сърди и става…

Как се справяш с такива ситуации?

Определено не ги отблъсквам, мъча се да им вляза в положението, в нормалния смисъл на „положението”.  Мъча се да им помогна, но някои просто искат повече от това, което е.

Чувствал ли си се изкушен?

Е, кой мъж не би се чувствал изкушен от някоя хубава жена? Трябва все пак да се въздържаш, колкото и да е трудно.

Според теб има ли голяма разлика в очите на жените между тренирания и нетренирания мъж?

Чувал съм изказвания на момичета, които ходят с някой мъж, който е с 20-30 години по-голям от тях. И казват, че им е перфектно да правят секс с него. В тези случаи мисля, че те обичат да правят секс заради портфейла. Но мисля, че атлетичното тяло е много по-добро за секс.

Каква е цената на доброто тяло?

Най-вече лишения и … организация – хранене под час, тренировки… и добър инструктор.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *