Мисия: [BIKE] – Ден 6. Грабни велосипеда и да отслабнем на път за офиса!
Блог, Мисия [BIKE]

Мисия: [BIKE] – Ден 6. Грабни велосипеда и да отслабнем на път за офиса!

Пролетта вече се усеща надлъж и нашир, а с всеки изминал ден започва да ми мирише и на лято. А за летния сезон, трябва да сме във форма, която ни харесва, нали! И понеже опитът ми като фитнес инструктор в София (най-вече) ми подшушва, колко „непосилно“ е това за повечето работещи и обездвижващи се в офиса служители. То!

В следващите редове ще споделя, няколко съвета за приготвяне на лесна диета за отслабване придружена с приятна тренировка на път за офиса.

И започваме с тренировка за отслабване на път за офиса и в офиса!

Както знаем с постоянство се постигат много неща. В това число е и намалянето на подкожните мазнини и по ясно казано – отслабване около корема, бедрата, ръцете и цялото ни тяло. И въпреки, че знаем правилата, то все ги нарушаваме като причината, обикновено е липса на време.

Сутрин бързаме за работа, защото стане ли 8.20 часа и задръстванията започват, а и след работа е същото. И така, отлагаме една, втора, трета и четвърта тренировка и лятната ни подготовка изостава! Но!

Калории отслабване колко

Горим не бензин, а калории на път за работа!

Нека сложим точка на това оправдание и грабнем велосипеда, защото вече се затопля и можем да отидем с него на работа! Ползвайки велосипед за транспортно средство всеки ден на път за работа, определено влизането в ритъм ще е много лесно, и интересно! И ето защо, и как:

Бързо отслабване с кардио и сутрин, и вечер

Придвижвайки се с велосипед до офиса, всеки ден ще изгаряме едно немалко количество калории. Калории на отиване, калории на връщане и това е равно на всекидневно стапяне на мазнините. Както и приближаване към мечтаните коремни плочки, стегнато дупе и като цяло – симетрично и атлетично тяло. По този начин хем се придвижване до работа, хем спортуваме, хем отслабваме! Яко нали!!!

СЪВЕТ: ЗА ПО БЪРЗО ИЗГАРЯНЕ НА МАЗНИНИТЕ, ПОВЕЧЕ ЕНЕРГИЯ И ИЗДРЪЖЛИВОСТ – ПИЙТЕ И ПО 1-2 КАПСУЛИ ФЕТ БЪРНЪР „THERMA CUTS“ – 20 МИН. ПРЕДИ ВСЯКА ТРЕНИРОВКА!

Този фет бърнър е лично ползван от мен Мартин Гергов, както и от мои клиенти, и определено заслужи моето доверие, относно ефект, цена и дизайн в едно!

Край на задръстванията

Определено с велосипед задръстванията няма да ни притесняват, а така ще можем да спим малко повече, както и ще се прибираме от работа много по бързо.

Икономичност и инвестиция

С велосипеда ще си спестите пари от градския транспорт, бензин за автомобила и ще инвестирате в своето здраве, а дори може да си съберете и пари за лятната почивка на родното Черноморие.
Ами да… представете си че ползвате автомобил! 30 дни по около 10 лева/ден са 300 лева. А за 3 месеца, това са си 900 лева спестени пари и постигната супер форма!

Ако пък все още си нямате велосипед, то бих ви посъветвал за старт да не скачате на най-евтините, нито пък на професионалните. Изберете си велосипед от полупрофесионално ниво, включващ едновременно добра цена, комфорт и подходящ за преходи, както в града, така и в планината, а и на по дълги разстояния.

Велосипед добър

Велосипед „Sprint Apolon 29“

Като пример за велосипед в тази насока от който съм доволен и ползвам е велосипед „Sprint Apolon 29”. Виж повече за него на www.bikesport.bg

Време е за силова тренировка

Силовата тренировка е онази тренировка с която натоварваме различни мускулни групи. Така, мускулите след време ще бъдат много по красиви.

Всъщност дори и да не ви остане време за фитнес залата, то може да ползвате няколко лесни упражнения с подръчни материали в обедната си почивка. Ще посоча две примерни програми!

  • Пример 1 (Програмата за тренировки на Милен Цветков)

Вижте част от програмата, която направих преди време на водещия в „Часът на Милен Цветков“ , като за целта ще са ви необходими само две гири.

  • Пример 2 (Седмична тренировка с лаптоп)

Внимание! Ползвайки служебния и/или личен лаптоп за упражнения, трябва да бъдете изключително внимателни и концентрирани в изпълнението на упражненията. Благодарение на концентрацията ще натоварите мускулите си много по качествено, както и ще предпазите лаптопа от евентуални повреди. Естествено за Ваше удобство поставете лаптопа в специална чанта за лаптоп(виж снимките по долу).

Сериите във всички упражнения са по 6, а повторенията до отказ. Тренира се по една мускулна група на ден. Всяко едно повторение да бъде изпълнявано плавно. Почивката между работните серии е 30 секунди.

Ден 1 (бедра)

Клякане за стягане на бедрата и дупето

1. Клек с лаптоп пред гърди

Правете пълен клек(до долу) за да натоварите максимално и седалищните мускули.

Напади изпълнение

2. Напади с лаптоп отпред

Нападите са подходящо упражнение за натоварване на седалищните мускули и бедрата и успешно се включват към нашата офис тренировка за бедра.

Ден 2 (Гърди и коремни мускули)

Лицеви опори за гърди

1. Лицеви опори

Сложете чантата с лаптопа пред вас и спускайте до момента в който горната част на гърдите ви(ориентир – ключиците) опрат лаптопа.

Коремни преси за отслабване

2. Коремни преси с лаптоп от легнало положение на пода

Застопорете стъпалата си под тежък стол, диван или бюро. Хванете лаптопа така, както е показано на снимката и започнете изпълнението на упражнението.

Ден 3 (Гръб)

Добри упражнения за гръб

1.Гребане с една ръка с лаптоп от опора

Това упражнение натоварва много добре почти всички мускули на гърба. Спускайте ръката максимално надолу и придърпвайте плавно максимално нагоре, като движението идва от лопатката. След като приключите с едната си ръка – преминете към другата(редувайте ръцете) .

Наведи - упражнения за гърба

2.Наведи с лаптоп

Наведите са прекрасно упражнение за поддържане на S-образната стойка. Те ще отучат всеки офис служител от онази направилна, прегърбена и всепозната „компютърна стойка“. А така ще изчезнат и болките в кръста!

Ден 4 (Рамене)

Упражнения за предно рамо

1. Изнасяне на лаптоп пред гърди с една ръка

Това упражнение натоварва най-вече предната част на раменете.

Рамене упражнения

2. Изнасяне на лаптоп встрани с една ръка

Добавяме и още едно упражнение за рамене. Неговата цел е да натовари страничната част на рамене и така да се получи онзи V-образен вид на горната част на тялото.

Ден 5 (Трицепси и Бицепси)

Стягане на ръцете упражнения

1.Разгъване с лаптоп зад врат с една ръка

Всъщност това упражнение за трицепси може да бъде изпълнявано и с една ръка. Но в случая с две ръце е по удобно. Правете го по бавно за да натоварите по добре трицепсите.

Упражнения за бицепси добри

2.Сгъване за бицепс с една ръка с лаптоп

Сгъване за бицепси с една ръка е последното упражнение от примерната ми офис тренировка!

Тази тренировка не е шега и могат да се постигнат задоволителни резултати, особено, ако хапвате и по 4-5 салати за деня с богати на протеини, и бедни на мазнини продукти от животински произход, омега 3 мастни киселини, витамини и минерали!

Диета за отслабване със зеленчуци

Лесна диета за офиса и не само: 100 грама обезмаслено сирене, домати и кромид лук(с лука, офиса и срещите – внимавайте 😉 ) .

„На война с мазнините без повиквателна“. Мисия: [BIKE] се провежда с любезното партньорство на най-големия български производител за велосипеди „MaxEurope“, http://maxeurope.eu .

Planinski velosped dpbar ПолуПрофесионален планински велосипед

ВИЖ НЯКОЛКО СПОДЕЛЕНИ ОТ МЕН ПРОДУКТА!

добър фитнес инструктор в софия град
Болки в ставите лечение добър крем против бръчки с ботокс екстракт от охлюви
добър фитнес треньор в град София

Мартин Гергов, автор на блога

Аз съм 4-тен Национален шампион по силов трибой, 4-ти в Света по мъртва тяга за 2001г. , фитнес треньор и блогър. Тел. за връзка с мен: 0893 889 768

Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.