гръбни преси

Без болки в кръста с най-лесното силово упражнение за целта „Гръбни преси“

Не малка част от хората по света се оплакват от един куп болки. Зъбобол, главоболие и не на последно място от болки в кръста. Болките в кръста се получават след определена възраст, която обикновено е над 40 години. Достатъчно дълъг период в който, ако не сме поддържали онази позната ни от училище(от ерата на комунизма най-вече) S-образна стойка. Тогава освен, че ни напомняха устно за нея, то ни напомняха и с пръчка в ръка!

Но болката в кръста може да се получи и много по рано, отколкото „очаквате“!

И, какво правим тогава! Първото нещо е да се разровим из интернет, баби, дядовци, приятели и гадатели за най-доброто мазнило или хапчета срещу болката в кръста! Но това не е най-правилното решение. Естествено, че когато болките са силни няма как да минем без противовъзпалителни лекарства препоръчани ни от доктор, но в комбинация с едно друго лекарство, препоръчано от мен! Името на това „лекарство“ , което няма да намерите в аптеките се нарича „Гръбни преси” или „Хиперекстензии“ , което всъщност е упражнение.

Гръбни преси – видео изпълнение

В случай, че за първи път изпълнявате това упражнение, както и ако се чувствате несигурни, то! Придържайте се към видео материала, който съм заснел. За да изпълните това упражнение е необходим специален уред, който ще видите във видеото.
Видео материал. За да го изгледаш – кликни на видеото!
Уредът за хиперекстензии ще намерите в почти всеки по голям фитнес център(в случая го изпълнявам във фитнес център „World Class“ в гр. София на улица Ралeвица 34, ж.к. Манастирски ливади) . В случай обаче, че липсва такъв, то може да си закупите уред за хиперекстензии на следния линк(кликнете на снимката и/или линка по долу).
Този уред е чудесно допълнение за домашния фитнес център и за цялото семейство. Много по добре ще се почувства и баба и дядо. Но, ако го поръчвате за тях, то винаги бъдете до тях, когато го правят или поне докато свикнат!

Какво още…

За да се предпазим от болките в кръста, освен правилното поддържане на стойката (S-образна) , правилно хранене и тренировки, то е необходимо да включваме и хранителни добавки по темата! И една от тези хранителни добавки, която се радва на добри отзиви, споделени от мои клиенти е „FLEXIN 500“!
Чуйте как Flexin 500 помогна на майка ми, която имаше болки в коленете! (Видео)
добавки при болки в кръста
КЛИКНИ ТУК ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ!
Дори да не са налице болките е необходимо да приемаме и добавки подхранващи хрущялите и ставите. „Flexin – 500“ е добре да се приема при:
  • Липса на движение – когато прекарвате по-голямата част от деня в седнало и/или легнало положение;
  • Възраст – ако сте на 45 или повече години, трябва да започнете да приемате добавки за защита и подхранване на ставите и хрущялите.
  • Наранявания – ако сте претърпели някаква травма и имате силни болки в ставите, също включете „Flexin – 500“.
  • Спорт – когато спортувате активно, вие претоварвате ставите си, и трябва да ги подсилвате, за да подпомогнете възстановяването им.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *