Опасен ли е за Л-карнитин? В Новините по Нова ТВ!

Опасен ли е л карнитин

Л-карнитин е една от най-използваните хранителни добавки с цел по-бързо изгаряне на подкожните мазнини. До, колко обаче е полезен за здравето! Истина ли е, че сериозно уврежда сърцето? Според някои медийни източници „BBC News“ е започнала сериозни разследвания. Според статистиките най-много L-carnitin се съдържа в червеното месо и именно консумацията му може да ни навлече сериозни кардиологични проблеми.

Дали обаче това е самата истина или поредната световна медийна вълна, която прави опити да залее и България! Всеки професионалист в сферата на фитнеса определено е консумирал Л-карнитин като хранителна добавка и със сигурност може да даде доста инфо от първа ръка по темата.

Л-карнитин - опасен ли е?

Опасен ли е Л Карнитин? Гледайте в централните новини по Нова Тв!

L-carnitin е аминокиселина, която спомага за по-лесното пренасяне на мастните клетки до митохондриите, където те изгарят и отдават повече енергия. Ние пък от своя страна се възползваме от нея, като я влагаме в тренировката си и така часовете прекарани във фитнес залата стават много по лесни.

Къде обаче се крие истината за евентуалните проблеми със сърцето – в самия Л-карнитин или пък в коренно различни съединения използвани в битката с мазнините. Средната доза за прием на Л-карнитин е 1000 мг, като достига до 5000 мг при професионалните състезатели по фитнес и културизъм.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *