Добър велосипед за шосе и планина

Мисия: [BIKE] – Ден 3. Грабни велосипеда и хайде към град Орестиада, Гърция!

Днешният ми велопреход, който се равнява на минимум 1445 изгорени калории на отиване, и още толкова на връщане е с маршрут Ивайловград-Орестиада. Пиша минимум толкова калории, защото GPS навигацията от програмата ми „Endomondo“ не изчислява вятъра, стръмните наклони и другите препятствия, които определено затрудняват прехода. А всичко това е равно на по голям разход на калории за моя сметка 🙂 !

Завъртаме педалите и напред към Ден 3 от „На война с мазнините без повиквателна. Мисия: [BIKE]

Маршрутът до град Орестиада е по трудничък в сравнение с този до село Мандрица от ден 2. Това, което най-вече ме затруднява е постоянният насрещен вятър, който все още е студен. Ако сте решили да предприемете този маршрут, който е на около 45 км разстояние от гр. Ивайловград, то не забравяйте личната си карта, защото по пътя им и КПП! Бъдете доста внимателни, защото има движение на автомобили по пътя, както и на земеделски машини.
Отглеждане на аспержи
Отглеждане на спаранги(аспержи) в Гърция
По пътя гледката включва най-вече обработваеми земи и се преминава през 3 или 4 гръцки селца, които са добре спретната. Спрях се за почивка в една от фермите за отглеждане на бели аспержи(горе на снимката). Аспержите за зеленчуци, които са доста богати на витамини и минерали според гръцките производители. Преди 10 години и повече, производството на аспержи в Гърция беше много по голямо от това в момента. Напълно естествено, отказът на повечето от отглеждането на този чудесен зеленчук от който съм ял(като салата или панирани) не веднъж и дваж, идва от изключително ниската изкупна цена. Износът тогава беше основно за Германия, а за обработката им имаше 2-3 фабрики в района.

Продължаваме с „Apolon“ напред и ето ме след около 2,5-3 часа педалиране в гр. Орестиада!

Малко преди да влезнем в града от дясната страна се намира фабриката за производство на една от най-диетичните напитка в Гърция – „Green Cola“.
Green Cola Greece
Тук се произвежда „Green Cola“
Green Cola е газирана напитка, която лично аз харесвам много повече от онази „Кола“, които повечето от вас познават. Тя не съдържа захар, защото е подсладен със Стевия.
Кока Кола със стевия
Складовата база с „Green Cola“
След около 4 километра съм в центъра на град Орестиада, който ми прилича на оживената, столична улица „Витошка“. Пълно е с кафета и много хора. Естествено най-пълни са след 17.00 часа.
Кафене Гърция
Част от кафенетата от едната страна на площада
В града има и 4 фитнес центъра, както и един магазин за хранителни добавки. Градът не е голям, но е доста населен.
Orestiada center
Гръцки колоездач ми помогна за снимка в центъра на гр. Орестиада
Направих още няколко снимки и е време за още минимум 1445 килокалории, посредством всеизвестното кардио. Опс за малко „да забравя“, че днешната ми тренировка във фитнес залата е за бедра.

Протеиновият ми шейк е добър помощник в храненето ми на 3 часа

Спомням си времето, когато бях във военното училище в гр. Велико Търново, както и когато работех като старшина на рота в гр. Крумовград. Тогава, когато тръгнехме за по продължителни обучения във „военна полева среда“! В мешката си носех протеин на прах и консерви с риба. Определено това е най-лесният начин за набавяне на белтъчини, които да предпазят мускулите ни от постоянни стрес и преследващ ни на всеки 3 часа катаболизъм! Спирам за да си приготвя и изпия протеиновия шейк и другите хранителни добавки, и след 10-минутки продължавам напред. Остава ми още около един час педалиране, а след това е време за кафе, и тренировка за бедра!
Тренировката ми за бедра включва 10 серии пълен клек с широк разкрач от по 10-8 повторения(в зависимост от възможностите, защото нямам тренировъчен партньор) и повдигане на пръсти за прасци(сериите са същите).
„На война с мазнините без повиквателна“. Мисия: [BIKE] се провежда с любезното партньорство на най-големия български производител за велосипеди „MaxEurope“, http://maxeurope.eu .
Вело магазин Добър велосипед за деца

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *