Гребане за гръб от седнало положение на скрипец

Гребане за гръбV-образна форма, кой ли не мечтае истински за нея?
За да притежаваме тази форма се нуждаем от добре развити рамене, тънка и мускулеста талия, добре оформени гръдни мускули и мускулест и плътен гръб.
Сега ще опиша упражненията за тренировка на гърба.

Както и сами предполагам знаете – има десетки упражнения за тренировка на гръбните мускули.
Добре развитият и плътен гръб е нашата естествена бронежилетка срещу преследващите ни травми.

Аз съм привърженик и на старата школа, което ще рече, че на първо място сред всички упражнения – поставям така наречените базови упражнения за всички мускулни групи.

Гребане за гръб от сед

За да изградите един много красив гръб той трябва да бъде и широк ако сте мъж, не чак толкова широк, ако сте жена, но и в двата случая трябва да е плътен!
Едно от най-старите базови упражнения по темата е упражнението гребане от стоеж.
Проблемът при него обаче е, че е доста трудно за изпълнение при начинаещите.
Грешките са в стойката, придърпването, дишането и като цяло работата на мускулите.

Правилният подход при разновидностите

Ако сте нов във фитнес залата по лесният и приемлив вариант е да започнете с упражнението гребане от сед и след като го усъвършенствате – преминете към от стоеж.
Гребането от сед доста често се бърка с гребането в лодка, като се изплзват и мускулите на дългия гръбен мускул. Не забравяйте, че не това е целта ни в случая!

Правилата общо взето са следните – след като седнете на пейката за гребане не забравяйте чупката в кръста, което ще рече максимално изпъчени напред гърди и изнесени назад задни части(дупе). Краката са леко сгънати в коленете и разтворени навън за да не ни пречи ръкохватката по време на изпълнението.

Придърпването се извършва към долната част на корема, като лактите може да завъртите навътре към тялото и така те ще заемат правилната позиция по време на изпълнението.
Вдишва се в най-лесната част на движението, а в най-трудната се издишва.
Един пиниз – представете си, че вместо ръце имате куки и ползвайте само гърба си!

ИМАШ ВЪПРОС? ИЗПРАТИ МИ ГО ЧРЕЗ ОНЛАЙН ФОРМАТА ПО ДОЛУ И ЩЕ ТИ ОТГОВОРЯ!

Сигурно отслабване за два месеца с PGX Daily и планът на фитнес треньора Мартин Гергов
Името ми е Мартин Гергов и съм автор на блога. Също така съм бивш старшина на рота, 4-тен Държавен шампион и рекордьор по силов трибой, 4-ти в света по мъртва тяга, фитнес треньор и SEO блогър. Ще се радвам да си бъдем полезни!
Въведете вашето име
Въведете вашата електронна поща или телефон за връзка за да получите отговор на зададения въпрос
Въведете вашето запитване
С изпращането на тази форма Вие потвърждавате, че сте съгласни, с "Условия за ползване" и доброволно предоставяте Вашите лични данни само и единствено за ползване за връзка с Вас при необходимост. Ако сте съгласен поставете отметка в квадратчето!