Кажете СТОП на Стареенето с КОД: Охлюв

Крем с екстракт от охлюви

Охлювите могат да бъдат използвани не само като богати на белтъчини деликатес, но и много повече от това просто да бъдат храна за атлетични форми. Охлювът е не само диетична храна. Става дума за т. нар. екстракт от охлюви. Екстрактът от охлюви стана хит през последните години и причината за това е ефектът от продуктите, които се съдържат.

На световния пазар се предлагат различни продукти с екстракт от охлюви, но екстрактът, изолиран и пречистен от слузта на българския охлюв е обект на задълбочени научни изследвания. Биохимичният анализ на екстракта от охлюви, показва, че представлява комплекс от гликозилирани съединения, като глюкозаминогликани, гликопротеини и протеогликани.

СЕКРЕТЪТ ОТ ОХЛЮВИ Е УНИКАЛЕН

Глюкозаминогликаните, гликопротеините и протеогликаните са сложни молекули с въглехидратни вериги, разтворими протеини, уронови киселини и няколко олигоелементи (мед, цинк, калций и желязо). Експертите потвърждават съдържанието на регенеративни компоненти в екстракта, като алантоин, колаген и еластин, които са доста близки до тези в човешката кожа.

Те проникнат дълбоко в нея и стимулират образуването на нови еластинови, колагенови и пигментни клетки. Секретът на охлюва има специфични антимикробни и анти бактериални свойства. Унищожава бактериите – ешерихия коли, стафилококи и други, които често предизвикват възпаления. Поради наличието на редица пептиди, проявяващи антибактериални свойства, екстрактът от охлюви може успешно да се прилага в комбинация с антибиотична терапия срещу инфекции, причинени от Helicobacter pylori.

Охлювите се хранят със свежи треви

Секретът на охлюва действа като естествен антибиотик!

ДОБАВКИ СЕРИЯ „ОХЛЮВ“

От слузта на охлюви са изолирани и пречистени компоненти, които са включени в кремове, балсами, тонери и други. Те имат силен и траен козметичен ефект, като поддържат кожата красива и млада. Комплексното действие на серума от българските охлюви прави продуктите много подходящи за:

  1. Премахване на нежелана пигментация;
  2. Заличаване на белези;
  3. Зарастване на рани;
  4. Срещу стрии и целулит;
  5. Успокояване на раздразнена кожа и лечение на акне;
  6. Ускорява регенерацията на кожата и подпомага възстановяването след изгаряния.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *