Моята първа фитнес зала в град Ивайловград

Ето, че дойде моментът в който успях да събера и да ви представя фитнес залите от самото начало до днес, които дадоха старта на моята фитнес кариера.
Първия спорт с който се занимавах беше кунг-фу.

Нямах си учител, защото учех и живеех в малкото селце Свирачи в югоисточната част на България.
Въпреки това, учех движенията в кунг-фу от филните, които гледах с великия майстор Брус Лий.
Имах си дори специално ушита за мен сива униформа подобна на неговата във филмите.
Така малко, по-малко ставах по-добър, и по-добър според моите си виждания и се чувствах наистина доволен от себе си въпреки, че ме понабиваха.

Малко по късно започнах да тренирам на лоста и успоредката в ОУ „Кирил и Методий“.
Там ме наставляваше моят братовчед, който бе за мен като Арнолд Шварценегер.

Първи стъпки по пътя към железния спорт

Почти всяка вечер след училище аз тренирах под ръководството на братовчед ми, който имаше генетика като на Шварценегер и си помагахме взаимно в тренировките.
Той ми показваше упражненията, които трябваше да правя, а аз му служех за допълнителна тежест, като се хващах за кръста му и той се набираше с мен.

ОУ Кирил и Методий

Моята първа „ретро“ фитнес зала в гр. Ивайловград

След като завърших ОУ „Кирил и Методий“ в село Свирачи и се преместих да уча и живея в гр. Ивайловград, трябваше бързо да се ориентирам към нещо на по-добро ниво.
Първата фитнес зала в която тренирах беше на един металист Янко Карабаков.
Това беше едно малко мазе, което той бе превърнал в „зловещ“ фитнес салон.

Малцина са тези, които биха тренирали във фитнес, където лятото е жега, а зимата студ.
Ароматизаторът е естествен с мирис на мухъл, но обстановката ставаше неописуема и нахъсваща за яки тренировки вечер в 20.00 часа, когато слизаше да тренира бат Янко.
Нахъсващо, защото той поставяше до прозореца в залата голям касетофон с марка „Hitachi“ от колоните на който се носеше силен грохот на групи като „Металика“.

ретро фитнес зала

Лампата мъждукаше едва, едва, като от нея се провисваше тежка паяжина, а аз правех движения като вдигане на щанга от лежанка, която представляваше дъска облепена с балатум, поставена на две дървени щайги за бойни патрони. Усещането е маняшко!
Скоро усетих манията да тренирам отново в тази „ретро“ зала след цели 18 години.

2 thoughts on “Моята първа фитнес зала в град Ивайловград

  1. Роко says:

    Достойно е да се похвали човека, който ти е помогнал. В същата тази „ретро“ фитнес зала аз пък репетирах и там се научих какво е да си „групар“. Честност, дисциплина, работа – все важни неща. Само дето Бат’ Янко му е Карабаков фамилията, ‘ма нейсе стават грешки… Янко е достоен тип и истински човек. На фона на цялата еснафщина е добре да има повече хора като него.

  2. Месията says:

    Всъщност почти всичко е истина с малки забележки,не знам какво трябва да се е случило че бат Янко да пусне металика, и касетофона не е хитачи а панасоник и почти никога не е свирил като касетофон, а се ползва като усилвател за разни мп3 и мп4 плеари.А в миналото Янко пускаше онази страховита машина която не е нито риба нито рак но за сметка на това пък изглежда доста футористично с една дума Кин Дза Дза.И още една корекция трябва да се направи бат Янко не е металист а хипи.А що се отнася до първият коментар при бат Янко може да се научиш на всичко друго само не и на ( да си “групар”. Честност, дисциплина, работа – все важни неща.)така че нека си казваме истината такава каквато е.С изключение на честността може да се научиш на мързел,лентяйство и анти групарство, в общи линии все безполезни неща

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *