Допинг Скандал 2015 – Мит или Реалност

Допинг скандал 2015 с трибестан

Задавали ли сте си въпроса, каква е разликата между професионалния спорт и спорта за здраве. На пръв поглед изглежда еднозначно. Но погледнато под „лупа“, разликата е изключително голяма.

Професионалният спорт не е спорт за здраве, а спорт за пари! И ако не ви носи необходимите финансови средства, то откажете се от него и колкото по рано, толкова по добре. Когато за първи път реших да се състезавам и да тръгна от малкия Ивайловград за гр. София. Aз смятах, че златния медал е наистина от злато.
Но всъщност се оказа един голям мит.

И след като станах няколко пъти Шампион на България, след като подобрих Държавния рекорд на България през 2001 г. I след като участвах на първото си Световно първенство по силов трибой и разбрах, каква е наградата за Световен шампион. Oтказах се!

ДОПИНГ СКАНДАЛ 2015 И МОЯТ КОМЕНТАР

За този голям скандал разбрах днес в 10.20 часа(защото отдавна телевизия не гледам), когато ми се обадиха от Българска Национална Телевизия! За коментар по случая на тема „Допинг“ в утрешния Новинарски блог на БНТ в 07.15ч.

Разрових се из интернет пространството и всъщност се оказва скандал подобен на „Допинг скандала“ с ороцетамa преди около 15 години, като този път вината е хвърлена на Трибестан. Да, но всъщност отговорът може би е не… и днес!

Точно тогава аз бях в Националния отбор по силов трибой и именно от тази партида „Ороцетам“(оротова киселина или витамин B13) „тестваха“ и на нас националите.
След предварителния допинг тест естествено, че резултатите бяха отрицателни.

Освен, че ороцетамът беше от същата партида, то и треньорите бяха същите – Иван Абаджиев и Олимпийският шампион по вдигане на тежести Андон Николов.
Така, че истинският отговор по случая… остана в „неизвестното“!

А допинг приема всеки професионален спортист, който лично аз познавам… и ако си задавате въпроса, защо тогава има допинг тестове, то отговорът е… за да се ограничи до колкото е възможно неограниченият прием на лекарства с цел повишаване на спортните постижения, както и да няма твърде много смъртни случаи!

ДОПИНГ, ХРАНИТЕЛНИ ДОБАВКИ И СМЪРТ

И като заговорихме за смърт! Уаааауу! Звучи страшно нали!
И става по страшно с всеки изминал ден, защото анаболни стероиди и ефедрин можеш да си намериш по път и над път и защото почти всяко момче иска да изглежда като Терминатор минимум и да кара последен модел „Порше“, „Мерцедес“ и да се чувства все едно е собственик на планетата Земя!

Анаболните стероиди(като изключим растежен хормон, инсулин и др. подобни) не са скъпи, така че с тях се „друсат“ не само заможните хора.
Ако си мислете, че онези „грамадани“ с по 100 кг мускулна маса се хранят само с добавките, които рекламират, то наистина сте много бос по темата.

И все пак съдбата ви предоставя невероятната възможност да тръгнете и по този път!
Но преди да тръгнете по т.нар. „Анаболен път“, първо си задайте въпроса, защо го правите и какво ще спечелите. Защото ако постоянно желаете да сте в „Холивудска форма“, то трябва да знаете, че цял живот, трябва да сте на изкуствени хормони и други лекарства… всъщност „не мислете за живота си“… той може да е кратък!

erik_fitness_instructor

Още по темата за „Анаболните стероиди и хранителните добавки“ гледайте утре 26 март 2015г. в 07.15ч. в Сутрешния блог на БНТ, където пряко от фитнес залата ще говори фитнес инструкторът и модел Ерик Тонед(част от екипа на Mr. 3Hours ).

Също така прегледайте и следния „ретро“ материал по темата „Допинг“, който преди години стана „Клип на деня“ във VBOX7 и също ще ви бъде от полза!

А СПОРЕД ВАС „ДОПИНГ СКАНДАЛ 2015“ МИТ ЛИ Е ИЛИ РЕАЛНОСТ?

А вие употребявате ли анаболни стероиди и/или ефедрин и какво е вашето мнение?
Имате ли приятели, които имат здравословни проблеми благодарение на т.нар. допинг!
Оставете своя коментар за да предпазим начинаещите и незнаещите…

Имаш въпрос? Ползвай онлайн формата по долу и аз Мартин Гергов ще ти отговоря, възможно най-скоро!


За връзка с мен

Ако желаете да се свържете с мен Мартин Гергов във връзка с възникнал въпрос, използвайте формите за контакт.

Въведете вашето име
Въведете вашия е-мейл
Въведете вашето съобщение
С изпращането на тази форма Вие потвърждавате, че сте съгласни с "Условия за ползване".
Fitness trainer and Blogger

Името ми е Мартин Гергов и съм 4-тен Национален шампион по силов трибой, фитнес треньор и блогър.

Биография

Тел. 0893 889 768

МЕСТОПОЛОЖЕНИЕ

България
Град София

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *