Как да накараме децата да спортуват? Спорт за деца!

Fitness Man & Ben TenАко пуснем някоя детска програма ще попаднем на филмчета като „Бен Тен“, „Спайдърмен“ и много други анимации, които така, „промиват“ детското съзнание, че те се превръщат в самите герои, и правят това, което и героите.

Е, точно пък днес ролята на подобни герои изпълнявах аз в Южния парк в гр. София.
Колко хубаво би било да има анимации от които децата да се учат още от малки да се хранят, и да спортуват правилно.
Относно „промиването“ на съзнанието съдя по сина ми, който се е „превърнал“ в героя „Бен Тен“ и дори спи с часовника на „Бен“.

Ако се запитаме, пък кой е виновникът за неправилното хранене със сигурност в немалка част от отговорите ще присъстват родители, баби , дядовци и всички около тях.

Децата копират от нас самите

Ако ние не спортуваме и не се храним правилно, не очаквайте, че те сами ще започнат.
Моят любим герой стана Арнолд Шварценегер, веднага след като баща ми, ми купи книгата му „Тайните на моя успех“, и ми показа изпълненията на упражненията.
В нея имаше и тренировъчни, и хранителни режими, които Арни бе описал и практикувал.

По време на демонстрацията на упражненията запитах едно от децата, което бе дошло с дядо си на фитнес площадката, „Коя площадка му харесва повече-с пързалките или тази с фитнес уредите, отговорът му беше, че харесва тази, с фитнес уредите“. Супер!!!

За да накараш едно дете да спортува първо, трябва да му го покажеш по най-интересния и забавен начин за да грабнеш вниманието му, като например моята днешна дегизировка.

One thought on “Как да накараме децата да спортуват? Спорт за деца!

  1. Лъчезар says:

    Наистина да вкараш децата в спортната зала не е много лесно. Има много родители които мислаят че 40лв. (колкото е таксата на месец за моите каратиси) са много за спорт … Но все пак когато доидат в залата аз давам всичко от себеси, времето прекарано в залата да е най-интересната част от деня им.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *