10 000 Крачки Всеки Ден за да сме Здрави

10 000 крачки и фитнес за да сме в добро здравеДнешният забързан начин на живот ни кара все по често да предпочитаме метрото, личния автомобил или друг вид транспорт. И забравяме за пешеходството.

Ако се замислим по темата ще видим, че на ден може би не изминаваме необходимите крачки. Тези крачки, необходими за поддържането на чудесно здраве и красива физическа форма.
Различни изследвания показват, че ходенето пеша помага за укрепване на здравето и намалява риска от редица заболявания като диабет, проблеми със сърцето, дори и ракови заболявания.

Изминаването на 10 000 крачки, което се равнява на около седем осем километра дневно е едно от условията за водене и поддържане на здравословен начин на живот.

КАК ДА НАПРАВИМ 10 000 КРАЧКИ И ДА СМЕ СИГУРНИ, ЧЕ СА ТОЛКОВА?

Единия от вариантите си остава кросът, който през студените дни определено не е за препоръчване навън, поради опасността от настинки и травми(особено, когато е зима).

В този случай най-добрия вариант си остава тичането на професионална бягаща пътека, като за целта е необходимо да отделите поне час, настъпвайки педала на газта с 8км/ч.
Естествено, че преди 10 000-те крачки е необходимо да се отдадете на силовата си тренировка, която ще ви отнеме поне 30 минути, ако тренирате по една мускулна група на ден и хоп може би имаме проблем, който гласи, че нямам време за по 2 часа фитнес на ден!

КАК ДА СЕ СПРАВИМ С ПРОБЛЕМЪТ „ЛИПСА НА ВРЕМЕ ЗА 10 000 КРАЧКИ“ ?

  • Вариант 1 – Двуразова тренировка

Двуразовата тренировка във фитнес залата е добър вариант, като по този начин ще разделите тренировката си на две части. Ранните утрини определено не са подходящи за силови тренировки, защото концентрацията ни все още не е на ниво.
Не така обаче стоят нещата с кроса, който е идеален за бързото събуждане на организма ни, който може да комбинираме и с чаша дълго кафе, което да отпиваме тичайки на пътеката.

Крос 10000 крачки

И така – сутрин отивате и тичате 5 километра, взимате си душ и сте готови за работа.
А след работа, отново отивате до фитнес залата и правите силовата си тренировка + останалите от 10 000 крачки, като може да добавите и фет бърнър , защото се предполага, че ще сте поизморени от работния ден и енергията ви няма да е на 100%.

  • Вариант 2 – Крачкомер Walking style One 2.1

Този вариант е по скоро допълнение, което за вас ще бъде улеснение следящо крачките, които изминавате през целия работен ден.

Крачкомерът използва 3D сензорна технология за прецизно измерване на броя крачки и изминатото разстояние, която позволява уредът да се носи на колана, в джоба или в чантата. Walking style One 2.1 отчита изгорените калории, като може да се ползва и при интензивни тренировки.

  • Измерва изгорените калории
  • Измерва изминатото разстояние
  • Включва часовник
  • 3D сензор
  • Измерва брой крачки за деня
  • Памет
Крачкомер Walking style One 2.1
Крачкомер Walking style One 2.1
Walking style One 2.1
46.00 лв
Кантар за измерване на мазнините
Кантар за измерване на мазнините
Omron HBF-508-E
142.00 лв
Фет Бърнър Grenade Thermo Detonator + ПОДАРЪК
Фет Бърнър Grenade Thermo Detonator + ПОДАРЪК
Grenade Thermo Detonator – 44 капсули
54.00 лв

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *