Как да Преборим Зимния Мързел във Фитнеса

Зимата е сезон, който във фитнес средите се тълкува, като най-доброто време за повишаване на мускулната маса. Температурата във фитнес залата не е като през лятото, а това е супер. Според статистиките именно тогава метаболизмът ни се забавя. Апетитът ни пък се увеличава, което предразполага тялото ни за трупане на по големи запаси от подкожни мазнини.

Онези мазнини, които са обхванали талията ни, и изобщо не харесваме. Особено, когато се наложи тялото на слънчевите бани да се изложи, и не само тогава! Студеното време обаче, колкото е благоприятно за тренировка, толкова е и опасно. Защото вероятността да пропускаме тренировки се увеличава с всеки по нисък градус.

ДНЕС Е МНОГО СТУДЕНО И НЯМА ДА ТРЕНИРАМ

Определено, когато студът навън е голям, вероятността да чакате дълго за уред във фитнес залата е много малка и причината е именно ниската температура. Ниските температури през зимата са една от причините да нямаме голямо желание за тренировки, и да си поспиваме до късно под дебелия юрган, да посягаме към богати на мазнини храни като пици, суджуци, сирена, вино и да забравяме дори за приема на вода. Всичко това води до значително увеличаване на подкожните ни мазнини при това за доста кратки срокове, които водят до бързи скокове на стрелката на прашния кантар.

СТОП! ТОВА НЕ МОЖЕ ДА ПРОДЪЛЖАВА!!!

Представете си, че сте в казармата. Навън е студено, а часът е точно 5.50 рано сутринта, вали сняг и ви очаква 3 километра крос, като униформата е тениска по къс ръкав.

Трудното е тук само ставането, за това направете го от раз. Звъни алармата, която ви напомня, че трябва да тръгвате за тренировка – ставате от раз и се приготвяте за нея без да отлагате и секунда дори, и ако желаете да приключите с нея, то направете си я още в ранни зори(стига да има фитнес зала, която да работи в 6.00ч.)! И ако смятате, че наистина е много студено за да тренирате, то преборете студа, така както направихме ние и така обявете старт на своите яки тренировки през зимния сезон!

Фитнес в реката

И винаги загрявайте много добре преди тренировка за да се предпазите от травми, като имам предвид първо с крос и упражнения, а после може и малко от дядовата гроздова!

Имаш въпроси? Ползвай формите за контакт!

Ако желаете да се свържете с мен Мартин Гергов във връзка с възникнал въпрос, използвайте формите за контакт по-долу. Ще ви отговоря възможно най-рано!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *