запазиш връзката

Най-голямата грешка на жените: Да си затваряш очите, за да запазиш връзката!

Ще започна темата с това мое стихотворение за Любовта:

Аз винаги подсказвам. Не на казвам.
Но не вярват ми „слепците“. Те вярват на лъжците.
Изпитват страх и ужас даже, щом истината в очите им се каже.

И въпреки, че вярата им в мен блуждае, което след известно време хич не ме касае.

Аз ще срутя цялата планета, която със сърце за тоз човек съм я създал, единствено, защото аз на тоз човек се бях отдал, а той ме бе предал.

И ще започна пак наново да градя планета.
И ако отново се окаже тя „проклета“ – ще й подскажа, че не търся режисьора на дублажа.
А просто Любовта. / Мартин Гергов

Ако тази стихосбирка ви харесва и се разчувствахте, то вие наистина сте все още човек и вярвате в любовта. В онази любов от която не боли, защото онази болезнената е мит!

Отговорът ми по темата за сайтът, който го имаше преди години – damapika.net

Вие може да търсите любов, да пействате, какви ли не цитати на стената си във фейсбук, викайки я постоянно, както едно време викахте „Дама Пика” и когато тя похлопа плахо на вратата ви, то вие да я изгоните, да я раните в голото й сърце, защото вашите разбирания са различни от нейните, защото вие искате любовта да ви чака. А тя не чака. Ето и въпросите!

1. Колко пъти седмично се виждаме?
Да кажем, че вече любовта току-що е похлопала на вратата ви. Т.е. искрата вече се е появила! Какво следва оттук нататък? Логично… следва да запалим огъня, а огънят трябва да се поддържа. Бихте ли ми казали как ще поддържате огън, в който слагате по едно дърво седмично. Ако се виждате само веднъж-дваж седмично, вероятността огънят да угасне бързо е твърде голяма. Нали се харесвате, нали си допадате, защо тогава да се виждате толкова рядко?

Любов - консултация връзка

А не е ли по-добре направо да заживеете заедно? След този въпрос единият от двамата обикновено се плаши и бяга. Получават се отговори като – много бързаш, аз не допускам лесно хората до себе си, нека видим дали ще си допаднем… И любовта изчезва. Как ще разберем дали ще поддържаме огъня, ако не го поддържаме заедно всеки ден?!

Дали ще си допаднем да бъдем заедно най-лесно ще разберем, като заживеем заедно. Колкото по-рано, толкова по-добре. Иначе просто може да си загубите времето в чакане и напразни надежди, които да ви доведат до лудост.

2. Кой трябва да върши „мъжката“ и кой – „женската“ работа?
Няма мъжка и женска работа! Когато двама души са заедно, караници за това кой ще измие чиниите и кой ще сготви са недопустими. Любовта трябва да носи щастие, а не скандали. Появи ли се веднъж скандалът, той ще се повтори и потрети… ще започнат едни куплети, които ако не си изясните… бързо, бързо ще угасят огъня и всичко ще се разпадне.

3. Работата – вкъщи?
Ако имате проблеми в работата, не ги пренасяйте вкъщи! Това важи и за двамата! Споделете ги, но не с гняв. Начинът, по който поднасяте информацията, е много важен. И дами, не позволявайте на мъжа да ви използва за „боксова круша“ и да си го „изкарва“ на вас! Вие сте патньори, а не шеф и подчинен! Не позволявайте и да ви поставят на втори план след служебните ангажименти и проблеми. Такива винаги ще има. Но любовта е една!

4. Да остана или да си тръгна?
Емоционалната празнота и необходимостта да я запълните с любов е като наркотик. Жени, които изпитват в себе си дълбока емоционална неудовлетвореност, обикновено се „затварят“ в нездравословни връзки, където се борят с чувствата си на безсилие, нараненост, страх, гняв…

Начинът им да се „справят“ със ситуацията е да се опитват да възприемат ненормалното за нормално, а това носи своите негативни последствия след време. Имал съм връзки, в които жени са били подлагани на системен тормоз (психически и физически) от мъжете си и въпреки това са оставали заради деца, роднини, работа… Или „хойкането“ – продължават да са с мъж, с когото уж много се обичат, но „хобито“ му е да вика и други жени, за да се забавляват заедно! Или пък чакат да се „находи“ и така години…

Когато тази връзка най-сетне приключи, психиката им е толкова объркана, че не могат да възприемат нормалното отношение. Постоянно се съмняват дали щастието във взаимоотношенията им с новия човек до тях не е само показност и фалш…

5. Проверката – висша форма на доверие
Нямам предвид болезнената неоправдана ревност, разбира се. Говоря за това, че когато попитате своята половинка къде е бил и с кого се е видял, последното, което трябва да чуете, е: не е важно/не е твоя работа/защо те интересува… Вие сте едно цяло. Или поне би трябвало да бъдете…

Дзън-дзън
Ако сте звъняли продължително на любимия, но той не е вдигнал телефона и след час ви се обади и се разкрещи защо сте го търсила толкова, нещо в отношенията ви не е, както трябва!

Фейсбук и флиртът „онлайн“
Вече излизате заедно. Връзката ви е факт. В такъв случай е нормално да очаквате, че половинката ви ще прекрати всякакви флиртувания… дори и виртуални (та нали и вие така се запознахте!). И ако откаже да влезе във фейсбук профила си пред вас, имате право да сте разочарована. Изразът „не мога“ в една връзка, в която чувствата са споделени, не съществува! А и да не забравяме, че „не искам“ и „не мога“ са две коренно различни неща!

6. Спокойствието
Все по-често чувам, че ако в една връзка е спокойно, значи е безинтересно. Що за извратено мислене?! Всъщност, няма нищо по-хубаво от спокойствието и позитивната енергия, които ти носи взаимната любов. За да се убедим колко е важна споделената любов за личното ви щастие и за успешното ви развитие като цяло, да разгледаме „Пирамидата на Маслоу“, да видим какво мотивира хората…
Физиологични нужди – без тях не може. Това е задоволяването на глада, жаждата… Когато си успял да задоволиш базиса, следващото, което те мотивира, е да си създадеш сигурност, да се чувстваш в безопасност. След това идват социалните нужди – Любов, чувството за принадлежност. Когато те бъдат задоволени, се заражда нуждата да си изградиш по-висок социален статус (да си купиш кола, апартамент и т.н.).

Накрая идва и нуждата от себереализация – т.е. да оставиш нещо след себе си.
Когато обаче не успееш да задоволиш нуждата си за Любов и я „прескочиш“, рискуваш винаги да ти е самотно, дори и ако се издигнеш до висок пост и постигнеш големи финансови успехи!
Затова, дами, не спирайте да търсите Любовта! Тя е някъде там!

7. Противоположностите
Своеобразно продължение на казаното по-горе. Няма как да се чувствате спокойни и щастливи, ако с човека до себе си не говорите на „един и същ език“, ако не гледате в една посока…

Теорията, че противоположностите се привличат, е възможна само в света на магнитите. В света на хората това е просто мит. Ако човекът до теб не е огледало на самия теб, комуникацията ви ще бъде трудна, сложна, понякога и невъзможна. А няма щастлива връзка без пълноценна комуникация!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *