Хранителен режим за отслабване или диета мнения

Какво да ям за да отслабна в корема най-вече, но да бъде и здравословно! Споделям опита си!

Какво да ям за да отслабна в корема и навсякъде другаде, където имаме нужда е въпрос, чийто отговор ще дам в поредната си тема, посветена на отслабването. В следващите редове ще споделя храните на които наблягах, както и други тънкости по темата, докато работех в Гърция.

Гледайки снимката по-горе, мнозина биха си казали, че за да си в такава форма е необходимо време за фитнес, спазване на диета за отслабване, силен фет бърнър и разбира се тен. И на пръв поглед има доста истина. Но нека ви споделя тайните с които постигнах тази форма, докато по осем часа на ден… вадех аспержи и копаех памук в слънчева Гърция.

Какво да ям за отслабна в корема и където имам нужда, когато съм… на полето?

Полската работа е чудесна възможност за отслабване, защото има голям разход на калории. Представете си само, колко калории ще изгорите за около 8 часа работа на полето. Реално погледнато този вид дейност е нещо като т.нар. „кардио тренировки“ във фитнес залата. И докато във фитнес залата си плащаш за да гориш калории! Тук на полето ти плащат за да гориш калории. Така че, гориш си калории, дишаш чист въздух и си правиш естествен тен. Яко, а?! 🙂

Тичане и отслабване

Но тогава възниква въпроса в заглавието, и той е: Какво да ям за да отслабна в корема и където имам натрупани над нормата мазнини, когато съм на полето? Не е никак сложно да спазваш хранителен режим за отслабване, дори и когато работата ти е и полска.

Това е, което правех аз по въпроса „Какво да ям за да отслабна в корема и не само там“ беше следното:

  • Вечерта, малко преди сън си приготвях храната за следващия ден, която включваше – печени кюфтета от телешко и/или свинско филе. Същите ги поставях в найлонови торбички за сандвичи (общо 3 торбички за работния ден с по 150-200 грама). По този начин можех да си спазвам хранителния режим за отслабване, където и да съм. Просто слагаш торбичката в джоба си, и когато стане време за поредното хранене… Бъркаш бързо в джоба и хапваш едно кюфте, работейки. След малко другото и така.
какво да ям за да отслабна бързо
  • Със сигурност в началото ще ви гледат странно, но това изобщо да не ви пречи. А и не се впускайте в дълги обяснения и опити да убедите останалите, колко сте прав. Просто кажете, че сте на диета и точка.
  • По време на всяка почивка, която беше по около 10 минути на два часа пиех и по 500 мл вода;
  • Това е! Лесно е нали.

Разбира се първото ми за деня хранене беше вкъщи към 5.00 часа сутринта, защото в 6.00 часа полската работа започваше. Тук се сещам за един подобен пример на Арнолд Шварценегер. В него той обясняваше как е работил по строежи и след това е отивал на фитнес.

Какво не трябва да ям за да отслабна?

За да отслабнете в корема и където другаде сте натрупали мазнини по тялото си, е важно да ядете храни, богати на протеини и бедни на мазнини. Протеинът е важен, защото помага за изграждането на мускули и поддържа усещането за ситост. Протеинът също помага за регулиране на нивата на кръвната захар, което може да помогне при загуба на тегло.

Диета за отслабване до Ангкор Ват

Богатите на протеини храни за отслабване включват риба, птиче, свинско, телешко месо, яйца, млечни продукти, бобови растения (боб), соеви продукти (тофу), ядки и семена. Нискомаслените млечни продукти са чудесен начин да си набавите протеин без твърде много мазнини. Важно е да имате план за здравословна диета, за да отслабнете. Не става въпрос само за по-малко ядене, но и за ядене на правилните видове храни.

Какво друго правех за постигна формата на снимката?

Въпреки, че спазвате стриктно т.нар. „най-добра диета за отслабване“ бъдете сигурни, че без хард силови тренировки във фитнес залата, ще постигнете слаби резултати. Мускул, който не се тренира атрофира. А за да направите мускулите си красиви са необходими тежки тренировки с подкрепата на сигурен тренировъчен партньор. Предполагам разбрахте, колко як режим за отслабване съм спазвал, докато съм работел на полето.

И все пак да обобщя:

  • 6-7 хранения на ден богати на протеини + 4-5 литра вода за деня;
  • 8 часа работа на полето = на голям разход на калории + естествен слънчев тен;
  • Силова тренировка във фитнеса залата – около 2 часа след работа;

P.S. И не забравяйте са спазвате храненията, както и почивките между работните си серии по часовник.