Не всички газирани напитки са вредни в т.нар. диети за отслабване! Вижте кои са те!!!
Блог, Диета

Не всички газирани напитки са вредни в т.нар. диети за отслабване! Вижте кои са те!!!

Газирани напитки и всякакви други алкохолни напитки, трябва да бъдат спрени! И най-вече, когато отслабваме е изключително популярна фраза, която направо ме размаза, ама в кавички казано. Що за глупости са това бе господа „диетолози“, „лекари“ и прочее „специалисти“.
И може би в защитата си своя, изплува някак си „героя“ с думите: „Калории под знаменателя на прости се съдържат в тях“. О, да, но не във всичките газирани напитки – ще добавя аз!

Газирани напитки – истини и митове за вредата в битката с мазнините

В далечното минало, една голяма част от газираните напитки са съдържали захар. Една немалка част от газираните напитки съдържат захар и днес, която захар е около 10-15 грама на 100 милилитра течност. Захарта е прост въглехидрат, който рязко вдига нивата на кръвната захар, и от там вие чувствате „щастие“ , но твърде за кратко.

Калории в газирани напитки

След няколко минутки рязко вдигнатата захар, пада рязко и „щастието“ ви отлита като бързо течение. Това ви кара, отново да посегнете към бързите захари и така се пристрастявате към сладките неща. Едва ли не ставате инсулинозависими, като вероятността да се разболеете и от диабет не е никак малка, особено, ако системно прекалявате със захарта!

Научете истините и митовете за полезните и неполезните газирани напитки във видео материала ми по темата!

Видео материал. За да го изгледаш – кликни на видеото!

Надявам се, че разбрахте от видео материала за истините и митовете, относно употребата на газирани напитки в своя план за отслабване. В крайна сметка се придържайте към поговорки като – „Дозата прави отровата“ и „Човек е това, което яде“ (т.е. хранете се най-вече с качествени храни и пийте качествени напитки на всеки 3-3,5 часа). Заменете захарта със стевиа и се усмихвайте истински възможно най-често. 🙂

Споделете този материал във фейсбук, ако го подкрепяте! Нека помогнем на все повече хора да научат безценни истини от кухнята на практиците!

Мартин Гергов, автор на блога

Аз съм 4-тен Национален шампион по силов трибой, 4-ти в Света по мъртва тяга за 2001г. , фитнес треньор и блогър. Тел. за връзка с мен: 0893 889 768

Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.