кастинг за гадже

Такса „Фитнес“ към заплатата ще направи служителите по позитивни и уверени

Карта за фитнес само за 5% от заплатата ти? Да, да правилно прочетохте и аз със сигурност съм за въвеждането на подобна мярка на служителите. Опитът ми в работата с различни служители показва, че обикновено хората, които не спортуват, като имам предвид във фитнес залата – много по лесно изнервят и депресират обстановката! Работил съм с хора, които са били полски работници, строителни работници, работници във фабрики и разликата между тези, които спортуват във фитнес залата и тези, които не спортуват е огромна. Спортуващите са много по позитивни за разлика от „другарите си“ в чиито глави обикновено са бира, ракия, проститутки, недоволство от живота и т.н.

Първо започвам с външния вид, който е или пълен или супер слаб. Нито пълните, нито супер слабите хора са приятна гледка за околните – нека си признаем! Това се дължи на неправилно хранене и липса на занимания със свободни тежести във фитнес залата! И оправданието обикновено е – нямам време, „спестявам“ пари (хранейки се с по 1 кроасан на ден и и 2 вафли с десерт „клюки“, пушейки по кутия цигари и ходейки по проститутки – мъжете по специално) .

Второ! Хората, негрижещи се за външния си вид, обикновено лесно се изнервят и бързо изпадат в депресия. Много по лесно се разболяват и са негативно настроени към живота.
Факт е, че по време на тренировка се стимулират жлезите с вътрешна секреция, включително и т.нар. хормон на щастието. Нормално е след тренировка, както и спазвайки правилно хранене на 3-3,5 часа да ви се повиши и желанието за секс, като същият също стимулира жлезите с вътрешна секреция. По време на тренировка кръвта разнася много по лесно хранителни вещества по мускулите ни, укрепва ги, повишава силата и издръжливостта им, а това намалява риска от травми при евентуални падания, катастрофи и др. рискови ситуации.

Получаваш карта за фитнес, като ти удържат 5% от заплатата?

Бихте ли се възползвали от опцията да получите безплатна карта за фитнес от вашия работодател. Ползите и за работодателя и за служителя ще са много.

карта за фитнес

Определено всеки ще се възползва от това да си грабне картата без значение дали ще отиде на фитнес (поне 2 пъти седмично) или няма да отиде. Но въпросът е как да се проследят служителите, които поради една или друга причина ще се скътаят от тренировка. Тук вече определено става… сложно!

Но пък веднага се сещам за нещо сигурно! В края на годината на всеки служител се измерва %-та подкожни мазнини. И ако той клони към нездравословните граници, тогава му се удържат още 5% от заплатата за следващите 6 месеца. А на тези, които са във форма се връщат 5-те удържани %-та за карта за фитнес! Ако имате други предложения ще се радвам да ги споделите в коментар! 🙂

Предимствата от тренировките във фитнес залата са много повече от всеки друг спорт, като имам предвид изграждане на красиво и здраво тяло. Естествено, трябва да се храните правилно и поне 4-ри пъти дневно през интервали от минимум 3 часа. Поне в самото начало е препоръчително и ползването на фитнес треньор!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *