Мисия: [BIKE] – Ден 7. Грабни велосипеда и хайде към „Скалният град на Димотика“

Orestiada didimotiko
Град Димотика разстояние
Крепостта в град Димотика, Гърция / Велосипед „Sprint Apolon 29“

Ако сте решили да се впуснете в един красив и приятен за педалиране 100 километров маршрут, то бих препоръчал на 100% днешният!
Велопреходът ми в ден 7 от „На война с мазнините без повиквателна“. Мисия: [BIKE] е гр. Ивайловград – гр. Димотика – гр. Орестиада – гр. Ивайловград. Общо: 100 км.

От град Ивайловград до град Димотика, Гърция

Времето е слънчево, а хладният априлски вятър, отново ми е неприятел(духа срещу мен). Въпреки, че още съм леко болен(кашлям и подсмърчам след настинката, която пламна след проливния дъжд, градушка и студен вятър, сполетели ме в „Ден 5“ ) завъртях педалите и напред към „Скалният град на Димотика“.

Скален град Димотика

Маршрутът е много приятен, като стръмни нагорнища няма. По голямата част от пътя е равна и се преминава през няколко гръцки селца.

Предна капла на планински велосипед Аполон

Разстоянието от град Ивайловград до крепостта в град Димотика е около 40 км, и след 2,5 часа педалиране с велосипедът ми „Sprint Apolon 29“ на българската компания „MaxBike“(най-големият производител на велосипеди в Европа) с нормални усилия достигнах върха на крепостта.

Крепостта е доста голяма и общо взето поддържана. От нея се вижда почти целият град Димотика.

Каменен град в Димотика

Димотика е стар град в Беломорска Тракия (Северна Гърция) и е разположен на левия бряг на Луда река (Еритропотамос) малко преди вливането й в Марица (Еврос).

Място за почивка в Димотика

В крепостта има пейки на които може да се отседне за почивка и да се насладиш на гледката от „орлов поглед“.

Протеинов шейк най-добър за отслабване

Естествено поседнах тук и направих поредното си хранене на три часа за деня, което беше с протеинов шейк.

Къща в Димотика

Не съм обикалял цялата крепост, защото времето напредва, а и основната ми цел е отслабване и изминаване на 100 км/дневно с велосипеда ми в „На война с мазнините без повиквателна“. Мисия: BIKE“. Вижте повече за крепостта в следното видео:

И напред към град Орестиада, а след това и към Ивайловград

След като посетих набързо крепостта в град Димотика се спуснах по стръмните и тесни каменни улички.

Каменен площад

На една от тях слезнах от велосипеда и реших да го бутам по надолнището, защото беше много стръмна и има голяма опасност да „прескочиш кормилото“ на велосипеда.

Фитнес в Гърция

В града попаднах на голям фитнес център на пръв поглед, който обаче се оказа, че всъщност само надписите му са такива. В него всъщност се помещаваха най-вече игрища за басектбол, волейбол и малко фитнес! 🙂

Отбих се в градския „LIDL“ за енергийна напитка и напред към град Орестиада. Всъщност в Димотика има доста кафенета, таверни и има, какво да се разглежда и да се пробва, стига да имате време(аз обаче не разполагах с такова). Километрите от Димотика до Орестиада са около 20-тина и пътят е приятен за педалиране. В град Орестиада (виж повече в „Ден 3“ от мисия: [BIKE] ) може да отседнете също за по кафе и с нови сили да се отправите към гр. Ивайловград. Т.е. още 45-48 километра педалиране по приятен маршрут за велосипедисти.

Добър креатин за маса

Време е отново за хапване на път за град Ивайловград и след още 14 километра е следващото ми хранене, което ще е с твърда храна в комбинация с приятна почивка и разпускане с масаж ! 🙂

На война с мазнините без повиквателна“. Мисия: [BIKE] – Ден 7 се провежда с любезното партньорство на най-големия български производител за велосипеди „MaxEurope“, http://maxeurope.eu .

професионален планински велосипед с хидравлика Велосипед за дами

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *