Село Орешино , Ивайловград

Мисия: [BIKE] – Ден 4. Грабни велосипеда и хайде към село Орешино!

Днес времето е дъждовно още от сутринта и ще пътувам до село Орешино с този мощен джип. Майтапя се естествено. Все пак мисията е: [BIKE]. Джипът, който виждате се намира на площада в село Орешино, което е на около 14 километра от град Ивайловград. Джипът, както и селото са в ретро стил, и нека ви разкажа повече за днешния ми Ден 4 от „На война с мазнините без повиквателна. Мисия: [BIKE].

Днес реших да направя първо силовата си тренировка, защото валеше дъжд

Въпреки, че съм си купил две карти за фитнес за един месец за да ми е по удобно. Точно днес в 9.30 часа по стечение на обстоятелствата и двата фитнес центъра в града не работеха! Определено това ме поизнерви, защото така ми се обърква програмата. Прибрах се вкъщи и след като направих второто си хранене за деня се отправих към фитнеса(около 12.30 часа). Промених тренировката си от гръб на рамене, защото времето напредваше, а появилото се за кратко слънце не се знаеше да кога ще ме чака в този дъждовен ден! Направих 8 серии с по 8 повторения раменни преси зад врат и 6 серии по 8-10 повторения разтваряне с дъмбел встрани и напред към село Орешино.

На път за село Орешино

Село Орешино е разположено южно от общинския център Ивайловград в малка котловина, оградена от гористи ридове. В това село за последно бях ходил преди 30 години с моят тогавашен велосипед „Балканче“.
Просветление
Днес получих и „просветление“ за своята раница:)
Между другото искам да споделя едно нова за мен предимство, а предполагам и за повечето непрофесионални колоездачи, което ще ви бъде от полза. Това е предимството да носиш раницата си на гърди, а не на гръб. Няма как да тръгна без раница на велопреход, защото в нея нося най-необходимите ми неща – вода, храна, хранителни добавки, принадлежности за велосипеда, дрехи. Това, което винаги ме е измаряло е потния гръб и неудобството да карам велосипед с раница на гръб! Всеки ден се чудех, къде да я сложа тази раница! И ето, че днес открих решението! Сложих раницата не на гръб, а на гърди! И така е много по удобно, защото:
  1. Не се потите, толкова много, защото го няма онзи голям допир с гърба;
  2. Предпазва ви от студения вятър, който духа в гърдите ви;
  3. Може да си извадиш и бутилка вода без да спираш и други предимства.
Важно правило обаче е раницата да не е огромна, както и да бъде добре стегната. Пробвайте и коментирайте!
В днешния ден обаче времето не беше на моя страна и на около 4 километра преди селцето започнаха гръмотевици. Въпреки това аз реших да спра за кратка почивка, защото беше време за поредното ми хранене с протеинов шейк и креатин монохидрат. Креатин монохидратът е хранителна добавка, която повишава издръжливостта и взривната сила на мускулите. Тя е чудесна добавка подходяща и за повишаване на мускулната маса. Ефектът започва да се усеща още от 7-10 ден от приема й.

И след няколко километра стръмно нагорнище ето го и село Орешино!

Орешино разстояние
Добре дошли в село Орешино!
В селцето няма къде да се отседне, защото в центъра му не работи нито магазинът, нито селската кръчма. Но пък е паркиран този стар джип „УАЗ“ , който нямаше как да пропусна да влезе в моята галерия!
УАЗ
Този „УАЗ“ е паркиран в центъра на селото, но не знам от кога е там!!!
Направих още няколко снимки и се запътих бързо към базата в град Ивайловград, защото гръмотевиците и дъжда, започнаха да ме притесняват.
Велопреход до село Орешино
Площадът в село Орешино
За мой късмет дъжда ме хвана малко преди квартал Лъджа на около 3-4 км от Ивайловград.

Починах си за около час и поех следващите 45 километра педалиране

Отправих се отново към град Орестиада(този маршрут е равен в по голямата си част и е добър за кардио, но минават доста автомобили, така, че с повишено внимание), а времето беше спокойно и влажно. С други думи казано само за педалиране с велосипед. Вятърът се появи едва вечерта около 20.00 часа. По пътя си спрях да направя, както поредното си хранене, така и кратка фотосесия на моята „бойна“ машина „Apolon“ с която бомбардирам мазнините всеки ден посредством голям разход на калории(около 3000 ккал/дневно).
Планински велосипед професионален
Кликнете на снимката за преглед в голям формат

Планински велосипед Apolon
Кликнете на снимката за преглед в голям формат

Планински велосипед Apolon
Кликнете на снимката за преглед в голям формат

Добър планински велосипед български
Кликнете на снимката за преглед в голям формат

Добър планински велосипед български
Кликнете на снимката за преглед в голям формат
„На война с мазнините без повиквателна“. Мисия: [BIKE] се провежда с любезното партньорство на най-големия български производител за велосипеди „MaxEurope“, http://maxeurope.eu .
Добър дамски градски велосипед професионален планински велосипед с хидравлика

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *