Хранителни добавки за отслабване с доцент Валентин Панайотов

Хранителни добавки за отслабване и мускулна маса в интервю с доц. Панайотов от НСА „В. Левски“

Какво представляват хранителните добавки за отслабване, какво представлява опасният липовон.
Кои са най-добрите хранителни добавки за мускулна маса и още по темата в интервю с доцент Валентин Панайотов. Доцент Панайотов е завършил „Софийска математическа гимназия“, а през 1996-та година Висше образование в Национална Спортна Академия „В. Левски“, специалност „Треньор по културизъм“ и „Спортен мениджмънт“. Има завършен курс по следдипломна квалификация, специалност „Треньор по вдигане на тежести“, а през 2008 г. придобива научна и образователна степен „Доктор“.

През 2015 г. придобива научно звание – доцент. Към днешна дата е преподавател в специалност „Кондиционна подготовка“ в ОКС „Бакалавър“ и ОКС „Магистър“ и ръководител на катедра “Тежка атлетика и спорт за всички” в Национална спортна академия “Васил Левски” и ръководител на специалности “Фитнес” и “Културизъм”.

Какво представляват хранителните добавки?

Днес пазарът е залят с толкова много хранителни добавки за отслабване или като цяло добавки за фитнес. Чиито рекламни писания споделят, понякога доста фантастични неща. Какво въсщност представляват те?

– Хранителните добавки, или както са по-популярни напоследък като суплементи от английски са вещества на базата на различни съставки и компоненти, които са от животински или растителен произход или са специално синтезирани в лаборатория, под формата на капсули, хапчета, прахове, течности, са предназначени да допълват евентуални пропуски или дефицити в хабитуалната диета на спортистите или на хората, които са ориентирани към увеличаване на спортните постижения.

Водя се от целите, че, когато е поставена определена цел и спортистите пак подчертавам е необходимо някои вещества да бъдат допълнително доставени на организма, защото с обикновения хранителен план не могат да бъдат доставени. Става основно дума за витамини и минерали, допълнителни протеини под формата на прах или капсули, когато в спорта става въпрос за позволените съставки.

Хранителни добавки за отслабване в интервю по темата

За разлика от лекарствата, хранителните добавки и суплементите не подлежат само на регистрация. Техният режим е много по-свободен с тези на лекарствата. Бизнесът в световен мащаб не е многомилионен, а многомилиарден и нараства всяка година, особено с нарастването на спортуването за здраве сред хората.

Кои хранителни добавки за отслабване са най-добрите?

Кои са най-добрите хапчета за отслабване или по правилно казано, кои са най-добрите хранителни добавки за отслабване. Всъщност има ли такива? Какво е вашето мнение по въпроса?

– Най-добрата хранителна добавка за отслабване е диференцирана за какво отслабване става въпрос. Това, което е масовата психика на нормалния потребител е ненормално. Той не разбира от къде идва загубата на тегло – дали редукцията на тегло идва от мастната тъкан или на мускула. Така, че при хората, които не спортуват, загубата на телесно тегло може да се дължи на различни причини. Много популярно и у нас се използва масово препаратът Орлистат. Работи на базата на разграждане не панкреатичните ензими, които разлагат мазнините. За това, без да се променя диетата, не се усвояват мазнините. Трябва да се има предвид, че, какъвто и медикадамент да се взема – няма вълшебно хапче.

ВИДЕО МАТЕРИАЛ – ЗА ДА ГО ИЗГЛЕДАШ – КЛИКНИ НА ВИДЕОТО!

И всяко нещо, което се приема без физическа активност,ж диетата няма да има дълготрайни резултати. Независимо от представените ни добавки на пазара, те не могат гарантирано да ни предоставят желания резултат.

Кои са най-добрите добавки за мускулна маса?

Коя е най-добрата добавка за мускулна маса според вас с която можем да направим огромни мускули. Мнението ви по темата е…

– Въпросът е много всеобхватен и мащабен, но  ще сложа на първо място протеиновите прахове, които съдържат суроватъчен протеин, който е богат на амино киселини с разклонена верига. На следващо място е казеиновият протеин, който е на същата стойност, но се разгражда от организма доста по-бавно, но в никакъв случай не е недостатък, защото дава на трениращите чувство за ситост, което е от особена важност при редукция на тегло.

Забранени стимуланти за отслабване?

Искам да коментирам един препарат, за който се говореше, че е произведен в Мексико. Липовон, за който е доказано, че съдържа изключително опасната съставка Сибутрамин, която работи прекрасно срещу апетита, но работи и все така прекрасни в полза на странични ефекти, които се изразяват в опасност от летален изход, защото засягат много сериозно сърдечно-съдовата система.

Липовон мнения

Бих искал да коментирам и едни препарати, наречени Бетагонисти, както и Кленбутерол, Ефедрин и производните им. Това са препарати, които са предназначени за третиране на астматични състояния, но имат и ефект относно ускоряването на метаболизма и затова масово се изписват от гурута в различни фитнеси. Те носят много странични ефекти от сорта на повишаване на артериалното кръвно налягане и пулсовата честота, както и тремор. Ако се комбинират с други вещества като големи дози кофеин, аспирин и т.н., то това е популярно във високите спортни среди като културизма, за което трябва да знаем, че хората са професионалисти и като такива са си взели риска и са го приели.

Независимо от горното, не е препоръчително използването на подобни субстанции без лекарски надзор или без компетентни знания, макар самите те да не са забранени. Употребата на подобни субстанции е игра с огъня.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *