Най-евтината и ефективна комбинация от хранителни добавки за сила!

2411 Views
Витамин за сила

Креатин Монохидрат & Витамин B12

Със сигурност онези, които се стремят към повишаване на взривната сила са много по малко от онези, които желаят да отслабват или пък да повишават мускулната си маса. И все пак взривната сила е от значение!

Как ефективно, но с малко финансови вложения да повишим мускулната си сила?

Като бивш състезател знам, колко много финансови средства и физически усилия изисква една подготовка за състезание. Не малко състезатели се лишават от един куп облаги, които им предлага живота в името на спорта и добрата форма, които след време може и да се „отблагодарят“ , но само ако сме били разумни, работливи и предвидливи!

Правилно отслабване с диета и тренировки

И ако целта е повишаване на взривната мускулна сила и издръжливост, която пък сила е важна не само в силовия трибой, вдигането на тежести или пък в спринта. Тя е важна и при тренировки за повишаване на мускулната маса, както и за провеждането на качествени тренировки с цел отслабване.

И ако спазваш хранителния си план, който грабва не малка сума от джоба ти всеки ден и въпреки това силите ти не достигат, както и финансите за скъпи хранителни добавки!

То може да пробваш следната комбинация от най-евтините, но високоефективни хранителни добавки

1. Креатин монохидрат на английската компания „Reflex Nutrition“

Това е креатинът, който не веднъж съм ползвал и продължавам да ползвам с цел провеждане на много по качествена тренировка. Ефектът от креатина, започва да се усеща след около 10 дни системен прием.

Кой е най-добрия креатин в Света

Така изглежда креатинът

„Спомням си времето, когато спортувах всеки ден, и то по два пъти на ден в Национална спортна академия. Точно тогава през 1999 година за първи път пих креатин монохидрат и за две седмици придобих такава мускулна маса и сила, че другите състезатели си помислиха, че взимам тайно забранени стимуланти.“ / М. Гергов

Прием и дозировка на креатин монохидрат

За по-бързи резултати приемайте 5 дни(зареждаща фаза) , 4 пъти на ден(през 3-4 часа) по 5 грама креатин монохидрат с прости въглехидрати(примерно с лъжица мед или 200 мл гроздов сок) за по добро усвояване. От шестия ден приемайте 2 пъти на ден по 5 грама през интервал от 6-8 часа. Продължителността на прием е до 3 месеца след което се прави почивка от 3 месеца.

2. Витамин B12

Витамин В12 участва в белтъчината мастната обмяна и подобрява състава на кръвта. Той играе важна роля в образуването на червените кръвни телца.
Според някои статистики инжекционната форма се усвоява много по добре от организма, но пък убождането е неприятно!

Витамин б12 на таблетки?

Дозировката и честотата на приложение на Витамин B12 се определят от лекар(препоръчително). Повече инфо на: www.apteka.framar.bg

Прилага се и за лечение на състояния, свързани с дефицит на Витамин В12 в организма, които могат да се развият при: непълноценно хранене, хроничен атрофичен гастрит, неврастения (синдром на умора); заболявания на периферната нервна система (неврити, радикулити, плексити и др.).

Недостиг на витамин В12 може да се появи не само при активно спортуващи, но и при пълните вегетарианци, тъй като той не се съдържа в достатъчни количества в храната от растителен произход.

Богати на вит. В12 са и следните храни: черния дроб, бъбреци, мозък, говеждо месо, коластра, яйца, риба. Дневна нужда е около 2-2,5 мг.

reklamen_fitness_baner
За Автора

Благодаря, че посетихте блога ми. Аз съм Четирикратен Национален шампион по пауърлифтинг в катeгория до 75 кг(клек: 250кг; вдигане от лег: 180кг; мъртва тяга: 280кг), Дипломиран курсист на "FIFA", фитнес инструктор и автор. Четвърти в Света по мъртва тяга(265кг) за 2001 г. За връзка с мен : Тел. 0893 889 768

2 коментара по тази публикация. Присъединете се към този разговор.

  1. Jordan юли 28, 2016 в 12:35 pm - Отговор

    Marto blagodaria za kreatina. Mnogo sam dovolen.

  2. Atanas Stavrev август 2, 2017 в 9:13 pm - Отговор

    Kreatina na reflex e perfekten ynikalen. Znaesh kakvo da piesh.
    Razbirash ot dobro kachestvo. Naistina kreatina na reflex dava sila, dava I izdrajlivost. V momenta go piq. Veche 40 dni. 41 den

Оставете Отговор