Барбекю в пустинята

С велосипед през пустинята „Ал Кудра“ до езерото на любовта „Love Lake“ в близост до Дубай, OAE

Днес ще ви разкажа за вдъхновяващото езеро на любовта „Love Lake Al Qudra“. Това приказно езеро във формата на две огромни сърца се разжда през 2018-та година насред пустинята Ал Кудра в ОАЕ. Езерото се намира на около 50 километра от Дубай и на 130 км от столицата на Обединените Арабски Емирства – Абу Даби.

И така реших да посетя това приказно място по време на поредната си разходка в Обединените Арабски Емирства. Та нека ви разкажа в текст, снимки и видео за най-любовното място на планетата земя, което съм срещал до сега! Време е за велопреход до Love Lakes в пустинята до Дубай, ОАЕ.

С велосипед през пустинята до Love Lake Al Qudra Dibai

Месецът е март и сме спали точно около два часа и половина, защото пристигнахме късно вечерта в Абу Даби с полет на Wizz Air от град София. След това си взехме кола под наем от Europcar, защото автомобил е трудно да обикаляш из красотите на Обединените Арабски Емирства. И след като си наехме автомобил от Международното летище в столицата на ОАЕ, потеглихме към хотела.

Хотел Novel Abu Dhabi

С настъпването на зората, тръгнахме по пустинните пътища към един от най-скритите и вълнуващи кътчета на Дубай – най-огромния оазис посветен на Любовта „Love Lake Al Qudra“ в пустиня Ал Кудра. За да бъде обаче обиколката ни възможно най-добра резервирах велосипеди под наем, а не автомобил, който да ни извози до езерото.

Когато си с велосипед и не си с организирана група, а самостоятелно! О да, тогава усещането е изпълнено с много повече адреналин, защото можеш да отскочиш, където си поискаш, а и времето не те притиска.

Благодарение на този самостоятелен велопреход до Love Lakes Dubai преживяхме невероятно приключение, което ще остане завинаги в сърцата ни

Сред топлите пясъци и безкрайното горещо слънце, открихме езерото на любовта – мястото, където природата разкрива своята изумителна сила и хармония. С всяка завой и извивка по велоалеята и пустинните пътища, усещахме как емоциите ни се пренасят през времето и пространството.

Love Lakes

Бяхме свидетели на магията на фламингото – символ на благоденствие и красота. На кралски лебеди и приказна природа, която е все едно не е реалност. Имаш чувството, че си на друга планета. Това посещение не беше само приключение – то беше едно емоционално пътуване, което ни напомни за значимостта на създаването и запазването на такива чудесни оазиси. Нека продължаваме да обичаме и зачитамe природата околo нас и да я опазвамe за следващите поколения.

Как да стигнете до Love Lake Al Qudra от Абу Даби или Дубай?

Готови ли сте да избягате от града, за разгледате едно от най-фотографираните и красиви езера в близост до Дубай? Предполагам вече разбрахте, че името му е Love Lake и е разположено в пустинята Al Qudra. Това изкуствено създадено езеро представлява две огромни взаимосвързани сърца. Love Lake се намира на около 50 километра от центъра на Дубай и на около 130 км от Абу Даби.

Това езеро е толкова голямо, че може да се види на сателитните изображения на Google Maps и дори от космоса

Когато е официално открито през ноември 2018 г., Шейх Хамдан Мохамед Бин Рашид Ал Мактум – Престолонаследникът на Дубай и Председател на Изпълнителния съвет на Дубай, е първият, който публикува информация за него в социалните медии. Оттогава езерото е атракция за много посетители и фотографи от различни точки по света.

ГЛЕДАЙ ВИДЕО ЗА LOVE LAKE DUBAI – ЧАСТ 1

Тук има толкова много сърцевидни неща, както и плуващи лебеди, фламингота и други птици. Това е чудесно място и за пикник, и е абсолютно безплатно за посещение. Най-доброто време за посещение на Love Lake е през деня и по залез слънце.

За да се насладите тотално на природата в тази част на ОАЕ, моят съвет е!

Взимате си автомобил под наем от летището в Абу Даби или Дубай и отивате с него на паркинга на Al Qudra Cycle Path. Компания за коли под наем на която се доверявам в ОАЕ за пореден път и съм много довелен е EuropCar. Хубаво е да си резервирате автомобил поне 3 седмици преди вашето пътуване за да се възползвате от по-добри цени. За целта може да направите своята резервация и през Booking чрез връзката по-долу!

MG Car review

Предварително си резервирате и велосипед за планинско колоездене от https://bikepark.ae минимум 24 часа преди велопрехода. И след това се насладете на една от най-яките обиколки с велосипед в пустинята. С планински велосипед можете да отскочите и до езерото Love Lake Dubai, както направихме ние.

P.S. С наемането на велосипед от BikePark.ae получавате безплатно всичко необходимо за безопасно каране: каска, ключалка, фенерче, детска седалка (по заявка).

Също така не забравяйте да си закупите интенет за Обединените Арабски Емирства на топ цена за туристи от Airalo!

Вземете $3.00 отстъпка от първия си eSIM пакет данни от Airalo. Използвайте код: MARTIN9410, когато се регистрирате, или го приложете при плащане. Линк към Airalo: https://ref.airalo.com/z3z7

Интернет в Дубай

Инсталирайте си приложение за велосипедисти и напрееед! Или пък задавате мястото на GPS-а (вижте картата по долу) в случай, че решите да ползвате автомобил до Love Lake Dubai. И напред към едно от най-красивите места на планетата земя, което се вижда дори и от Космоса.

Виж също: