Кой е най-добрият протеинов шейк в Света на бодибилдинга?
Блог

Кой е най-добрият протеинов шейк в Света на бодибилдинга?

Най-добър протеинов шейк

Време за тренировка! Време за протеинов шейк!?

Днес за разлика от преди 15 години има толкова много протеинови добавки. Фирмите произвеждащи хранителни добавки в помощ на спортуващите с градящите фитнес тела са стотици хиляди.

Истини за протеиновите шейкове!

  • Имам много енергия от този протеин

Това е една от поредните заблуди на всеки вкусил протеинов шейк. Начинаещите обикновено смятат, че прахчето в кутията богато на белтъчини е някаква чудотворна напитка с която ще постигнат невероятни резултати. Истината обаче е, че това са просто белтъчини, които може да набавите и от обикновена храна! И определено белтъчините не са онзи източник на „много енергия“ , като например въглехидратите или някои бустери.

Просто е задействано т.нар. самовнушение, което в случая с „многото енергия“ определено върши работа!

  • Пилешко, телешко, риба или протеинов шейк

Каквото и да изберете, то със сигурност няма да сгрешите, защото и четирите посочени храни са богати на белтъчини. Пилешкото, телешкото и рибата се нуждаят от сготвяне и ако имате времето и уменията, то изберете тях, защото и ще поличите ситост! Те обаче са по трудно смилаеми храни и ако ще тренирате след тях е необходимо да имате интервал между това хранене и тренировката – поне от 2 часа.

Whey PRO ПРОТЕИН

Имам 40 минути преди тренировката си и само порция „Whey PRO“!!!

Протеиновия шейк е лесна за разграждане храна и обикновено се използва, когато нямаме възможност за прием на белтъчини или пък апетитът по някаква причина липсва.

  • Консултантът в магазина каза, че този протеин е най-добър

Няма най-добър протеин или поне аз не знам за този протеинов шейк, като в случая имам предвид, когато са от една и съща суровина.

Мгазин за хранителни добавки

Магазин за хранителни добавки „Reflex Nutrition“, гр. София.

Ако протеиновия шейк на марка „А“ е суроватъчен и съдържа 80% белтъчини на 100 грама продъкт, а протеинът на марка „Б“ също е суроватъчен и съдържа 80% белтъчини на 100 грама продукт направен от същите суровини, то не виждам къде се крие разликата! Да естествено разликата може да бъде в по добрата му разтворимост и вкусови качества!

И все пак кой е най-добрият протеинов шейк в света?

Правилото е много лесно. Първо не се подлъгвайте от цената, която може да бъде, както доста по ниска, така и доста по висока. Просто обърнете кутията от страната с по дребно описание и вижте, какво е съдържанието на белтъчини на 100 грама продукт. Ако то е над 75% е добър и колкото по високо е съдържанието на белтъчини е толкова по добър.

А относно суровините от които е приготвен – ако не сте заклет вегетарианец, то бих препоръчал тези от животински суровини(яйца, суроватка и др.) поради по добрата им усвояемост(според статистиките).

Време за тренировка! Време за протеинов шейк!

Protein time!

Ако пък се питате от кой протеин пия най-често, то отговорът ми е – Whey PRO на Английската компания Reflex Nutrition със съдържание на белтъчини от 80% на 100гр. с вкус на ягода! За поръчка: www.fitnessinstructor.biz

фитнес инструктор в град София

Вземи книгата за тренировки у дома. Кликни тук!

фитнес инструктор в град София

youtube fitnes instruktor

Мартин Гергов / Автор на блога

Аз съм 4-тен Национален шампион по силов трибой, 4-ти в Света по мъртва тяга за 2001г. , фитнес треньор и блогър. Тел. за връзка с мен: 0893 889 768

Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.