Велосипед градски

Мисия: [BIKE] – Ден 6. Грабни велосипеда и да отслабнем на път за офиса!

Пролетта вече се усеща надлъж и нашир, а с всеки изминал ден започва да ми мирише и на лято. А за летния сезон, трябва да сме във форма, която ни харесва, нали! И понеже опитът ми като фитнес инструктор в София (най-вече) ми подшушва, колко „непосилно“ е това за повечето работещи и обездвижващи се в офиса служители. То! В следващите редове ще споделя, няколко съвета за приготвяне на лесна диета за отслабване придружена с приятна тренировка на път за офиса.

И започваме с тренировка за отслабване на път за офиса и в офиса!

Както знаем с постоянство се постигат много неща. В това число е и намалянето на подкожните мазнини и по ясно казано – отслабване около корема, бедрата, ръцете и цялото ни тяло. И въпреки, че знаем правилата, то все ги нарушаваме като причината, обикновено е липса на време. Сутрин бързаме за работа, защото стане ли 8.20 часа и задръстванията започват, а и след работа е същото. И така, отлагаме една, втора, трета и четвърта тренировка и лятната ни подготовка изостава! Но!
Калории отслабване колко
Горим не бензин, а калории на път за работа!
Нека сложим точка на това оправдание и грабнем велосипеда, защото вече се затопля и можем да отидем с него на работа! Ползвайки велосипед за транспортно средство всеки ден на път за работа, определено влизането в ритъм ще е много лесно, и интересно! И ето защо, и как:

Бързо отслабване с кардио и сутрин, и вечер

Придвижвайки се с велосипед до офиса, всеки ден ще изгаряме едно немалко количество калории. Калории на отиване, калории на връщане и това е равно на всекидневно стапяне на мазнините. Както и приближаване към мечтаните коремни плочки, стегнато дупе и като цяло – симетрично и атлетично тяло. По този начин хем се придвижване до работа, хем спортуваме, хем отслабваме! Яко нали!!!

Край на задръстванията

Определено с велосипед задръстванията няма да ни притесняват, а така ще можем да спим малко повече, както и ще се прибираме от работа много по бързо.

Икономичност и инвестиция

С велосипеда ще си спестите пари от градския транспорт, бензин за автомобила и ще инвестирате в своето здраве, а дори може да си съберете и пари за лятната почивка на родното Черноморие. Ами да… представете си че ползвате автомобил! 30 дни по около 10 лева/ден са 300 лева. А за 3 месеца, това са си 900 лева спестени пари и постигната супер форма! Ако пък все още си нямате велосипед, то бих ви посъветвал за старт да не скачате на най-евтините, нито пък на професионалните. Изберете си велосипед от полупрофесионално ниво, включващ едновременно добра цена, комфорт и подходящ за преходи, както в града, така и в планината, а и на по дълги разстояния.
Велосипед добър
Велосипед „Sprint Apolon 29“
Като пример за велосипед в тази насока от който съм доволен и ползвам е велосипед „Sprint Apolon 29”. Виж повече за него на www.bikesport.bg

Време е за силова тренировка

Силовата тренировка е онази тренировка с която натоварваме различни мускулни групи. Така, мускулите след време ще бъдат много по красиви. Всъщност дори и да не ви остане време за фитнес залата, то може да ползвате няколко лесни упражнения с подръчни материали в обедната си почивка. Ще посоча две примерни програми!
  • Пример 1 (Програмата за тренировки на Милен Цветков)
Вижте част от програмата, която направих преди време на водещия в „Часът на Милен Цветков“ , като за целта ще са ви необходими само две гири.
Хранителен режим за отслабване за 30 дни
Виж програмата, която направих преди време на водещия на „Часът на Милен Цветков“. Кликни тук за повече информация!
  • Пример 2 (Седмична тренировка с лаптоп)
Внимание! Ползвайки служебния и/или личен лаптоп за упражнения, трябва да бъдете изключително внимателни и концентрирани в изпълнението на упражненията. Благодарение на концентрацията ще натоварите мускулите си много по качествено, както и ще предпазите лаптопа от евентуални повреди. Естествено за Ваше удобство поставете лаптопа в специална чанта за лаптоп(виж снимките по долу). Сериите във всички упражнения са по 6, а повторенията до отказ. Тренира се по една мускулна група на ден. Всяко едно повторение да бъде изпълнявано плавно. Почивката между работните серии е 30 секунди.
Ден 1 (бедра)
Клякане за стягане на бедрата и дупето
1. Клек с лаптоп пред гърди
Правете пълен клек(до долу) за да натоварите максимално и седалищните мускули.
Напади изпълнение
2. Напади с лаптоп отпред
Нападите са подходящо упражнение за натоварване на седалищните мускули и бедрата и успешно се включват към нашата офис тренировка за бедра. Ден 2 (Гърди и коремни мускули)
Лицеви опори за гърди
1. Лицеви опори
Сложете чантата с лаптопа пред вас и спускайте до момента в който горната част на гърдите ви(ориентир – ключиците) опрат лаптопа.
Коремни преси за отслабване
2. Коремни преси с лаптоп от легнало положение на пода
Застопорете стъпалата си под тежък стол, диван или бюро. Хванете лаптопа така, както е показано на снимката и започнете изпълнението на упражнението. Ден 3 (Гръб)
Добри упражнения за гръб
1.Гребане с една ръка с лаптоп от опора
Това упражнение натоварва много добре почти всички мускули на гърба. Спускайте ръката максимално надолу и придърпвайте плавно максимално нагоре, като движението идва от лопатката. След като приключите с едната си ръка – преминете към другата(редувайте ръцете) .
Наведи - упражнения за гърба
2.Наведи с лаптоп
Наведите са прекрасно упражнение за поддържане на S-образната стойка. Те ще отучат всеки офис служител от онази направилна, прегърбена и всепозната „компютърна стойка“. А така ще изчезнат и болките в кръста! Ден 4 (Рамене)
Упражнения за предно рамо
1. Изнасяне на лаптоп пред гърди с една ръка
Това упражнение натоварва най-вече предната част на раменете.
Рамене упражнения
2. Изнасяне на лаптоп встрани с една ръка
Добавяме и още едно упражнение за рамене. Неговата цел е да натовари страничната част на рамене и така да се получи онзи V-образен вид на горната част на тялото. Ден 5 (Трицепси и Бицепси)
Стягане на ръцете упражнения
1.Разгъване с лаптоп зад врат с една ръка
Всъщност това упражнение за трицепси може да бъде изпълнявано и с една ръка. Но в случая с две ръце е по удобно. Правете го по бавно за да натоварите по добре трицепсите.
Упражнения за бицепси добри
2.Сгъване за бицепс с една ръка с лаптоп
Сгъване за бицепси с една ръка е последното упражнение от примерната ми офис тренировка! Тази тренировка не е шега и могат да се постигнат задоволителни резултати, особено, ако хапвате и по 4-5 салати за деня с богати на протеини, и бедни на мазнини продукти от животински произход, омега 3 мастни киселини, витамини и минерали!
Диета за отслабване със зеленчуци
Лесна диета за офиса и не само: 100 грама обезмаслено сирене, домати и кромид лук(с лука, офиса и срещите – внимавайте 😉 ) .
„На война с мазнините без повиквателна“. Мисия: [BIKE] се провежда с любезното партньорство на най-големия български производител за велосипеди „MaxEurope“, http://maxeurope.eu .
Planinski velosped dpbar ПолуПрофесионален планински велосипед

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *