martines caffe

Мисия: [BIKE] – Ден 14. Грабни велосипеда и хайде към Перу с „Martines Caffe“!

Часът е 6.30 и алармата на телефонa ми тръби, че пак дошло е време Мартин Гергов педалите на велосипеда си да завърти.
Едва отварях аз очи до преди няколко дни. И напълно нормално беше това затруднение… имайки предвид бедното ми на въглехидрати хранене и голям разход на калории! Но точно по средата на мисия: [BIKE] , когато усещах, че силите и издръжливостта ми намалят, тогава! Да, точно тогава моят късмет по природа поет, ме заведе в Перу! А там ме чакаше един приятел носещ име почти като моето! Или пък аз носех като неговото. Хм!?

Всъщност нека ви запозная с горещата история на Martines Caffe!

И ето ме в… Перу – държава в северозападната част на Южна Америка. Там се е зародила империята на инките.

Намирам се на една изоставена бензиностанция(в „близост” до Централната част на долината „Чанчамайо”) , където намерих чаша горещо кафе с надпис „Martiness”(т.е. беше за мен) и китара.
Аз не мога да свиря на китара, но нищо не ми пречеше да опитам.
А и кога друг път щеше да ми се отдаде такава възможност! Да пия “Martines Caffe” свирейки на китара.

Китара и кафе

И така засфирих на китарата, пиейки “Martines Caffe”, а на около се разнесе мирис на натурално какао с нотки на малц и карамел, последвани от продължителен послевкус на орехови ядки.

Peru caffe

Споделих историята с приятели, споделям я и с вас читатели. А тя е… много позитивна и зареждаща! Вижте и видеото, което заснех(в края на публикацията).

Кафе от Перу

„Мартинес” кафе е млада, модерна и жизнена компания, създаден през 2005 година. Идеята за името се ражда от комбинацията на двете имена на дъщерите на основателя – Мартина и Анес! В началото тя е основана като търговска фирма, доставяща кафе и свързаните с него консумативи. В процеса на работа обаче, се стига до убеждението, че за да бъде качеството на кафето винаги еднакво, то трябва да е печено в собствена пекарна. И така през 2008 година започва работа новата производствена база „Мартинес”.

Мартинес кафе

Дружеството се занимава с печене и пакетиране на кафе, и през годините е подобрило репутацията на марката си чрез каналите за търговия на дребно ХоРеКа и Вендинг. Това, което отличава марката „Мартинес” е непрекъснатият контрол на производствената верига и качеството, осигуряван чрез внимателен подбор на суровините, контрол на производствената верига и качеството на работа, извършена с пълно съответствие с изискванията на НАССР.
Уеб сайт: http://martines-caffe.com

кафе диагустация

Всъщност кафето, което пих и продължавам да пия е Кафе „Перу – Чанчамайо” на компанията „Martines”. Това е перуанско кафе с произход – централната част на долината Чанчамайо.

martines peru

Надморската височина от 1700-1950 метра в този район, създава перфектни условия за кафе с интензивно усещане и ниска киселинност.
100% Арабика и средно изпечено!

Усети аромата на „Martines Caffe“ и през видео материала

В това видео събрах готини и зареждащи с позитивна енергия моменти от срещата ми с „Martines Caffe“. Споделих позитивното си настроение и кафето с всеки, който успя да отскочи и да опита това чудесно кафе!

Чувствам се презареден с нови сили и чудесно настроение, както от „Caffe Martines“, така и от професионализма и супер позитивния екип на компанията! Прекрасна компания, която препоръчвам!

А сега грабвам велосипеда и се отправям към… „Перу“.
Очакват ме още 1500 км до края на мисия: [BIKE]. Грабнете го и вие! 😉

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *