Крос на Открито или на Бягащата Пътека

Крос в паркаКросът е едно от най-добрите упражнения за отслабване. Или с други думи казано за намаляне на подкожните мазнини.
Въпрос на вкус или на мотивация е обаче изпълнението му във фитнеса или в парка.

Ако правим кроса си на бягащата пътека във фитнес залата! Получаваме удобството да наблюдаваме калориите, които изгаряме, километрите, които изминаваме, няма препятствия. Но няма и така необходимия ни в достатъчна наличност кислород.
Ако организмът не разполага с достатъчно кислород, метаболизмът се забавя.
А това води до натрупване на мазнини.

Според статистиките на учените – за „унищожаването“(изгарянето на мазнините) на един грам мазнини. Са необходими два литра кислород, който най-лесно ще си набавите в парка.

БЕГОМ МАРШ ЗА КРОС В ПАРКА

И така разбрахте, че за намалянето на подкожните мазнини, челни позиции заемат аеробните упражнения, но съчетани с диете(правилно хранене).
Ранните утрини определено не са подходящи за пълноценна аеробна(силова) тренировка с която да натоварим и оформим мускулите си след време, защото все още не сме се събудили и концентрацията ни все още витае някъде в леглото.

Именно за това най-подходящото упражнение за поддържане и извайване на фитнес фигура се явява кросът в парка – повече кислород, повече изминати км, по малко мазнини.
За кроса определено не се нуждаете от такава концентрация и мотивация, както например при изпълнението на движението мъртва тяга с 280 кг.

Просто си слагате дълъг клин(предпазва от претриване на вътрешната част на бедрата), грабвате удобни маратонки за крос на открито и бегом марш към парка.
Опс и още нещо поне 5 км крос, 10 км е чудесно, а какво ще кажете за 15 километра крос!

Фитнес треньор София

ИМАШ ВЪПРОС? ИЗПРАТИ МИ ГО ЧРЕЗ ОНЛАЙН ФОРМАТА ПО ДОЛУ И ЩЕ ТИ ОТГОВОРЯ!

Сигурно отслабване за два месеца с PGX Daily и планът на фитнес треньора Мартин Гергов
Името ми е Мартин Гергов и съм автор на блога. Също така съм бивш старшина на рота, 4-тен Държавен шампион и рекордьор по силов трибой, 4-ти в света по мъртва тяга, фитнес треньор и SEO блогър. Ще се радвам да си бъдем полезни!
Въведете вашето име
Въведете вашата електронна поща или телефон за връзка за да получите отговор на зададения въпрос
Въведете вашето запитване
С изпращането на тази форма Вие потвърждавате, че сте съгласни, с "Условия за ползване" и доброволно предоставяте Вашите лични данни само и единствено за ползване за връзка с Вас при необходимост. Ако сте съгласен поставете отметка в квадратчето!