Как да Преборим Зимния Мързел във Фитнеса

Зимата е сезон, който във фитнес средите се тълкува, като най-доброто време за повишаване на мускулната маса. Температурата във фитнес залата не е като през лятото, а това е супер. Според статистиките именно тогава метаболизмът ни се забавя. Апетитът ни пък се увеличава, което предразполага тялото ни за трупане на по големи запаси от подкожни мазнини.

Онези мазнини, които са обхванали талията ни, и изобщо не харесваме. Особено, когато се наложи тялото на слънчевите бани да се изложи, и не само тогава! Студеното време обаче, колкото е благоприятно за тренировка, толкова е и опасно. Защото вероятността да пропускаме тренировки се увеличава с всеки по нисък градус.

ДНЕС Е МНОГО СТУДЕНО И НЯМА ДА ТРЕНИРАМ

Определено, когато студът навън е голям, вероятността да чакате дълго за уред във фитнес залата е много малка и причината е именно ниската температура. Ниските температури през зимата са една от причините да нямаме голямо желание за тренировки, и да си поспиваме до късно под дебелия юрган, да посягаме към богати на мазнини храни като пици, суджуци, сирена, вино и да забравяме дори за приема на вода. Всичко това води до значително увеличаване на подкожните ни мазнини при това за доста кратки срокове, които водят до бързи скокове на стрелката на прашния кантар.

СТОП! ТОВА НЕ МОЖЕ ДА ПРОДЪЛЖАВА!!!

Представете си, че сте в казармата. Навън е студено, а часът е точно 5.50 рано сутринта, вали сняг и ви очаква 3 километра крос, като униформата е тениска по къс ръкав.

Трудното е тук само ставането, за това направете го от раз. Звъни алармата, която ви напомня, че трябва да тръгвате за тренировка – ставате от раз и се приготвяте за нея без да отлагате и секунда дори, и ако желаете да приключите с нея, то направете си я още в ранни зори(стига да има фитнес зала, която да работи в 6.00ч.)! И ако смятате, че наистина е много студено за да тренирате, то преборете студа, така както направихме ние и така обявете старт на своите яки тренировки през зимния сезон!

Фитнес в реката

И винаги загрявайте много добре преди тренировка за да се предпазите от травми, като имам предвид първо с крос и упражнения, а после може и малко от дядовата гроздова!

ИМАШ ВЪПРОС? ИЗПРАТИ МИ ГО ЧРЕЗ ОНЛАЙН ФОРМАТА ПО ДОЛУ И ЩЕ ТИ ОТГОВОРЯ!

Сигурно отслабване за два месеца с PGX Daily и планът на фитнес треньора Мартин Гергов
Името ми е Мартин Гергов и съм автор на блога. Също така съм бивш старшина на рота, 4-тен Държавен шампион и рекордьор по силов трибой, 4-ти в света по мъртва тяга, фитнес треньор и SEO блогър. Ще се радвам да си бъдем полезни!
Въведете вашето име
Въведете вашата електронна поща или телефон за връзка за да получите отговор на зададения въпрос
Въведете вашето запитване
С изпращането на тази форма Вие потвърждавате, че сте съгласни, с "Условия за ползване" и доброволно предоставяте Вашите лични данни само и единствено за ползване за връзка с Вас при необходимост. Ако сте съгласен поставете отметка в квадратчето!