Разликата между Фитнес инструктор и Фитнес треньор

fitness instructor Фитнес инструктор или фитнес треньор е тема, която обхваща вниманието на всеки решил да посещава фитнес зала. Обикновено от това се интересуват начинаещите и е един от първите въпроси.

Един от първите въпроси, които задават в момента в който решат да закупят карта.
И отговорът, който получават е, че фитнес залата има и фитнес инструктори.
Като някои фитнес зали дори предлагат и безплатно ползване на фитнес инструктор. И няма нищо лошо в това, но трябва да правите разлика между фитнес инструктор и фитнес треньор, а тя е голяма.

Обикновено назначеният на щат във фитнес центъра инструктор е на заплата и процент от проведени „индивидуални“ тренировки, изготвени хранителни планове и други.

ТРЕНИРОВКА С ФИТНЕС ИНСТРУКТОР

Много хора бъркат фитнес инструктора, който е назначен на щат към фитнес центъра с личния фитнес треньор, а разликата не е никак малка.

Както споменах по горе в публикацията, назначеният на щат фитнес инструктор има един куп задължения. Той е задължен да обръща внимание не само на вас, но и на всички останали, защото все пак това е и едно от условията описани в длъжностната му характеристика.

най-добър диетолог в света

Дори и да сте си платил за индивидуална тренировка с него(когато е на смяна) , това не означава, че няма да обърне внимание и на другите посетители във фитнес залата, които го помолят я да им покаже упражнения или пък да им обясни как се стартира бягащата пътека или велоергометър.

Естествено фитнес инструкторът може да играе и ролята на барман, и да се наложи да го поизчакате от 5 до15 минутки(особено ако има няколко клиента на които е необходимо да направи протеинов шейк или пък други напитки).
Всичко това води до лошо качество на вашата тренировка с „личен“ фитнес инструктор.

ТРЕНИРОВКА С ЛИЧЕН ФИТНЕС ТРЕНЬОР

В следващите редове ще опиша на кратко, какво отличава професионалния фитнес треньор от фитнес инструктора в залата.

  • [highlight]Треньорът не е фитнес инструктор[/highlight]

Тренировки с фитнес треньор

Личният фитнес треньор не е фитнес инструктор. Личният треньор е този човек, който ще бъде до вас в точния ден и час за тренировка, която предварително сте уговорили.
Той няма да обръща внимание на другите във фитнес залата, няма да си говори по телефона, няма да си тренира докато вие почивате и още, и още.

  • [highlight]Треньорът е със солиден опит зад гърба си[/highlight]

най-добър психолог в света

Добрият фитнес треньорът обикновено е човек със солиден състезателен опит зад гърба си или пък човек, който е завършил специализирано училище.
Този човек дава всичко от себе си за да постигнете резултати и да ви предпази от травми, да ви насочи в правилния път, който може да бъде, коренно различен от този, който сте поел.

  • [highlight]Треньорът има отлична техника[/highlight]

Добрият фитнес треньор е с изградена правилна техника на изпълнение на базовите упражнения и се отклонява от тях само, когато се налага поради невъзможност за изпълнение на някое от упражненията. Обяснява изпълнението на всяко едно движение на разбираем език без да ви е нужно да „говорите на латиница“.

  • [highlight]Треньорът е диетолог[/highlight]

Най-добър диетолог в град София

Добрият фитнес треньор разбира и от правилно хранене, и е много по напред от един куп „диетолози“. Защото няма как да тренираш качествено без да се храниш правилно.

  • [highlight]Треньорът е психолог[/highlight]

Най-добър психолог в София

Добрият фитнес треньор е и добър психолог, който въпреки всичко ще изслуша проблемите ви(в работа, училище или пък с гаджето) и ще се постарае да ги разрешите. Той ще ви мотивира за всяка една тренировка, колкото и да се чувствате отпаднал или депресиран. Защото това влияе на качеството на тренировката.

Разбира се това е една малка част от качествата, които трябва да притежава добрият фитнес треньор…

Имаш въпрос? Ползвай онлайн формата по долу и аз Мартин Гергов ще ти отговоря, възможно най-скоро!


За връзка с мен

Ако желаете да се свържете с мен Мартин Гергов във връзка с възникнал въпрос, използвайте формите за контакт.

Въведете вашето име
Въведете вашия е-мейл
Въведете вашето съобщение
С изпращането на тази форма Вие потвърждавате, че сте съгласни с "Условия за ползване".
Fitness trainer and Blogger

Името ми е Мартин Гергов и съм 4-тен Национален шампион по силов трибой, фитнес треньор и блогър.

Биография

Тел. 0893 889 768

МЕСТОПОЛОЖЕНИЕ

България
Град София

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *