Колаген

Рецепта за шкембе чорба с гъби кладница и хидролизиран колаген „Collagen Peptides“ от Vita Mag

Какво е колаген и защо е важно да го добавим към храненето си (бел. авт. видео рецептата за шкембе чорбата е към края на публикацията) е темата, която ще разгледам в днешната ми блог публикация. Преди да натисна педала на газта обаче, няма как да не споделя за главния виновник, който ми даде искрата, с който се запознах съвсем случайно. Беше късния следобед миналата седмица, когато получих новинарския си е-мейл от най-добрата за мен хостинг компания SuperHosting.bg. Заглавието на е-мейла гласеше: „VITAMAG.BG за отговорността да бъдеш сред най-успешните онлайн магазини у нас“.

Колаген за пиене и стави

Веднага щракнах на връзката в е-мейла, която ме пренасочи към интервю, което Super Hosting бяха направили с Vitamag.bg (към интервюто с Vitamag.bg). От там влязох и в сайта на VitaMag. Сайтът им много ми хареса и реших да ви представя един продукт, който от ме грабна от раз. Името му е познато като колаген или по точно „Collagen Peptides“!

Какво е колаген?

Главният белтък в съединителната тъкан се нарича колаген. Той осигурява подкрепа, защита и скеле за растеж на клетките. Колагенът може да се намери в ставите, мускулите, кръвоносните съдове, кожата, космените фоликули, костите и зъбите. Колагенът е вид протеин, който съставлява около 25% от сухото тегло на кожата и костите. Изгражда и подхранва тъкани като хрущяли, сухожилия и връзки. Ролята на колагена в тялото е да осигурява здравина на костите, зъбите, мускулите и ставите.

Колаген за стави, кожа, коса, мускули

Колагенът е структурен протеин, който осигурява якост на опън (здрав, неразтеглив и с голяма издръжливост на опън) на тези тъкани чрез създаване на кръстосани връзки между различни видове молекули като ДНК и протеини.

Думата колаген идва от гръцката дума „kolla“, което означава лепило или паста

Това име е дадено заради лепкавия вид на колагена, когато се вари дълго време във вода или алкохол. Освен гореизброените ползи, структурният протеин наречен колаген, подпомага и заздравяването на рани, като насърчава растежа на клетките и сближава ръбовете на раната, за да образува белег. Осигурява сила на тъкани като мускули и сухожилия, които използваме за движение.

Видове колаген?

Колагенът се дели на няколко типа в зависимост от мястото в което се намира – костите, хрущялите, кожата, сухожилията и връзките, кожата. Научете повече за колагена във видеото по долу!

Видео материал. Кликни на видеото!

ВИЖ ЦЕНАТА НА COLLAGEN PEPTIDES

Най-често срещаните видове колаген са:

  • Колаген тип I, който се намира в кожата, костите, връзките и сухожилията;
  • Колаген тип II, който може да се намери в хрущялите и роговицата;
  • Колаген тип III, който може да се намери в кръвоносните съдове;
  • Колаген тип IV, който може да се намери в междупрешленните дискове.

За производството на тези различни видове колаген се използват различни източници: говеждо месо, риба, пилешки яйца или яйчена мембрана.

Днес на пазара има различни видове колаген. Най-често срещаните са желатин и хидролизирани колагенови пептиди. Последните се водят с най-високо качество и най-добра усвояемост от организма, каквито са Collagen Peptides от VitaMag.bg.

Колаген за стави

Желатинът е вид Collagen, произведен от кипяща животинска кожа или съединителна тъкан за отстраняване на вода и други разтворими компоненти. Хидролизираните колагенови пептиди се произвеждат чрез разграждане на по-големи парчета желатин на по-малки пептиди, които могат да се абсорбират от храносмилателния тракт по-лесно.

Collagen – лепилото на младостта

Колагенът е намерил широко приложение, както за подхранване на ставите, ноктите, зъбите и венците като хранителна добавка. Така и в козметични продукти като червила, овлажнители, шампоани, балсами за коса и маски за лице и др. Той придава на кожата еластичност и помага да я поддържа стегната и не случайно е една от най-популярните добавки, която медицината посочва като продукта на 21 век за борба със стареенето.

Храни богати на колаген

Колаген може да се набави от два източника – животински или растителен. Животинските източници са говеждо месо, риба, пилешко и яйца, докато растителни източници са соя, пшеничен зародиш и екстракт от листа на люцерна. Според статистиките растителните протеини не се усвояват добре от човешкия организъм.

Храни богати на колаген

Да си набавим колаген от животински източници не е лесна задача, защото той се съдържа най-вече в червата, кожата, костите, ципата на яйцата.. А този вид храни, както сами разбирате не са по вкуса на всеки. Именно поради тази причина е най-лесно да добавим колаген към менюто си под формата на хранителни добавки.

Във видеото по долу ще разберете, как да си направите здравословна и вкусна шкембе чорба с гъби кладница и колаген „Collagen Peptides“.

Това видео ще ви покаже как да добавите колаген в супата си с проста рецепта.

Видео материал. Кликни на видеото!

ИМАШ ВЪПРОС? ТЕЛ. 0893 889 768

Често задавани въпрос за Collagen Peptides

От какви източни на колаген се произвеждат Collagen Peptides?

Източници на колаген, които се използват в производството на Collagen Peptides са:
1. Говеждо месо от крави, хранени с трева;
2. Прясно уловена дива треска;
3. Свободно отглеждани пилета;
4. Яйчена мембрана.

Какво производство е Collagen Peptides?

Collagen Peptides е Америакнско производство.

Какъв е вкусът на Collagen Peptides?

Натурален вкус без мирис.

С какво може да се смесват Collagen Peptides?

Можете да добавите добавката в протеинов шейк, натурален сок, супа и др. Той ще повиши съдържанието на белтъчини с 10 грама в доза.

Колко често е необходимо да се приема Collagen Peptides?

Веднъж на ден.

Клиентски отзиви за колаген „Collagen Peptides“

Отзиви за Колаген - Collagen Peptides

Единственият колаген, от който усещам някаква полза. Какво ли не бях пила преди това, бях скептична и за този, но реших да опитам и смело мога да заявя, че подейства доста бързо, както на коленете, така и на физическия тонус.

Шест точки и от мен за колагена. Просто действа и мога да потвърдя всичко написано за него!

Супер е колагенчето, доста бързо ми реши проблема с коленете. Докато го пия нямам никакви проблеми със ставите.

Намаляването на колаген в тялото на човека води до по бързо увисване и състаряване на кожата, по дълбоки бръчки, нездрав вид на ноктите, слаба и чуплива коса, косопад и скованост на ставите. Колагеновите пептиди „Collagen Peptides“ са изключително подходящ и при скованост, артрит, някои проблеми с коленете и други заболявания.

Разбира се за да запазите младостта си по дълго, както и да поддържате високи енергийни нива е необходимо да спортувате активно поне три пъти седмично. Да спазвате подходящ хранителен план, който да осигури на тялото необходимите количества хранителни вещества. Както и да пиете поне два литра вода дневно. По Здрави, Мартин Гергов!