Как да Преборим Сладката Болест Наречена Захар

Стевия от Германия - най-добрата стевияСпомням си времето, когато бях малък и живеех на село при баба ми. Една от причините поради, която много обичах моята баба беше, че тя ми правеше много сладки неща.

Но за мен не бях толкова сладки и аз им поръсвах още захар, като преди това ги мажех с конфитюр от череши. Добре, че бях изключително активен още тогава, защото като се замисля сега, то можеше да активирам дори диабет. Днес обаче все повече хора приемат съзнателно и несъзнателно големи количества от „бялата отрова“ захар.

А липсата на активен начин на живот може да доведе диабет, тежки форми на затлъстяване и смятам, че това е предостатъчно!

ЗАХАРТА И ХОРАТА

Обърнете се и вижте, колко хора от вашите приятели похапват сладолед, торти, кейкове, пият кафе със захар, сладки напитки. Вижте, колко момчета са се обзавели с цици и кореми, а нямат още дори мустаци. А, какво ще стане ако продължават така!

ЗДРАВОСЛОВНИЯ ЗАМЕСТНИК НА ЗАХАРТА – СТЕВИЯ

Stevia Rebaudiana(сладкaта билка) или просто стевия е широко разпространена билка със сладък вкус.

Историята и като най-полезния заместител на захарта за хората започва още в древността в Южна Америка, където местните хора са подслаждали горчивия чай и са бъркали лечебни отвари с нея. И до днес в Парагвай хората продължават да отглеждат и ползват животворната билка, но в глобализирания свят, в който живеем, далеч не са успели да запазят тайната само за себе си.

Употребата на стевия е толкова разпространена, че дори в Япония, на другия край на света, тя заема основно конкурентно място в пазара на подсладители от повече от 40г.

Без значение под каква форма се предлага – като изсушена листна маса, прахообразна или течна – стевията е богата на цинк, магнезий, протеини, фибри, желязо, фосфор, и витамин А и С.

Многобройните изследвания сочат, че при редовно използване на стевия се намалява съдържанието на радионуклеиди и холестерин в организма. Също така се подобрява регенерацията на клетките и коагулацията на кръвта. Стевията притежава жлъчегонно, противовъзпалително действие.

СВЕДЕНИЯ ЗА ЗАБОЛЯВАНИЯ, КОИТО СЕ ВЛИЯЯТ ОТ БИЛКАТА

На първо място стевията се използва при диабет. Също така и в онкологията, при срив на имуннната система, при стрес, нарушения в кръвоносната система, хипертония, стомашно-чревни заболявания.

Във фармацевтичната промишленост пък стевията се използва за приготвянето на препарати, които помагат при токсикомания (алкохолизъм и пристастеност към медикаменти).

Ето списък със заболявания, при които билката подпомага лечението:

 • Диабет;
 • Гликемия;
 • Стенокардия;
 • Исхемия;
 • Зъбен кариес;
 • Пародонтоза;
 • Язва на стомашно-чревния тракт;
 • Тумори;
 • Панкреатити;
 • Детски алергични диатези;
 • Затлъстяване;
 • Хипертония.

Също така стевията няма почти никакви калории, което я прави и идеалното сладко, но здравословно допълнение към вашата диета за отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *