Месото и Зеленчуците са в Менюто ми Всеки Ден – Диа Евтимова

Тенис треньор София, Скуош СофияПреди време съвсем случайно се засякох във фитнес залата с едно момиче, което се оказа не кой да е! Нещото с което ми направи първо впечатление и ме грабна за интервю беше начинът на трениране.

Диа Евтимова(момичето на снимката) е българска тенисистка. Състезателка за Фед Къп. През 2001 г. Диа е избрана за тенисистка №2 на Европа при девойките до 14-години. Първото упражнение с което ме грабна Диа беше движението вдигане от хоризонтален лег. Въпреки килограмите й около 50 кг, тя правеше серии по 18 повторения с 50 килограмова щанга.

Релефа на мускулатурата й беше толкова изразен, но запазил женствеността си, че спокойно можеше да участва и на турнир по фитнес. Ето и интервюто, което проведох!

ИНТЕРВЮ С ДИА ЕВТИМОВА

КОЙ БЕШЕ ВИНОВНИКЪТ, ЗАПАЛИЛ ТЕ ПО ТЕНИСА И НА КАКВА ВЪЗРАСТ ЗАПОЧНА?

– Започнах да играя на 6-7 години за първи път.
Играх още докато живеехме в София, тъй като родителите ми играеха за хоби. Като се преместихме в град Хасково, веднага баща ми ме записа, заедно с брат ми да тренирам редовно(аз бях на 7). Той искаше да спортуваме и учим с тенис стипендия в USA. В последствие се насочихме към професионалния тенис след като започнах да изпъквам в България за възрастта си и после в Европа при турнирите за 14 годишни.

ПРАВИШ УПРАЖНЕНИЯ КАТО ВДИГАНЕ ОТ ЛЕГ, КЛЕК И ДРУГИ БАЗОВИ УПРАЖНЕНИЯ. КАКВА Е ЦЕЛТА НА СИЛОВАТА ТИ ТРЕНИРОВКА И КОЛКО ПЪТИ ТРЕНИРАШ СЕДМИЧНО?

Скуош София, тенис– Тренировката в силовата зала ми беше за обща тонизация за цялото тяло с леки тежести. Всеки ден правя фитнес без неделя. Упражненията ми са различи в зависимост дали сам на турнир или подготовка. Като варианти са тренировки с тежести с макари или гири за сила. За експлозивност плиометрия, редовно правя изометрични упражнения за баланс и сила, също така много специфични тенис упражнения с медицинска топка. Аз имам доста лека мускулатура и не разчитам на маса, а предимно на техника и качествена мускулатура.

ОПИШИ МИ КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ХРАНИТЕЛНИЯ ТИ РЕЖИМ(КОЛКО ПЪТИ СЕ ХРАНИШ ДНЕВНО И НА КАКВИ ХРАНИ НАБЛЯГАШ) ?

– От доста отдавна се храня правилно(майка ми започна го готви или по скоро да не готви, а предимно да реже салати и да пече месо и риба). Много ям и обичам плодове, сурови и печени зеленчуци. Всеки ден месото е в менюто ми, млечни продукти, зърнени храни, пълнозърнест хляб. Почти винаги закусвам с бъркани яйца и често сутрин ям въглехидрати като палачинки, пайове и др. Имам 3 основни ястия + 1-2 пъти между тях, плодове, ядки, шоколадови или мюсли барове. Не приемам никакви хранителни добавки, освен от време на време млечен протеин.

КАКВО Е ТЕНИСЪТ ЗА ТЕБ? А ИСТИНСКАТА ЛЮБОВ?

– За мен тениса е един много интересен етап от моя живот в който имам възможност да се състезавам по начин, който аз избирам. Предлага много разнообразен начин на живот и за късмет шанс за високо заплащане в зависимост от нивото ти.
На мен много ми харесва, че постоянно те предизвиква да си по-добър от вчера от самия себе си и от съответния опонент.

Относно любовта мисля, че има два вида любов. Към даден човек и любов към всичко, което истински харесваме да правим.
Така че първата ми предстои развитие, а втората е в действие.

В КАКВО ВЯРВАШ?

– Вярвам в себе си и моето семейство и, че човек сам си задава реалността. Вярно някои се радват с предварително по-големи възможности и шансове, но в днешно време има и много възможности да правим това, което искаме или поне да се опитваме.

Фитнес инструктор София

Имаш въпрос? Ползвай онлайн формата по долу и аз Мартин Гергов ще ти отговоря, възможно най-скоро!За връзка с мен

Ако желаете да се свържете с мен Мартин Гергов във връзка с възникнал въпрос, използвайте формите за контакт.

Въведете вашето име
Въведете вашия е-мейл
Въведете вашето съобщение
С изпращането на тази форма Вие потвърждавате, че сте съгласни с "Условия за ползване".
Fitness trainer and Blogger

Името ми е Мартин Гергов и съм 4-тен Национален шампион по силов трибой, фитнес треньор и блогър.

Биография

Тел. 0893 889 768

МЕСТОПОЛОЖЕНИЕ

България
Град София

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *