Три топ причини за да правим фитнес тренировки и на стари години (на 100-200 години примерно)
Блог, Статии, Фитнес

Три топ причини за да правим фитнес тренировки и на стари години (на 100-200 години примерно)

Преди няколко дни попаднах на приложението с опция и за състаряване, която доста нашумя в интернет пространството. Разбира се възползвах и аз, и това ме накара да се замисля за възрастните хора и техните най-често срещани телесни болежки! Ако отида в някое село и запитам хората дали някъде в селото се провеждат фитнес тренировки за възрастни!

Уау, може би ще ме помислят за „луд“ си помислих за секунда, а дори и съм изпитвал това усещане на яве. Не е изключение и да ми връчат мотиката, и лопатата, и да ме отпратят към градинката за прекопаване. Това е добра идея, но нека се върнем на темата!

Фитнес тренировки за възрастни

Тема, която е от огромно значение за възрастните хора, чиято цел е да намали, а защо не и да предотврати едни от най-често срещаните болежки – болки в коленете и болки в кръста.

В следващите редове ще ви изброя топ 3 причини, които са достатъчни за да тренираме и когато сме възрастни!

1. Няма да изпитваш болки в коленете!

Болки в коленете е една от най-срещаните болки при възрастните хора. И най-вече при хората, които не спортуват или пък не са спортували системно. Когато мускулите не са силни благодарение на тренировките със свободни тежести. Когато същите системно годни на ред не са били хранени правилно. Тогава мускулите започват да атрофират, смазването в ставите намаля, а болките в коленете започват да се увеличават. Много хора прибягват до добавки с цел намаляване на болките в коленете, но само те не са достатъчни.

Виж повече по темата – щракни на снимката

Така, че правилните тренировки за бедра със свободни тежести са много важни за предпазване от болки в коленете.

2. Няма да изпитваш болки в кръста

Болките в кръста, обикновено са ръка за ръка с болките в коленете. Причините за тази болка, отново са същите като при болките в коленете. Разбира се и системното поддържане на неправилната (кръста не е в „S-образна“) стойка за която са ни учили още в училище.

Гръбни преси

Между другото много добро упражнение, което облекчава болките в кръста са гръбните преси. Изгледайте видеото по горе.

И причина номер три да спортуваме и когато сме възрастни е:

  • Ще бъдем по издръжливи по време на работа и в леглото разбира се;
  • Ще сме позитивни и енергични, като дори и младите ще ни завидят, и още, и още!

Смятам, че дори само тези примери са напълно достатъчни да провеждаме фитнес тренировки за възрастни и да бъдем весели старчета! 🙂

Мартин Гергов, автор на блога

Аз съм 4-тен Национален шампион по силов трибой, 4-ти в Света по мъртва тяга за 2001г. , фитнес треньор и блогър. Тел. за връзка с мен: 0893 889 768

Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.